Приходът от тол системата - колкото този от хартиената винетка

Съседите ни са с много по-евтини варианти, каза зам.-министър
30 юни 2021 10:25, Анисия Иванова
43
Приходът от тол системата - колкото този от хартиената винетка
Снимка: БГНЕС

Числата говорят - тези 200 000 нарушения са факт. Около 70 млн. лв се равняват тези 200 хил. нарушения. Това е сериозна цифра, че да стои необработена, каза зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов пред bTV.

Той допълни, че приходът от 989 млн. лв. е за две години и половина.

Още по темата

"Приходът от тол системата не надвишава хартиената винетка. Гледаме числата и мениджмънта на тол системата. Защо беше нужна тя? Защо беше нужен най-скъпият вариант на толсистемата. Никоя от нашите съседки не използва тази тол система, а много по-евтини варианти. Турция използва електронен стикер например", обясни Христов.

"Натъкнахме се на немалко неща, които будят притеснение. Това, което ни притесни, е че договорът за поддръжа беше публичен, а приложенията към него е конфиденциално. В едно от приложенията пишеше, че "Капш" няма ангажимент да закупува резервни част, това е ангажимент на АПИ. Следователно АПИ не може да изчисли какъв е разходът и Олег Асенов не може да каже какъв е разходът за година, защото никой от АПИ не може да каже откъде ще дойдат резервните части за тол системата", каза още зам.-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да вземат да проверят как един бивш шеф на АПИ малко преди да напусне с анекс и без неустойка удължи неспазения срок по договор , а също така вдигна комисионното възнаграждение от 4% на около 7-8 % пак ей така би било интересно да се провери, от който трябва
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още на времето, когато ГЕРБ въведоха тол системата си беше ясно, че е за крадене на пари!Доказа се и това твърдение!
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
приходи няма ,ама Разходи в Милиарди за строежа на тол с-мата - Е,те там е заровено кучето ! Кой "спечели" проекта ? Колко се нагуши ?
38
1
 
3
 
! Отговори
Така става преди 2 години
като не дадоха тол системата на Лилана Божковата.
37
0
 
7
 
! Отговори
Винету преди 2 години
Докато не ги натиснем на шамари и да ги чакаме с тояги и камъни пред парламента и прокуратурата,няма да се промени нищо!
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оправяйте е ТОЛ системата и я пускайте да плащат турските ТИР-ове няма какво да умувате
35
0
 
7
 
! Отговори
БДЖ преди 2 години
Всичката пара отива у свирката..локомотива пъшка и пуфти на място...гори въглищата и няма сила да тръгне!
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази информация е много полезна!!! Така да си ги псуваме. А на тях много им дреме....Те въобще знаят ли, че ние съществуваме? А да, сещат се за нас на изборите.....
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко до момента са някакви статистики. Толкова милиарди липсват и тук и там и навсякъде. Това го виждаме и се досещаме и ние простосмъртните. Хайде виновните да бъдат осъдени, да върнат на хората парите, защото това са нашите пари...Нищо!!! Трябвало да се докаже... Кога ще стане това??? Никога! Нали са оплетени всички...И с какво ми помага тази статистика???
32
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При условия на пандемия и намаляване на пътуванията с 50% колко да са приходите? Малко им се виждат парите,че няма да има за крадене. Тия новите министри започнаха да ни правят на калинки.
31
4
 
13
 
! Отговори
Пиян - залян преди 2 години
Важното беше да се напълнят чекмеджетата на Тиквата ! Затвор за престъпниците от ГЕРБ !
30
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе само след месец ще разследваме и съдиме тия които купуваха машини за гласуване като улави от третия свят!
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради това плачене,скубене на коси и протести се намалиха тол таксите и километрите платената пътна мрежа! Това автоматично доведе до по малко пари от международния трафик,защото цената е една и съща както за местни така и за чужденци в цяла Европа ! Ефекта се вижда! Тираджиите са толкова бедни колкото и преди,те винаги са бедни! Само по времето на Тато бяха висша класа! А касата е празнаа!
28
7
 
6
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
срамувам се, че съм българин. гроб крадат от всичко. отиде пееевски да краде в америка и от там го изгониха. кво направи честния крадец тиква докато беше на власт? пееевски ли вкара в затвора? какво? крадяха и двата от ктб. това направи тиквата.америка скоро ще ви го каже. гешев-терорист. тоест, българия е като иран.га видите самолет от америка елате ми се обадете.
27
2
 
1
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
божков пачките и тая схема я разкри по евроком изпрати лиляна. вкараха я в панделата веднага. африка спря тол. защо? щото и там пееееевски беше да се учи как се краде. научиха го и дойде тук да краде . бас си държавата , мутрите.
26
8
 
8
 
! Отговори
логичен преди 2 години
въпрос идва веднага: А кому бяха нужни машини за гласуване, като и с хартиените бюлетини се правят избори и по-ефтини и по-малко манипулирани!? И следва логичен отговор- на радювата шайка и славчувите чалгопитеци.Пари хвърлени на вятъра , заради едни манипулирани избори с предизвестен край!Само,че е лесно да се добереш до властта, трудно е да управляваш така, че и след 3 мандата отново да си най-желан!!!
25
0
 
4
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
на мафията фирмата. следващото правителство ще ви спре
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Системата преди изборите е ясна! Един говори глупости и агитира в медия на която предварително е платено,а платени или неплатени *** ръкопляскат!
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой си плаща за да се пишат и говорят всичките тези глупости! Що не сравниме цените в Европейските държави,със смешните цени тук! Тонове помия се изля докато проработи у нас нещо което нормалните страни го имат от години! А сега обратна захапка, ама то няма пари! Ами няма заради родните превозвачи и завинаги бедните тираджии!
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като от АПИ твърдят, че приходите от винетките им стигат само за да се самоиздържат за какво са ни? Само да храним някакви зад едни бюрца щом с тези пари не се поддържат пътищата ?