Питбул уби възрастната си стопанка

Инцидентът е станал в село Литаково
76
Питбул уби възрастната си стопанка
Снимка: Pixabay

Домашен питбул уби възрастната си стопанка в ботевградското село Литаково, съобщава bTV.

В късния следобед в сряда съсед на 88-годишната Йорданка сигнализирал кмета на селото, че с нея се е случило нещо лошо.

"Съседката е извикала два или три пъти "не, не" и от един път всичко е притихнало, видях едно куче, черно на цвят, което се движеше нервно, чехлите и бяха на разстояние една от друга", обяснява кметът на селото Пешо Петков.

Стопанката обаче не се виждала, не отговаряла и не телефонните обаждания. Тогава кметът повикал полицията.

Кучето е било примамено до входната врата и после уловено с примка.

Когато влезли в двора, униформените и спешните медици се натъкнали на ужасна гледка. Жената била открита мъртва с ухапвания по шията и лицето.

Питбулът е упоен от общинските служители по сигурността и вече е на отговорно пазене в полицията. Каква ще е съдбата му, ще преценяват разследващите и съдът. Кучето не е било регистрирано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
47
 
! Отговори
??? преди 2 години
Питбул!!! 88 годишна баба!!! Ама моля ви се отглеждайте и тигри и лъвове у дома, пък после ауу що така *** изяде... Ако отглеждаше булонка или чихуа хуа щеше да е жива и здрава.
9
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е така имам малиноа белгийска овчарка на два, пъти спасява живота на възрастната ми майка на село единия път отхапа дрехата на ромейн вмъкнал се в къщи повече не посмяха да, атакуват
8
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кучаетата са много по-хора от хората". Мдаааа, така е викате! Човек ако убие човек влизза в затвора. Тук как ще е? Ще излязат НПО-тата дето лапат пари на поразия и ще го гледат като царче!
7
16
 
17
 
! Отговори
Моля преди 2 години
Не го приспивайте, моля. Дайте го и на други любители на породата.
6
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега очаквам кучкарите да се появят и да вземат да пишат "Горкото кученце" и как зле се е отнасяла бабата с него. Мдааа...
5
1
 
53
 
! Отговори
Кучи преди 2 години
Сигурно са го взели да и пази двора, но защо точно питбул?... Да беше традиционното - каракачанка... Питбулите не подбират, като му изгърмят бушоните нападат когото и да е...
4
56
 
9
 
! Отговори
мен преди 2 години
Невежеството е страшна работа. Тия журналисти не могат да различат пинчер от костенурка, но знаят кое куче каква порода е.Питбулът не напада хора (освен, ако не е обучен за това от 88-годишната жена). Що не е нападнало полицаите?Нападенията срещу хора от питбули са в пъти по-редки, отколкото от други породи. Те биха атакували само себеподобни.Няма как да очакваш от фейбук и тв собщество, което не може да пише грамотно, да се осведомява адекватно. В 99% от случаите излиза, че не е бил питбул.
3
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и последствия за него няма да има. кучето има повеча права от човека.
2
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Упоено и прибрано? А защо не е упоено завинаги??? Или трябва да има хуманно отношение към куче-убиец и ще се опитват да го превъзпитават? Трябваше да бъде приспано
1
2
 
67
 
! Отговори
х преди 2 години
"То е кротко, не хапе"