Северна Корея дори не е обмисляла диалог със САЩ

Това заяви външният министър И Сон-гуон
23 юни 2021 22:17, Нели Христова
28
Северна Корея дори не е обмисляла диалог със САЩ
Снимка: БГНЕС

Северна Корея не обмисля никакви контакти със САЩ. Това заяви външният министър И Сон-гуон, цитиран от Ройтерс.

"Не обмисляме дори възможност за контакт със САЩ, да не говорим за осъществяването на такъв, което не би ни довело до никъде, отнемайки само ценно време", се казва в изявление на И, разпространено от Корейската централна телеграфна агенция.

Изявлението му бе направено, след като в понеделник новият специален пратеник на САЩ за Северна Корея заяви в Сеул, че очаква с нетърпение "скорошен положителен отговор" от страна на Пхенян за диалог, допълва БТА.

Севернокорейската програма за ядрено оръжие е проблем за Вашингтон от години и за да промени това, правителството на президента Джо Байдън направи анализ на водената до момента политика и заяви, че ще се стреми чрез "коригиран и практически" подход да убеди Пхенян да се разоръжи в ядрено отношение.

Вчера сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун заяви, че изглежда САЩ тълкуват по "неправилен начин" сигналите, идващи от Северна Корея.

Ким Йо-чен, която заема висш пост в управляващата в КНДР Комунистическа партия, отговори по този начин на американския съветник по националната сигурност Джейк Съливан, който в неделя заяви, че смята за "интересен сигнал" неотдавнашната реч на Ким Чен-ун за готовността както за конфронтация, така и за дипломация със САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ким разби съня и нервите на краварите и техните слуги
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този глад за който пишете до сега вече 60 години да ги беше уморил корейците. А те все повечко стават и все по курназ. Така че нещо издиша нашата прозападна пропаганда.
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно. Политиката на С Корея е да не преговаря с терористи.
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** от глад тия и ги лъжат,че навсякъде по света е като при тях.Който поиска ориз го вкарват в лагер.Корени ядат нямат нищо освен ракети.Не знаят колко са зле затова си мислят,че са добре.Никаква информация не стига до тях.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо повечето българи са толкова слаби откъм воля и усилия?
12
6
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Бай Дън и целия конгломерат около него с 50 години санкции не можаха да "спасят" корейците, но виж *** сам си свали прашките и направи кръгом. Сега се хвали с отрицателен прираст и набодено рамо- символ на демокрацията. Ех тежко е да се живее сред австралопитеци. Виждам след 10 години кервани от хора искащи да живеят в корейския социализъм, а не в цифров-еко-био-нео феодализъм на нагло-саксонските мизантропи.
11
1
 
11
 
! Отговори
Ъм ся..., преди 2 години
Другарят Байдън ще им се скара ли. или ще им поиска прошка и ще им умие нозете ??
10
4
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Браво Ким, така се прави. Никакви контантакти с разни мизантропи, че ще дойдат и при вас с големите инжекции да ви спасяват от... разбира се размножаване. Така се прави от "глад и мизерия" една нация от 5 милиона стана 25 милиона само за 40- 50 години. Прави смартфони, ракети, има заводи и работа, а ***-балкански освободен живее със същите заплати, но на европейски цени и без нито един държавен актив. 30 години приятелство с мизантропите и 3 милиона българи се изпариха. Хахаха О свещена тъпoтa
9
9
 
11
 
! Отговори
Шеф Петров преди 2 години
Да, Ким наистина мисли за народа си. Не е като нашите. Давай Ким, покажи им как се управлява, нищо, че може да измрат милиони от глад. То това няма да е за първи път. Добре се учиш от Китай. Зарежи ги тия американци, нищо не разбират
8
3
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Ако тия удържат положението още 10 години,то тогава няма да им се наложи въобще да се занимават със САЩ,Китай ще командва парада.Обаче дали китайските им другари ще са либерални с тях-то е друга тема.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малкият Ким чен Ун не цепи басма на американците...............той мисли за народа си............ами да...............янките са капиталисти и експолататори...........прав е Ким..........100 %..............никакво доверия на западняците!!!
6
8
 
7
 
! Отговори
Русия преди 2 години
ФАЩ вечи на секи са молят да ги утразяат. Браа на Ким.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Света трябва да направи всичко възможно да спаси севернокорейския народ, който бедства десетки години.
4
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един цял народ умира от глад, какво му пука на Ким тлъстия.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз още чакам обещанието на Ким Чен Ун да рита до смърт кучето бай Дън
2
10
 
6
 
! Отговори
Сун Кон Пон преди 2 години
Железни както винаги! Без *** и пъзльовци!
1
6
 
10
 
! Отговори
Атлантик преди 2 години
ЕС е в партер