Най-много туристи от ЕС, които са ни посетили - румънците

332 хиляди българи - пътували в чужбина
30 юни 2021 00:00, Петя Славова
13
Най-много туристи от ЕС, които са ни посетили - румънците
Снимка: БГНЕС

През май 2021 г. в условията на продължаващата епидемична обстановка пътуванията на български граждани в чужбина са 332 хиляди.

За същия месец посещенията на чужденци в България са 365.6 хил., като транзитните преминавания са 58.6% (214.3 хил.) от всички посещения на чужденци у нас.

От общия брой чужденци, посетили България през май 2021 г., делът на гражданите от Европейския съюз е 44.6%, или 163.0 хил., като най-голям е броят на посещенията на граждани от Румъния - 47.3%, Гърция - 13.4%, Германия - 10.3%, и Полша - 9.0%.

Посещенията на граждани от групата "Други европейски страни" са 161.9 хил., или 44.3% от всички посещения в България. Най-голям брой посещения са регистрирани от Турция - 85.5 хил., или 52.8% от посещенията от тази група, сочат данните на НСИ.

През май 2021 г. поради невъзможност да се проведе статистическо изследване на граничните контролно-пропускателни пунктове всички статистически данни за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България - общо и по цел на пътуването - са предоставени на НСИ от Министерството на вътрешните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не щем Румънските цuuraнu дори на почивка в България! Да си ходят в Maнraлия!
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И още нещо, не почиваме през целия месец Август, просто не желаем.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ходим в чужди страни на почивка, т.е във Византия ( сегашните Гърция и Турция),нито в западната Европа. Предпочитам със семейството ми да почиваме в България, с тази разлика, че не посещаваме мръсното ни Черноморие и градовете там, просто не сме "морски" и не искаме да сме като повечето екзалтирани поклонници на морето и всичко в него. Сега дойде лятото и всички биещи се в гърдите българи се юрнаха да почиват във Византийска Гърция и да говорят на домакините на гръцки, колко жалка работа!
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ходя в чужди страни на почивка, т.е във Византия ( сегашните Гърция и Турция),нито в западната Европа. Предпочитам със семейството ми да почиваме в България, с тази разлика, че не посещаваме мръсното ни Черноморие и градовете там, просто не сме "морски" и не искаме да сме като повечето екзалтирани поклонници на морето и всичко в него. Сега дойде лятото и всички биещи се в гърдите българи се юрнаха да почиват във Византийска Гърция и да говорят на домакините на гръцки, колко жалка работа!
6
2
 
4
 
! Отговори
Дясно преди 2 години
Румънците са Нагли и Нахални. Карат в насрещното и си мислят че са безсмъртни . Защо в Гърция не карат така а в България си правят каквото искат. Мерси не ми трябват такива туристи. Да си стоят в Мангалия.
5
2
 
1
 
! Отговори
1-n преди 2 години
Румънците на едно ходене до Гърция посещават България два пъти...затова и Са толкова много География
4
5
 
6
 
! Отговори
Док преди 2 години
Туризма само по морето ли е според вас? Откакто дадоха свободно в двете посоки между БГ и Румъния, Търново е фул със румънски туристи, както впрочем си беше и преди. Румънците са високо ценени клиенти по заведенията, определят ги като щедри и платежоспособни.
3
6
 
1
 
! Отговори
пияния ватник преди 2 години
да не стъпва тук.
2
3
 
6
 
! Отговори
Никк преди 2 години
214хиляди транзитно преминали за един месец. Ако им взимаме по 10 евро за еднодневна Винетка - 2 140 000евро. Което е 4 200 000лв. Като сложиш и на връщане от още толкова - стават 8.5 милиона лева за един месец, само от транзит на коли за туризъм. Тук даже не влизат винетки от българите, тол таксите и т.нКъде са парите? Имаме ли добра събираемост?
1
2
 
10
 
! Отговори
а преди 2 години
Българският туризъм е мъртъв, единственият шанс да се възстанови е да се помолят/умилостивят българските граждани.