Частично бедствено положение в села в община Антоново

Разразила се е буря с проливен дъжд, нанесени са щети
26 юни 2021 13:29, Елка Василева
6
Частично бедствено положение в села в община Антоново
Снимка: архив, БГНЕС

Частично бедствено положение е обявено в няколко села от община Антоново. Решението на Кризисния щаб към общината е взето днес заради разразилата се буря с проливен дъжд, каза за БТА кметът на Антоново Хайредин Мехмедов.

Природната стихия е нанесла щети в различни населени места на територията на общината. Има наводнени къщи, паднали пешеходни мостове в Стеврек, отнесен водосток - по поречието на река Стара речка.

Ураганен вятър се е разразил тази сутрин в района на село Капище. Там щетите са най-сериозни. Отнесени и изпочупени са покривите на около 10 къщи, каза за БТА кметският наместник Айсел Алиева. Бурята започнала в 7,30 часа и е продължила около 20 минути. Има съборени дървета, електрически стълбове, скъсани жици. Населеното място, в което живеят около 50 души, е без ток.

"Проливният дъжд наводни къщите, най-сериозно пострада имотът на земеделски стопанин, който отглежда овце. Вятърът срина напълно обора му и животните останаха под дъжда", разказва Алиева. Дъждът е спрял и времето се нормализира. Хората се съвземат от стихията.

Според заповедта на кмета частично бедствено положение е обявено в 30 села на общината. Всички кметове, кметски наместници и членове на Доброволните формирования следва да се включат в спасителните работи.
Мехмедов допълни, че днес започват възстановителните дейности и оценка на щетите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
запознат преди 2 години
На социалистите им пречат четирите годишни времена и нощното шкафче на ББ.
5
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
"Хайредин Мехмедов",..,"Айсел Алиева"..?!..В Турция ли е станало това природно бедствие?..Чувал съм /не знам колко е верно/,че в Щатите имат СПИСЪК на малките имена,с които можеш да наречеш детето си..А фамилията,..тя може да произхожда от всякъде..
4
1
 
0
 
! Отговори
- преди 2 години
Айсел Алиева e хубавица!
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще изгрее слънце и на нашата улица. Няма само завистливо да гледаме как ветроходният бриг "Россия" елегантно се плъзга по спокойните води на река Нева под многохилядните погледи, овации и аплодисменти на радостните зрители на традиционния празник "Алые паруса".
2
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързо извикайте Баце да иде да даде няколко милиона от чекмеджето за щетите.
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде махнаха Борисов и почнаха бедствията. Потопи, наводнения, бедствени положения, градушки, жеги, торнадо...