Продължава да е интензивен трафика на границите

Пътуващите трябва да имат предварително попълнен формуляр и получен QR код
24 юни 2021 10:12, Петя Славова
14
Продължава да е интензивен трафика на границите
Снимка: БГНЕС

Интензивен е трафикът на изход за товарни и леки автомобили в четвъртък сутрин на двата гранични пункта с Гърция - "Кулата" и "Маказа", предава БГНЕС.

Всички влизащи в Гърция трябва да имат предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. На ГКПП "Кулата"/"Промахон", ГКПП "Маказа"/"Нимфея“ и ГКПП "Орменион", съпределен на българския ГКПП "Капитан Петко войвода", българските граждани, пътуващи с леки коли и автобуси, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция или сертификат за ваксинация срещу Covid-19, направена преди не по-малко от 14 дни.

Още по темата

Сертификатът трябва да е на английски език, да е издаден от оторизирана медицинска служба, да съдържа данни за датите на поставяне на ваксините и вида им. Пътуващите могат да представят и сертификат или положителна диагноза по метода PCR или антиген в продължение на 2 до 9 месеца от датата на заболяването, посочена в него, който е издаден от оторизиран орган в съответствие с националното законодателство на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език.

Гражданите, пристигащи от т. нар. зелени държави (по скалата на ЕС в тази група влиза Република България), ще могат да влизат и с отрицателен бърз антигенен тест, не по-стар от 48 часа и на хартиен носител.

Тези изисквания важат и за деца, навършили 12 години.

През ГКПП "Маказа"/"Нимфея" в двете посоки се пропускат автомобили до 3,5 тона от 7 до 23 часа.

На ГКПП "Промахон" , ГКПП "Нимфея" и ГКПП "Орменион" представители на гръцките медицински власти извършват избирателно бързи тестове на влизащи в Гърция.

На ГКПП "Ексохи", съпределен на българския ГКПП "Илинден", гръцките власти пропускат от 7 до 23 часа само товарни автомобили с един или двама водачи.

През ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Златоград" гръцките власти не пропускат превозни средства и пешеходци.

Настоящите мерки ще важат до 26.06.2021 г.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Русе", ГКПП "Видин" и ГКПП "Кардам" на изход за товарни автомобили.

България е включена в списъка с държави от т.нар. зелена зона, за пътуващите от които влизането в Румъния е свободно – не се налага карантина, не се изисква представяне на отрицателен PCR тест или други здравни документи, доказващи липса на зараза от коронавирус.

Остава преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари". През ГКПП "Оряхово" преминават само товарни превозни средства.

Интензивен е и трафикът на ГКПП "Калотина" на границата със Сърбия на изход за товарни автомобили.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с РС Македония, както и на пунктовете с Турция.

Българските граждани могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничения – без PCR тест, без антиген тест, без имунизационен паспорт и без изискване за предварителна онлайн регистрация преди пътуването.

Българските граждани, желаещи да преминат през граничните пунктове с Турция, трябва да представят отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2, не по-стар от 72 часа, бърз антигенен тест, не по-стар от 48 часа или сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията. Пътуващите могат да представят също официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували Covid-19 в рамките на последните 6 месеца преди влизане в страната.
Освободени от тези изисквания са екипажите на транспортните средства, децата до 6-годишна възраст и подрастващи под 18 години, които пътуват с родители с ваксинационен сертификат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес БГ, а тракикЪТ какъв е?Прави недобро впечатление, че авторите тук не са особено грамотни, навярно симпатизират на партия БСП или патерицата й ИТН, водена от плешивия, сакат, кьорав и нарко пристрастен мартеничар с нестандартен афинитет към интимен тип взаимоотношения с представители на същия пол - славиН трифонов - известен в средите, оцветени в цветовете на дъгата, като Славуцата.
10
2
 
6
 
! Отговори
Сахар преди 2 години
Нема им стъпим докато не се оправи положението.
9
0
 
4
 
! Отговори
Заглавието!!! преди 2 години
Не трафикА. А трафикЪТ. ***.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТрафикЪТ, Славова, трафикЪТ! Учи се в трети клас.
7
5
 
6
 
! Отговори
Аристотелис преди 2 години
Вместо да седне като европеец, да си поръча октопод, узо, салатка и да гледа лазурното бяло море, бай ви *** мъкне торби с хляб и домати по плажовете и се излага адски!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Испания нищо не ми искат. Тази година не ми пречи да пропусна и Гърция, и Турция. Пука ми кой го сърби и кой го боли да изпълнява разпорежданията на фармамафията!
5
0
 
4
 
! Отговори
Логопед преди 2 години
*** Балкански само чака поредната новина за задръстване на Промахон, за да почне като развалена латерна за пореден път да реди лакърдии как българина никой не го искал (визирайки себе си явно), как ходел с багажник с домати и салам на плажа и как той бил тарикат като не ходел. Абе има европейско бе балами, ходете там да обяснявате гелосания как не ставал и как тая лига била много по-силна от оная, не се занимавайте с интелигентни хора, а ги оставете да си карат лятната отпуска на спокойствие.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ех си каза бургаската батка с инициали М.О. , и тази седмица няма да има за бело в Одрин.На Слънчака дуеха силиконови балони две силиконови джукеси. Мъртвило, чуваше се шума на морето, "какао-то" беше затворено, жива идилия.
3
1
 
6
 
! Отговори
ахмед доган преди 2 години
заливат ни с отрицателни новини за гърция з ада не ходим,но който веднъж е видял хубавото цял живот ще ходи там дори и да е много скъпо и трудно,половин българия ходи там и има жилища това е факта
2
2
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
На език какъв в заглавието словоредът е?
1
5
 
5
 
! Отговори
Ех преди 2 години
Бай *** упорито не ще да разбере че в Гърция е нежелан турист и упорито кисне и спи по границите. Богатите немци, англичани и американци които пристигат със самолети - те са добре дошли.