60% от русенците искат да има редовни полети до София

Имат интерес и към авиолинии до Пловдив и Бургас
Обновена: 25 юни 2021 15:56 | 25 юни 2021 15:52, Камелия Цветанова
37
60% от русенците искат да има редовни полети до София
Снимка: Pixabay

Граждани и бизнес искат да има полети от Русе до София и ще се възползват от тях - това показват резултатите от допитване, съобщиха от кметството.

Проучването, което продължи около месец, е заради намерението на авиационния оператор "Гъливеър" за осъществяване на редовни пътнически полети между Русе и София, като експлоатира русенското общинско летище.
По време на допитването са попълнени 2980 анкети от бизнеса и 3937 - от граждани. Резултатите показват, че над 98 процента заявяват, че ще се възползват от полети до София и обратно.

Най-голям дял от анкетираните имат русенци - 60 на сто, като интерес са проявили и жители на София, Пловдив, Мартен, Тутракан, Силистра, Свищов, Разград, Щръклево, Бяла, Ветово и Две могили.

Други дестинации, до които запитаните биха искали да се поддържа вътрешен полет, са до Бургас и Пловдив (над 35 процента).

Гражданите изразяват своето желание да пътуват във всички дни от седмицата, като най-предпочитани са петък, събота и неделя. Часовият диапазон, който е най-удобен за летене, е от 6.00 до 12.00 часа - повече от 40 процента са го отбелязали в отговорите си. На въпрос от колко полета месечно биха се възползвали анкетираните - над 60 на сто отговарят между един и два, като бизнесът определя най-голям процент от един-двама служители, които биха командировани. Граждани и бизнес са единодушни, че 50 лева е най-приемливата цена за полета.

Община Русе благодари на участниците в допитването. Кметството в крайдунавския град е получило и отговор на изпратеното писмо до главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация", че ще бъде сформиран екип, който да осъществи нормативно изискващите се процедури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като няма магистрала, а само тесен път, на който ТИР-ове и леки коли се мъчат да не умрат... май ще е по-лесно със самолет
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, наистина защо нямаме? В 21в. е света вече и е хубаво да го понастигнем малко, а? И аз бих се възползвал
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от село Долно Нагорнище искат редовни полети до София, Лондон, Париж и Ню Йорк,а и билета да е по левче.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време имаше и редовни полети по линията София - Видин!Самолетът беше руски, АН-24, малък, турбовитлов и шумен като хеликоптер.Но за половин час изминаваше 200 - 300 километра. Докато изпиеш едно кафе и кацаш!Билетите бяха по 20 лева тогава мисля. Затова 50 лева едва ли ще е реална цена според мен дори за по-кратко разстояние, но до 100 лева... може би. Не знам.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди години имаше вътрешни полети и беше супер удобно.
4
2
 
6
 
! Отговори
Assya преди 2 години
Добре е да има вътрешни полети по релацията Русе-Сф. По изгодно е от пътуване с лек автомобил или пък с БДЖ. По бързо и по евтино е. Колата ми гори на 6-та сккорост на магистрала 11. Но магистрала до Сф от Русе няма все още. Вероятно ще стане до 4-5 години да има магистрала Русе-Сф.
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80 процента от българите не желаят тази напаст в страната си
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май Русе се готви да емигрира в София както Видин който е намалял наполовина в София строят блокове и по нивите а в провинцията запустява всичко и става царство на етносите
1
2
 
17
 
! Отговори
Моля преди 2 години
Добра идея е, но готови ли са да плащат 100 лв в посока? Както е от София до морето?