Северна Корея дори не е обмисляла диалог със САЩ

Това заяви външният министър И Сон-гуон
23 юни 2021 22:17, Нели Христова
28
Северна Корея дори не е обмисляла диалог със САЩ
Снимка: БГНЕС

Северна Корея не обмисля никакви контакти със САЩ. Това заяви външният министър И Сон-гуон, цитиран от Ройтерс.

"Не обмисляме дори възможност за контакт със САЩ, да не говорим за осъществяването на такъв, което не би ни довело до никъде, отнемайки само ценно време", се казва в изявление на И, разпространено от Корейската централна телеграфна агенция.

Изявлението му бе направено, след като в понеделник новият специален пратеник на САЩ за Северна Корея заяви в Сеул, че очаква с нетърпение "скорошен положителен отговор" от страна на Пхенян за диалог, допълва БТА.

Севернокорейската програма за ядрено оръжие е проблем за Вашингтон от години и за да промени това, правителството на президента Джо Байдън направи анализ на водената до момента политика и заяви, че ще се стреми чрез "коригиран и практически" подход да убеди Пхенян да се разоръжи в ядрено отношение.

Вчера сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун заяви, че изглежда САЩ тълкуват по "неправилен начин" сигналите, идващи от Северна Корея.

Ким Йо-чен, която заема висш пост в управляващата в КНДР Комунистическа партия, отговори по този начин на американския съветник по националната сигурност Джейк Съливан, който в неделя заяви, че смята за "интересен сигнал" неотдавнашната реч на Ким Чен-ун за готовността както за конфронтация, така и за дипломация със САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари