Времето било предизвикателство за началото на летния сезон

Според специалист, най-пълният месец на Черноморието ще е август
28 юни 2021 16:38, Петя Славова
12
Времето било предизвикателство за началото на летния сезон
Снимка: БГНЕС

Най-пълният месец за летния сезон по Черноморието ни ще е август. От 20-25 юли до 20 август ще бъде най-силният период. Това каза  пред БНТ Константин Занков от Института за анализ и оценка на туризма.

"Много предизвикателно начало на сезона. Освен тежкия момент с коронавируса, но и метеорологичните условия не подпомогнаха старта на лятото, със сигурност беше трудно за бранша. Много хотели все още не са отворили", допълни той.

Още по темата

Според него "картите са изиграни" по-добре от миналата година, що се отнася до информираността и яснотата, която имат хотелиерите, ресторантьорите и потребителите.

"Ситуацията е динамична - публичният сектор, съответно министерството, прави комуникационни кампании с чужди държави, с основните ключови пазари към нас, организират се рекламни кампании. За съжаление, за България това се случва в последния момент", изясни Занков.

Въпреки че сме в зелената зона, нашите съседки са предпочитани от туристите, коментира още експертът.

"Гърция доста рано обявиха своите мерки за сезона, условията, по които ще се влиза в страната. Това даде старт на резервациите на един доста по-ранен момент. Турция пък наблегнаха на силна лятна рекламна кампания, въпреки стагнацията и условията, които бяха наложени заради коронавируса, те не забравиха да промотират дестинацията си и туризма", обясни той.

По думите му хотелиерите, които са разпознаваеми на българския пазар - работили са с българи, имат добър имидж, са били пълни миналото лято. Докато хотелите, които разчитат на т.нар. "индустриален туризъм" - работили са с чартърни полети от определени дестинации, са реално неразпознаваеми сред българския клиент и останаха празни.

Занков отбеляза, че доста плажове не са достъпни за хората с увреждания. Туризмът е за всички и трябва да има равни прави. Необходимо е концесионерите да бъдат ангажирани с условия, които да предоставят добра възможност за предвижване на хора с колички и да бъдат изградени рампи, препоръча той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде сега времето виновно ами от няколко години е такова сутрин слънце след обед дъжд нвма изненади
8
0
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Занков энае ли кво ще е времето преэ "най силния" период, че климатот почивка нема
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На лошия балетист - оная работа му пречи.
6
1
 
2
 
! Отговори
... преди 2 години
Епа ходил съм аз август месец на море в Царево, бивше Мичурин! На 25 август сядаме там на кръчма, на централния плаж на Царево! И след 30-40мин. чакане идва една сервитоьорка и вика ами то сезона приключи, вие какво очаквате!? Еми станахме и си тръгнахме! На следващата годино почнах да ходя в Гърция и Турция на море! Там сезона никога не приключва! Особено на 25-ти август! Та така!
5
0
 
0
 
! Отговори
ЖИВКО ОТ ВАРНА преди 2 години
Кога ше живея истински добре ?
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички чужденци, които не са ваксинирани и не са преболедували, да представят отрицателен PCR на влизане в България, в противен случай заради шепа олигарси и мутри с хотели, ще се разпространят новите щамове и Октомри, Ноември ще има отновопроблеми.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
уф Петяяя, пак ли. Не е времето, стига сте търсили извинения за всичко. Ако не е времето ще намерите нещо друго - погледнете истината в очите а тя е че Българина се чувства изтискан на мутроморието, бетономорието, мръсотията, гадната долнопробна храна, отношението, условията и всичко останало. Да си ходята онези с поршетата и да си пият фрапета по 10лв и чадъри по 10лв и спане по 150лв/вечер, и паркинги по 8 лв/час ... НЕ!
2
0
 
5
 
! Отговори
тТт преди 2 години
Само прочетете първите 2 изречения на статията. Ето за това сме на това ниво в туризма, защото на такива като г-на Занков им плащат, за да констатират, че през август щяло да бъде най-пълно по Черноморието. Ами през януари и февруари ли да е най-пълно бре, г-н Знаков?!?
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Летния сезон бил предизвикателство за началото на времето.