Къща в Пловдив се разцепи при строеж на друга до нея

Собствениците не могат да влязат и за документите си
23 юни 2021 10:15, Петя Славова
20
Къща в Пловдив се разцепи при строеж на друга до нея
Снимка: Кадър, БНТ

Двуетажна къща се напука и разцепи при строителни дейности в Пловдив. Тече проверка дали са допуснати нарушения. Няма пострадали хора. Междувременно става ясно, че къщата може да рухне всеки момент. А в нея е всичко, което семейството е успяло да направи, за да я превърне в дом.

Къщата на семейство Костадинови продължава да се движи. Фугите се отварят с часове, строежът е опасен. На този етап ще се търси решение и възможност да се направи нещо, за да може хората да получат достъп да си вземат документите. 

"Сградата е компрометирана, не може да се възстанови, ще трябва да се събори и да се построи наново. Положението е сериозно.", обясни пред БНТ инж. Мария Дончева - нач. ДНСК Пловдив.

Според нея спешно трябва да се премахне зида, да се подпре останалата част от конструкцията и да се направи възможност собствениците да си вземат документи и част от покъщнината.  "Едва ли всичко ще може да бъде изнесено. Не трябва да се допуска в момента достъп до сградата", заяви тя.

Според нея зидът е бил общ за двете сгради. Според проектантът, не е имало проблеми със зида, започнал е процеса на строеж.

Конкретно причините ще бъдат изяснени след проверка на назначена комисия. Ще се състави протокол, който ще установи причините за възникналата авария и ще има предписание по случая. Работата започва от днес.

Собствениците живеят в момента на квартира, осигурена от собствениците на фирмата. Обясниха, че наскоро са направили и ремонт на рушащата се къща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: пловдивкъщастроеж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Най-важното е, че Костадинов си е купил слипове, каза го сутринта по ТВ-то!
12
0
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Ти кво, не може един да плаща малък данък / за малък дял от имот /, другият да плаща голям данък и да имат равни права в управлението на старите, рухнали фамилни къщи, със все по_големи данъци.
11
0
 
7
 
! Отговори
:)):)):)):)) преди 2 години
Тези яко трият днес, сигурно в чест на вебер :)):)):))
10
2
 
19
 
! Отговори
аман преди 2 години
Контролът по строителството е "налице" - дозина чантаджии от ДНСК, община, надзори с тотално фиктивни функции. Всеки прави каквото си иска. В случая липсва елементарно укрепване и контрол при строителството.
9
4
 
5
 
! Отговори
Е д н о к н и ж н а преди 2 години
Тиква
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
когато в училище си се подигравал на даскалите...После в Уни-то си ходил само по купони и си преписвал...Накрая ставаш Енженер и се стига до точно това.Съд за тия де са сторили това.
7
2
 
8
 
! Отговори
Еднодневна тиква преди 2 години
Дране, дране. Дране
6
10
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Защо не пишете на колко години е разрешената къща?
5
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
еееех радев радев докъде ни докара - цялата държава е разцепени и в руини
4
6
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Нормален ден в светлата демокрация ;) !!!
3
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Застраховка да не питаме дали има.
2
3
 
38
 
! Отговори
Докато преди 2 години
Докато не се научат как се укрепва съседна сграда и че от това не се пести, ще има такива случаи. Какво има да се разследва, аз след строителен Технукум знам какво е станало, а тези инженери трябва да разследват. СМЕХУРАНИ
1
1
 
19
 
! Отговори
аз преди 2 години
няма оправия