Питбул уби възрастната си стопанка

Инцидентът е станал в село Литаково
76
Питбул уби възрастната си стопанка
Снимка: Pixabay

Домашен питбул уби възрастната си стопанка в ботевградското село Литаково, съобщава bTV.

В късния следобед в сряда съсед на 88-годишната Йорданка сигнализирал кмета на селото, че с нея се е случило нещо лошо.

"Съседката е извикала два или три пъти "не, не" и от един път всичко е притихнало, видях едно куче, черно на цвят, което се движеше нервно, чехлите и бяха на разстояние една от друга", обяснява кметът на селото Пешо Петков.

Стопанката обаче не се виждала, не отговаряла и не телефонните обаждания. Тогава кметът повикал полицията.

Кучето е било примамено до входната врата и после уловено с примка.

Когато влезли в двора, униформените и спешните медици се натъкнали на ужасна гледка. Жената била открита мъртва с ухапвания по шията и лицето.

Питбулът е упоен от общинските служители по сигурността и вече е на отговорно пазене в полицията. Каква ще е съдбата му, ще преценяват разследващите и съдът. Кучето не е било регистрирано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този на близките си пред животното. Наскоро в една група изядоха момиче задето се опитва да намери нов дом на коте спасено от улицата, защото няма как да го задържи, при положение, че приятелят и има алергия. Нападнаха я да била зарежела момчето, алергията не била оправдание а не оцениха факта, че не са оставили животинчвто на произвола на съдбата и са го спасили. Обичам животни, но такива неща ми идват вече в повече.
49
1
 
9
 
! Отговори
Тик так преди 2 години
След като животно е нападнало и убило човек единственото решение за него е еватназия. Няма да забравя абсурдът от преди 2 - 3г.коагто спасиха друг представител на породата, убил 3 г.дете, че даже и дом му намериха а детенцето изгни в земята. Справедливо ли е? Преди 10г.моя позната беше нападната от агресивен питбул пуснат на воля докато и тя разхожда кучето си дни преди да навърши 16.Едвам я отървава 1 месец после в Пирогов. Собственикът дори не се извинява на семейството и. По животинските групи пък масово нападат бъдещи майки и хора с алергии за това, че поставят на първо място своя живот и
48
0
 
0
 
! Отговори
Аномимен 35 преди 2 години
Здравейте, преди това решение сме имали пинчер, болонка и немска овчарка но при получаване на пристъп бяха открадвани както й телефонина и ценности който съм носела. Това е порода която трябва да бъде гледана отговорно и занимавани. Искрено съжалявам станалото със стопанката, за мен до такива инциденти не трябва да се стига и трябва да се поддържа контрол върху това кои гледа и развъжда такива кучета.Поради липсата на контрол стават безпрой инциденти и страдат невинни хора. Лек ден от мен!
47
0
 
1
 
! Отговори
Пинчер преди 2 години
Моля когато ухапя някого да пишете че съм питбул.Така се продава по-добре.Благодаря предварително.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може да дадат питбул на бабето?!
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има много хора с епилепсия,но не си купуват породи кучета които може да убиват в даден момент.Аз често Ви казвам,че съм много разочарован от съгражданите,даже вече изпитвам срам,че съм част от това общество.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само комплексарите си купуват от тези вредни породи.Номкакво да се прави,у нас е пълно с такива.Улиците са пълни с комплексари.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите прогресивно намаляват.Май няма да станем 5 милиона до 2040,а ще бъдем 4 милиона.Като Българската етнос ще е 2 милиона.
42
0
 
13
 
! Отговори
Анономна преди 2 години
Трябва да забранят със закон тия агресивни животни да не може да ги гледа и притежава никой. Най - редовно и системно невинни хора са потърпевши и жертва н нечие невежество. Да се съберем на протест закона да забрани това!!
41
1
 
15
 
! Отговори
г0ш0 преди 2 години
Питбули, Добермани, Ротвайлери - все забранени породи
40
1
 
23
 
! Отговори
Напомняне преди 2 години
Тази порода кучета, както и много други, са забранени за отглеждане в някои страни. Сами разбирате защо. Ние, понеже сме много курназ, и не се съобразяваме с нищо и никого, си правим каквото поискаме. Колко са вече нещастните случаи само тази година, има ли въобще официална статистика?
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да е на внука и...
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България,това е моя коментар.Всичко е тъжно и страшно.
37
2
 
23
 
! Отговори
Бг реалист преди 2 години
Питбулът е особена порода куче, създадено с определена цел и не е лъжица за всяка уста. Това е куче за спортисти или просто физически силни и дисциплинирани мъже които трябва да го възпитат правилно. Като цяло това важи за всички ''опасни" породи, но особено за питбула. Моля да не се спекулира дали животното е било травмирано психически и/или физически преди да се случи това. Тези породи трябва да бъдат регулирани ако не забранени...
36
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казват че кучетата приличат на стопаните си. Затова има хора които отглеждат и такива отвратителни породи кучета - глупави, злобни и опасни. Умните хора си вземат овчарка. Немска или българска каракачанка. Това са най хубавите кучета за нашите условия особено за двор на село. Бордър Коли и Лабрадос също са много хубави и умни кучета.
35
21
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Казвам го от личен опит, аз получих първият си питбул на 11 години от мойте родители заради епилепсията, защото като припаднех някъде навън и ме обираха. Кучето заедно с мен премина обучение от треньор, спасяваше ме и ме предпазваше от удар при пристъпи, спаси ни и от пожар апартамента. Най-милите и добри кучета на света и предани гледахме я 15 години, наложи се да я приспим получи рак. Сега гледам женска на 1 1/2 ползвана за бой ама не била добра. Прекрасно се разбира с кокера и дъщеря ни.
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и тя, като всички останали собственици на питбули, е казвала: "а, то е добро куче и не хапе". Ако само получавах по лев, щом чуя тази простотия от гледачи на питбули.
33
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
40 не обвинявай кучето. То е животно все пак. Защо го гледа вкъщи? Как го гледа? Възпитава ли го? Това не е плюшена играчка. Но в България няма ред и правила, как да се гледа кучето, да се обучава и т.н. Всеки *** може да гледа такова опасно куче вкъщи, колко нещастни случая вече имаше.
32
0
 
21
 
! Отговори
КОГА? преди 2 години
ЗА ОПРДЕЛЕНИ ПОРОДИ ТРЯБА ДА ИМА ОПРЕДЕЛЕНИ ПРАВИЛА ЗА ДА ГИ ИМАШ. ВСЕКИ 2-РИ КОМПЛЕКСАР С ТАКОВА КУЧЕ. БАС ХВАЩАМ ЧЕ Е ПОДАРЕН НА БАБАТА ОТ ВНУКА И. НЕ МОЖЕ ВСЕКИ ДА ПРИТЕЖАВА ТАКОВА КУЧЕ. ТОВА Е ЕДИН ВИД ОРЪЖИЕ. НИЩО ПРОТИВ КЪМ ПОРОДАТА НЯМАМ- НАПРОТИВ. ТОВА СА ЕДНИ ОТ НАЙ-ЛЕСНО ДРЕСИРУЕМИТЕ КУЧЕТА. АМА ПОВЕЧЕТО СОБСТВЕНИЦИ ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАТ ОТ ОБУЧЕНО КУЧЕ И СИ МИСЛЯТ ЧЕ С БОЙ СТАВАТ НЕЩАТА . АМА НЕ Е . И ПОСЛЕ ЧЕТЕМ ПОДОБНИ СТАТИИ... ЖАЛКО ЗА БАБАТА , НЯМА ДА Е ПОСЛЕДНАТА
31
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе веднага куршум в главата му опъвам и даже няма да се замисля. В крайна сметка, колкото и да обичам животни, никой не може да ме убеди, че сме равни и те трябва да имат права и защита. Щом е доказано агресивно, край. То и при хората е така, крайно агресивните типове, не могат да се реабилитират. Кога ще има закони за регламентирано развъждане, отглеждане и агресивност. Иначе голяма защита за тия песове, ама закони и норми никакви.