Спасени са от изсичане вековни дървета във вододайна зона

Те били маркирани за сеч в нарушение на наредба
25 юни 2021 09:30, Петя Славова
10

Снимка: БГНЕС

Здрави букови дървета, с диаметър от 30 см до 70 см, са маркирани за сеч в нарушение на Наредбата за сечите в горите, предава БГНЕС.

Нарушението е открито от горски инспектори на Регионална дирекция по горите - Сливен и мобилен екип на Югоизточно държавно предприятие – Сливен при съвместна проверка на обекти за добив на дървесина в държавни гори, в обхвата на дейност на Държавно горско стопанство - Сливен, съобщиха от агенцията по горите.

Дърветата се намират по протежение на съществуващо водно течение, в ивица с широчина по-малка от 15 м, в защитена вододайна зона от Натура 2000 в землището на село Раково, община Сливен.

Предприети са действия за обезсилване на позволителното за сеч и административно санкциониране на служителите на Държавно горско стопанство - Сливен, извършили маркирането и издали документите за сеч.

Проверките на горските служители в сечища във вододайна зона продължават.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Ох преди 1 месец
Всеки ден в горско стопанство Тервел,по 4 камиони с ремаркета се товари дървесина.ама то има и триада, горско стопанство.изсякоха горите в община Тервел.контрол никакъв.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Обективно Така е! Не случайно алчността е наред с другите 6 смъртни гряха ,вкл. рамо до рамо с убийството
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 1944 до 1989 имаше масово залесяване, а от 1989 до 2021 има масово изсичане. Защо така?
6
0
 
2
 
! Отговори
m.e;e преди 1 месец
Копривщенската гора я осякоха цялата, ам аняма кой да отиде да провери
5
0
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 1 месец
ОТСИЧАНЕТО НА ЗДРАВИ ДЪРВЕТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ КРИМИНАЛИЗИРАНО СЪС ЗАКОН! ОСОБЕНО ВЪВ ВОДОДАЙНА ЗОНА! ТОВА Е ОСНОВНА ПРИЧИНА ЗА ЗАСУШАВАНИЯТА И В КРАЙНА СМЕТКА - ЛИПСА НА ВОДА ЗА ПИЕНЕ!!! МНОГО Е ОПАСНО....ЩЕ ЗАГИНЕМ ОТ ГЛУПОСТ И АЛЧНОСТ!!!
4
0
 
7
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 месец
Направете като в Кувейт.Отсичаш дърво и главата на суровия дънер.България, заприличва на пустиня, под рева на Гербо, Депесарските резачки.Няма спиране и много добре знаете, за какво става въпрос.
3
0
 
0
 
! Отговори
Даа! преди 1 месец
Обаче , ВРЕМЕННО , всичко в тая ''държава'' е временно , има ли възможност да се съсипе нещо НИКОГА НЕ СЕ ПРОПУСКА , БЪЛГАРИНА Е ЦАР НА ТОВА !!
2
0
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
На език какъв в заглавието словоредът е?
1
0
 
13
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
Мафия от много години !!!