Медиатори разсейват страховете на ромите към ваксините

Много от ромите нито са боледували, нито са ваксинирани
25 юни 2021 18:35, Петя Славова
33
Медиатори разсейват страховете на ромите към ваксините
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравни медиатори се включват в кампанията за популяризиране на ваксините и в разсейването на страховете на ромската общност от чипиране, роботизиране и следене.

Министерството на здравеопазването включва лидерите на общността в разяснителната кампания, защото под 10 % от ромите са ваксинирани. Здравният медиатор от Шумен Росица Симеонова всеки ден се среща с хората, за да им обяснява, че е безопасно да се ваксинират.

По улиците на известния с прозвището си квартал "Бялата пръст" в Шумен може да видите една жена. Тя е здравният медиатор Росица Симеонова, която не спира да се среща с хората, за да им разяснява ползата от ваксините, да ги насочва към личния лекар, ако е нужно.

Много от ромите нито са боледували, нито са ваксинирани. Умовете им обаче са натоварени със страхове от разпространяваните конспиративни теории.

Още по темата

"Най-страшната теория, че ще бъдем подвластни, като някакви роботи ще сме, ще ни управляват от дистанция. Звучи абсурдно, но една лъжа да е дори, като се каже 100 пъти, тя става истина", каза пред БНТ Шефкет Топалов.

"Аз напоследък не знам вече какво да мисля, какви работи приказват хората, ще умреш, не знам какво ще се разболееш", каза Ниази Али.

"Чува се, че това, което ще ни ваксинират води до безплодие, то вече ние няма, но младите. Вече чипирането като бъдем може да носи други болести, това мислим ние. Те видяха по телевизорите, по телефоните, че някои много се разболяват от ваксината и умирали от ваксината", каза Ангелина Арабова.

Здравният медиатор Росица Симеонова смята, че хората се нуждаят само от информация.

"Аз мисля, че не трябва да има някакви стимули, които да са материални или каквито и да е било. Хората трябва да повярват на личните си лекари, после на държавата и абсолютно всички в целия свят се ваксинират, не им се случва нищо и не мисля, че по някакъв начин застрашава живота им, чипира ги, остават бездетни", каза здравният медиатор Росица Симеонова.

Теорията на здравния медиатор е, че трябва да вдъхне кураж и оптимизъм на хората от ромската общност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев заработва заплатата. Отишъл там и "съветва". А ние му плащаме сигурно четирицирена заплата.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те ромите, ако вярваха на всичко, което им редят добрите господари, нямаше да са оцелели до сега.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте им кебапчета, не медиатори.
27
3
 
8
 
! Отговори
Ви е преди 2 години
Луди ли сте да слагате кой знае какво има вътре ,във своето тяло??? Я по сериозно,,,БОГ казва кой кога,не смотльовците вървящи подир дявола и делата му!
26
1
 
3
 
! Отговори
Лови преди 2 години
Тези коѝто гледат зомбивизорите и им вкарват страх ,това е голям грях,боравят със внушение на страх,което мина всички граници! Така не се пази народ ,напротив ! Но....БОГ ГЛЕДА И ИДВА СКОРО !
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, точно ромл яните дето ходиха цяла година без маски и не си дезинфекцираха ръките и всичко останало и не са го хванали. Мда... нормално, то лови определени хора.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майтап, майтап, ама през 5жи-то, от контролния център, щяло да се вижда кой какво бере, работи ли, как харчи соцяла,бил гейтса иска да ни изчипира.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Активист на БСП - до 2000-3000 години може да ги унищожи. Може и повечко. Много е опасен.
22
4
 
1
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Този вирус е създаден за да унищожи ромалетета ! Така че това е добре !!!
21
1
 
22
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Много от ромите не са боледували от ''страшния и страшно заразен'' вирус! Това обяснява колко ''страшен и страшнозаразен'' е той, нали!?
20
1
 
16
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Несъществуващ учен - носител на Нобелова награда за медицина Luc MontagnierНесъществуващ учен - Dr. Michael Yeadonу, предишен вицепрезидент на ФайзерНесъществуващ учен - DVM, PhD Geert Vanden Bossche, експерт, работил по създаването на много ваксини...Всички тези измислени несъществуващи учени имат категорично и аргументирано мнение защо "ваксините" са вредни и опасни - но ковиваксър е нелечима диагноза, на такива не можеш да помогнеш. Те живеят за да се бодат, всеки който каже друго е враг
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте ги с руската безопасна ваксина ВСИЧКИ! И после към Сибир!
18
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медиатори за бг ангиваксъри! Те имат нужда от ограмотяване! Лъжлива информация на всяка крачка, несъществуващи учени, несъществуващи факти, клевети и лъжи. Тях ограмотявайте.
17
2
 
10
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Не ви харесва какво написах, а? Да ви дам линк с видеото на откривателя на mRNA, да ходите и на него да му нацъкате минусчета, понеже научно обоснованото му мнение противоречи на рекламното послание на псевдоваксините? Като малките деца пъхат палци в ушите и не искат да слушат, ако не им отговаря на фантазията...
16
6
 
16
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
В момента гледам двучасово интервю с д-р Робърт Малоун, ОТКРИВАТЕЛ на mRNA технологията, който е против случващото се в момента "ваксиниране" и обяснява защо. Нека някой ми каже как е антиваксър плоскозем ***? А естествено, от Туитър го цензурират. Науката е маловажна, всичко е за ковидрелигията.
15
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е нужно да си швед за да си против ваксините,всеки нормален е против!!
14
3
 
14
 
! Отговори
Ало ала преди 2 години
Извадете ИСТИНСКИТЕ ДАННИ И ТОГАВА АГИТИРОЙТЕ! ВАКСИНИТЕ СА П О Ж Е Л А Н И Е А НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ!ИСТИНАТА Е ОТ САЙТА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ:ДО КРАЯ НА МАЙ: ПОЧИНАЛИ НАД 10000 ОТ ВАКСИНИ, И НАД 400000 С НЕГАТИВНИ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ ВАКСИНИТЕ! ОТ ВСИЧКИ ВИДОВЕ ВАКСИНИ, НЕ САМО ОТ АСТРА ЗЕНЕКА!ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американец каза,че от неваксинираните умират повече от колкото от ваксинираните,представяте ли си!?!И това ако е утеха здраве му кажи!
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините са неефективни. Въпреки ваксините мои приятели се заразиха щото спряха да се пазят. Мислеха си че като са ваксинирани ще се предпазят от заразата. Не не се предпазиха и сега са като пар.цали. Отделиха се от семействата си. Зарязаха жените и децата си и отидоха да живеят на квартира за да не заразят и семействата си. Къде са тесните специалисти да ни обяснят защо ваксинирани се заразяват и предават заразата. Има ли тесни специалисти -отзад- да ни обяснят.
11
2
 
16
 
! Отговори
Скандални преди 2 години
Спрете да лъжете Голяма част от медецинските рабоници не са ваксинарани Излизат оъ сетуацията че са преболедували А каква е гаранцията че не съм били някой витамин Никой няма да каже каква е уйдормата Защо в Израел боледуват тия с поставени ваксини Кой кой ще кажи истината на тези хора Сигорно сте забравили думата истина