Блокираха булевард в Кърджали заради промени в устройствен план

Живущите не искат високо строителство в кв. „Байкал“
26 юни 2021 12:58, Елка Василева
6
Блокираха булевард в Кърджали заради промени в устройствен план
Снимка: архив, БГНЕС

Жители на Кърджали блокираха за час основен булевард, по който преминава основният поток за Гърция. Те периодично пропускаха автомобилите да преминат, за да не се образува дълга колона от чакащи.

Протестът е заради намеренията на общината да промени общия устройствен план на квартал „Байкал“ и там да бъде разрешено високо строителство, предаде БНР.

Недоволните жители са категорични, че не искат да живеят сред бетон. „Имаме си дворчета, имаме си дървета, които искаме да раждат, да чистят въздуха и когато децата, внуците ни дойдат, да се чувстват на чист въздух, в добри условия на живот. А и аз самата да си изкарам дните в тази къща, която с труд съм построила. Не искам да не виждам слънце. Ние искаме да си живеем в къщички, затова сме го избрали този квартал“.

Според главния архитект на Кърджали Делин Запартов целта е входът на града да добие приветлив вид, а промяната на общия устройствен план се отнася само за парцелите на първа линия.

Недоволните жители на квартала заявиха, че няма да допуснат промяната и ще продължат с протестите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раиф Мустава, бивш заместник вътрешен министър от ДПС, и кмета Хасан Азис имат имоти на въпросното място, и съответно интерес за да се осъществи това стротелство. Всеки в Кърджали го знае това.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4ти Който назначава архитекта бяха заедно на караница с протестърите вчера.Вьрзано е всичко братче. Лошото е че за лошо краставите се сдушават.
4
2
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
ПРОСТО СЪБЕРЕТЕ ПАРИ -ПЛАТЕТЕ !!! НАРОДЕН "ОТМЪСТИТЕЛ - ЩЕ ПОТРОШИ АРХИТЕКТЪРЪТ ТАПАНАРИКУС И НЯКОЙ ДРУГ ОБЩИНСКИ АКТИВИСТ И КРИМИНАЛИТЕ *** ЩЕ ПИЯТ ЕДНА "СТУДЕНА ВОДА " !!!!!!!!!!!!
3
2
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
И в Кърджалъка имаме...гражданско общество;това е много добре.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименБатман стана демоде.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафия= организирана престъпна група проникнала вьв власта за незакони облаги.Кьрджали= имотнала мафия проникла и в НАП. Град призрак, понеже има мода гурбетчиите да бягат от феодализма по селата като кууват кеш и си седи празен.Силните на деня посягат на най елитния квартал като кума лиса.Градьд прекомерно грозен и отчуждаващ станал.Милионерче, извинявай кмете в центъра няма парко места и плочите ти са разбити знаеш ли. Приходите от глобите които се правят и софиянци да ти завиждат кьде са.