Правителството обжалва решение на ВАС за решения на "Магнитски"

Обажалването ще бъде пред пред Петчленен състав на ВАС
6 юли 2021 18:51, Петя Славова
23
Правителството обжалва решение на ВАС за решения на "Магнитски"
Снимка: БГНЕС

Правителството ще обжалва решението на седмия състав на ВАС - по жалба на физическо лице, че решението на кабинета представлява индивидуален административен акт и жалбата спира неговото изпълнение, съобщават от правителствената информационна служба.

Обажалването ще бъде пред пред Петчленен състав на ВАС.

Върховният административен съд се произнесе по 7 жалби срещу решение 441 на МС във връзка с действия, предприети на 2 юни от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерство на финансите на САЩ. По 6 от делата различни състави на ВАС са разпределели производствата към Административен съд – София за разглеждане.

Седмото се различава по това, че съдебният състав е определил, че решението на Министерския съвет за списъците на свързаните лица със санкционирани по закона "Магнитски" представлява индивидуален административен акт и жалбата спира неговото изпълнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
бг циркове на гроб-дпс мафиоти,САЩ са наложили забраните,финансовите потоци са контролирани от САЩ в цивилизованият свят,има островчета,не актрактивни и ни носещи пари,та и дс ченгетата нямат изгода...така стоят нещата...на нас приказки от 1001 нощ...но мафията и дс крадците...ги погна САЩ...а тук няма прошка и рушвети,чекмеджета и кюлчета......толерантно чакат да минат изборите...Благодирим ви САЩ!!!
18
0
 
0
 
! Отговори
Абе мразите преди 2 години
Йосиф Сърчаджиев за ролята му на еничарят във Време разделно, ами Васил Божков, Пеевски, Сакскобурготски какви са?
17
0
 
0
 
! Отговори
Ама изобщо ... преди 2 години
Не трябва да се занимаваме с "Ходенето по мъките на грешните Божков и Сакскобурготски" - бензина и клечката и приключваме проблема.Докато тези хора са в графата "Държавна измяна" те нямат права, а Вие имате права ...Това е моето мнение и за смърт на изменници едва ли някой ще ви търси сметка...
16
0
 
0
 
! Отговори
Накратко: преди 2 години
Данъкоплатеца отказва да гласува, отказва да плати щетите от нациската изгора и конче на ЦРУ и където и да сте по света - едно въже пет лева, бутилка бензин два лева, запалка или кибрит един лев. Намерете Васил Божков и му подпалете ***! Ако пък сте в близост до Сакскобурготски упражнението е същото.Ако нямате десет лева обадете се на Венци от Ъпсурт той ще ви услужи с радост.Ако имате в мазета и/или гаражи необходимите оръдия на труда още по-хубаво... Може и с щанга тип кози крак...
15
0
 
2
 
! Отговори
Значи... преди 2 години
Лицето Васил Божков е рецидивист още от времето на социализма с тия хазартни изпълнения. Той е във война с държавата и тя е във война с него в този конфликт обаче кураца яде данъкоплатеца и данъкоплатеца има решение. Да линчуваме рецидивист които нацистко расистки *** дето сега се е сетил, че е българин.
14
0
 
0
 
! Отговори
Аз съм изумен: преди 2 години
След всичко,което е направил да се опитва да се изкара поредния месия спасител,който популистки едно говори,а друго върши.Напомня ми на Сакскобурга,кажете на немския професор,че влизането в Еврозоната не само ще се случи, а ще бъде извинението на Европа,че ни натресе нацисткото котило,което понесохме огромни щети заради него!Вътре вън,вътре вън след като двадесет години някой хора от нацистки произход станаха неприлично богати и окопани и защитени,линча като метод ще спаси ЕС правилно използван!
13
0
 
1
 
! Отговори
Лицето Васил Божков преди 2 години
Е черно конче на ЦРУ, което дерибействаше двадесет години, медийни и всякакви поръчки, убийства, изнасилвания задкулисно - наглостта му да се яви на избори и липсата на кураж да му отрежете квитанциите - с такъв не се пазариш, такъв или го бесиш или като в Апокалипсис сега мачетето в гърба.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво точно беззаконие е държавата да се разпорежда с компании, в които има над 50% участие, като им забранява да имат вземане-даване с лица и компании от списъка "Магнитски", за да не пострадат техни авоари и сделки в чужбина от американските санкции? С което се защитават парите на българските данъкоплатци.
11
1
 
2
 
! Отговори
Мен ме е яд: преди 2 години
Че такъв красив метод за разчистване на сметки като линчът се използва не както трябва от бели расисти срещу цветнокожи. Не може ли да е обратното. Не ви ли стопля душицата Васил Божков обесен на едно дърво, полят с бензин и запален. Може да добавите и малко кокоши пера за цвят. Или на петел шарени пера, но гледката много бързо решава един крадлив проблем.Или друга класика тип Чеушеско - два пълнителя 7,62 в автомобила и да го видя к'во ще приказва глупости
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека обжалва, важното е че излагацията е световна, което неминуемо ще доведе до не чак толкова малки проблеми.:))))))))))))))
9
2
 
10
 
! Отговори
Едва ли не... преди 2 години
Аз откраднах от държавата, тоест от вас 700 милиона и още милиард, гласувайте за мен за да открадна още ....Божков да иде да се гръмне ако още е жив, че всичко свърши ...
8
0
 
7
 
! Отговори
Човек дето преди 2 години
Не е платил 700 милиона данъци не може да ме учи на идеята, че той видиш ли не бил корумпиран и не бил бюрократ, а *** крадльо.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цветан Васлев доносничил здраво и изкарал мръсните *** на съдружника си Пеевски с който се скараха за пари преди изборите преди фалита на КТБ. Нас обикновените хора какво ни интересува това и този Василев кога ще върне откраднатите пари, да не ни се прави на много чист!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВС и КС го отменят в България, но важи извън България, ЕС и САЩ. Трябва първо НС но там са ДПС или ако ЕС задължи НС..
5
2
 
6
 
! Отговори
пак тосссс преди 2 години
Ей, корумпетата от съда! Магнитски няма нищо общо със съда, и копче не можете да кажете!
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махницки е американски закон и няма бг закон. МС и съда няма как да приложат американски закон а трябва бг закон който се приема само от НС.
3
2
 
6
 
! Отговори
А Магнитски преди 2 години
Не е ли индивидуален административен акт?
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е жалбоподателя? Пеевски ли?
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че това "правителство" ли е изобщо? Партизански отряд "Мен...чо", яхнал държавата след преврата, докато се окопава за диктатура през следващите 45 години - кой ви смята за легитимни?