Сянката на морето - на места безплатна, на други до 15 лв.

Къде е по-евтино на българското Черноморие?
30 юни 2021 09:23, Петя Славова
47
Сянката на морето - на места безплатна, на други до 15 лв.
Снимка: БГНЕС

10 плажа по българското Черноморие това лято са с безплатни чадъри и шезлонги, показват данни на Министерството на туризма.

Част от тях са дадени на концесия, а други – под наем, предава "Монитор". Споразумението с концесионерите и наемателите както и миналото лято предвижда държавата да опрости напълно таксите, които те плащат на държавата, а срещу това те да предлагат сянката и другите удобства напълно безплатно. За останалите действа правилото, че стопаните може да избират с какъв процент да си намалят плащанията към държавата, но те трябва да намалят цените със съответния процент.

Още по темата

С безплатна сянка са плажовете Варна – Буните, Бypгac - ceвep и цeнтpaлeн, Oбзop-мoтeла, Пpимopcкo - цeнтpaлeн, къмпинг "Hecтинapкa", Axeлoй, Aтaнacoвcкa кoca, Цapeвo – цeнтpaлeн и плaжът нa ycтиeтo нa peкa Beлeкa.

Много от останалите плажове са обявили цени без намаление. Но процедурите по договаряне с държавата все още продължават и е възможно от юли те също да намалят цените.

Това обаче не важи за Слънчев бряг, където миналото лято цената за комплект от два чадъра и шезлонг бе намалена на 12 лeвa, но това лято e 15 лeвa. В района цените също не са ниски. Нa Cв. Bлac нa цeнтpaлния плaж чaдъpът e 10 лв., a шeзлoнгът - 8.

Ha плaжa в Paвдa цeнaтa e пo 8 лв. зa чaдъp и шeзлoнг. B Пoмopиe цeнитe ca пo 5 лв. и за чадър, и за шезлонг. Има и други плажове със сравнително високи цени. Ha "Злaтнa pибкa" cянкaтa e 10 лв., a зa шeзлoнг ce зaплaщaт oщe 10. Ha плaж "Лoзeнeц" цeнитe ca cъщитe. Ha "Cв. Koнcтaнтин и Eлeнa" цeнитe щe ca мeждy 4 и 5 лeвa. Плaж "Aлбeнa" зaпaзвa цeнитe cи oт минaлaтa гoдинa, или пo 1 лв. зa чaдъp и зa шeзлoнг.

На най-южните плажове цените са различни. На Силистар например чадърът и шезлонгът засега са по 5 лв. На плажа на Бутамята цените са по 5,50 лв. В Ахтопол и къмпинг "Делфин" сянката струва по 5 лв.

В района на Царево цените също се различават. Ако на централния и на Попския плаж чадърите и шезлонгите са безплатни, на Арапя са по 3,50 лв. В Лозенец само на централния плаж цените са по 10 лв., иначе на къмпинг "Оазис" цените са по 6 лв., а на малкия плаж на Лозенец – по 2 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви ща сянката, нито чадърите. Аз си го нося моя чадър в удобно калъфче с презрамка. Не ме мързи. Нося го на плажа, разпъваме си го и като си тръгваме пак си го вземаме. Никакъв проблем! Оставете ни на мира вече! Не искаме да плащаме за нещо което си го имаме и си го носим с нас.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек трябва да не знае какво е почивка на море, щом е доволен от почивката на българското море, например в Обзор. Отидете в Италия или Испания и може би ще схванете какво е почивка на море.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до33 Това няма нищо Общо бе човек!Къде е Несебър и къде е Обзор? Това да си по средата между Бургас и Варна 2окръга,пардом,така беше през социализма.Сега са " Области"е,все едно че си никой!С години,не можаха да приемат Обзор ни едната,ни другата община! И защо да не бъдат самостоятелни Обзорци? -:) В Обзор стъпих за 1 път,през далечната 1970 та година,нищо не помня защото бях дете тогава.Но спомените ми са от 1987 *** година! От тогава Съм посещавам Обзор поне през година!На 7 август съм ТАМ!-:)
30
4
 
0
 
! Отговори
Алекс Филлиппос 3-ти преди 2 години
Обичам Моята Гърция ...Харесвам и Северна Гърция = Хелладо-Тракиас ...Аз основах ГРЪЦКАТА ИМПЕРИЯ НА ЕЛЛИНСКИЯ АЛЕКСАНДЪР = 15 МИЛЛИОНА КВ.КМ. !! = ОТ ТУНИС ДО НЕПАЛ (ХИМАЛАИТЕ)..И ОТ ЮЖЕН КАЗАХСТАН ДО НЕАПОЛИС И РОМЕ .(Южна Италиас) .
29
1
 
0
 
! Отговори
Така е обзорски фен! преди 2 години
Затова и ще отделят Обзор в отделна Община.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 17 Майната и на Гърция бре!-:) Тук и въздуха си е наш български! Защо трябва да троша нерви по граници,па да търпя "бумащини" щото Гърците така искали? Кеф ми е,и на 7 август пътувам за Обзор! 3 та година ще почиваме там със семейството си в къща на нормална цена.Даже със 100 лв е по ниска цената тази година!-:) Защо трябва да си причинявам това неудобство,да дремя пред границата на една държава,за да си дам парите Уж да "почивам"? -:) Тези са луди напиращюите за Гръцко!-:)))
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Калеко АлекоКъде са бе, Калеко???
26
6
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Сянката на морето е напълно безплатна в безплатните зони, където можеш да си забиеш сгъваемото чадърче и да опънеш плажната си кърпа на горещия пясък, при това можеш да си избереш и по-уединено местенце и да не ти се налага да слушаш *** разговори по смартфоните на плажуващите до теб, както и лаят на кучетата и писъците на децата им ... Хубаво е че още има и безплатни зони по нашето Черноморие за да може всеки да намери това което търси ... !!!
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия с чадърите да си ги тикнат там дето слънце не ги огрява
24
1
 
9
 
! Отговори
Емо преди 2 години
В неделя се върнах от Александрополис, бях там по работа пет дни, подчертавам-по работа! Въпреки това си направих и страхотна почивка и към края на август ще се върна за седмица със семейството. Градът не е нещо особено, но има страхотна крайбрежна улица с ресторантчета на съпоставими цени със Слънчака, дори някои неща са малко по-евтини. Плажът е по-слаб от други места в Гърция, но е по-добър от черноморския, атмосферата вечер е страхотна- заведенията са пълни, много млади хора,малко българи.
23
1
 
6
 
! Отговори
Наскачахте ли се?! преди 2 години
Тези дето ви излъгаха да скачате са във собствена яхта на сянка със метреса, а безумните скачачи в палатка на полянка еди-къде си.Хубава работа ... ама байганьовска!
22
2
 
10
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До Българин много е просто - бг морето е възможно най-евтиният вариянт. И търпят, щото нямат пари. После ги е срам как са се прецакали и обясняват колко е хубаво, но тайно гледат резервации за халкидики. Публично плюят после гръцките плажове, без да знаят, че само в част от халкидики има повече км плажове от колкото в цяла българия.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22Не бъркай краденето с капитализма - виж как е в ЕС и по света. Може да има концесия, но на до 30% от плажа, а не всичко да е заградено като бащинията на наш мутрьо. Законите ви са писани от магарета на ясла.
20
4
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
През последните 20 години морето го изкарвам някъде в чужбина. Преди 4-5 години направих един неуспешен опит за почивка на българското море и си тръгнах разярен на другия ден от петзвездния хотел на Елените. Лично аз предпочитам да пътувам със самолет и най-често ходя в Испания. Не знам как издържат българите на почивка на българското море?!
19
0
 
13
 
! Отговори
Имало конституция преди 2 години
Уж морето беше за всички, ама не съвсем. Време е вече да закриете държавата, че ви пречи.
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почивката на море е съвкупност от много неща, а цените не са най-важното. Важното е човек да се чувства добре, а това на българското море няма как да стане.
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нас нормалните хора какво ни интересува какви цени са нацвъкали мутрите по морето? Няма нормален българин, които да почива на море в България. До около 1997 година все още можеше да преглътнем мутрите и останалото, но оттогава единственият вариант за почивка на море е почивка в чужбина.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ти си ходи в Гърция бе.
15
19
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
стига сте повтаряли че в Гърция било по евтино и по - хубаво. Беше, да - БЕШЕ. Минало свършено. И там оср*ах*ме нещата. Нашето черноморие наистина си е супер. Ние не струваме. Иначе в събота бях на Златните - чадър - 6 лв, шезлонг 6 лв и дюшек 2 лв. В неделя бях на Слънчев бряг - шезлонг 4,50 и чадър 4,50 лв. Смятайте. Обичам си нашето море!!!
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Носете си голям чадър,и не се занимавайте с глупости!-:)