Жена превърна имот в убежище за десетки бездомни кучета

Местни жители недоволстват срещу присъствието на животните
7 юли 2021 15:41, Ния Христова
32
Жена превърна имот в убежище за десетки бездомни кучета
Снимка: Pixabay
Частен имот е превърнат в убежище за стотици бездомни кучета. Приютът се намира в центъра на село Ребърково.
 
Местни жители протестират срещу присъствието на животните. Жената, която ги обгрижва, обаче твърди, че всичко е законно.
 
"Не можем да спим, защото животните постоянно лаят", разказаха пред Нова тв съседи.
 
Други съседи защитават собственичката на кучетата и казват, че тя е приютила всички бездомни животни от селото.
 
"Истината е, че няма контрол от държавата. Хора като мен вършат нейната работа", разказва собственичката на имота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
1
 
! Отговори
Локо лайф преди 2 години
Подкрепям жената въпреки ако съм комшия.Държава като не си върши работата ето такива хора ще я вършат.Защо в Европа не може да видиш едно без стопанин?Така че ако няма държава не критикуваме постъпките на жената
28
9
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Голяма грешка да се дава гласност на такъв проблем. Нещата се решават тихомълком, с подходящата химия. Иначе кучкарите не ги слуша главата и могат да създат големи проблеми като се разлаят. Та тихо и постеднощ, а как... има достатъчно информация в нета
27
2
 
9
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До 21. А аз питах общината като ги вземе къде ще ги прибере? Отговорът на този въпрос е НИКЪДЕ! Защото просто няма къде. Най.много да ги кастрират и да им сложат марка на ухото, след което ги пускат по улиците. Пълно е с такива кучета по улиците, точно общински кучета! Уж прибрани! Затова казах, че ако вземе да ги пусне ефекта ще е същия, но поне няма да обира негативите на злобните селяни. Общината, ако има желание, би могла да и помогне. Ако има повече такива хора няма да има кучета по улиците
26
4
 
10
 
! Отговори
Да приложим преди 2 години
Малко по - *** подход към героичната жена. Правата и любовта й към животните свършват там, където се засягат правата на другите хора, а именно правото им на спокойствие от воя и лаенето на иначе добрите кучета. А разходките, обезпаразитяването и здравните грижи за тези животни, почистването на пространствата от биологичните им отпадъци са едни други съпътстващи проблеми, за които съседите с основание се тревожат във връзка с тази романтична и възвишена дейност.
25
11
 
5
 
! Отговори
Бай Ганя преди 2 години
Пратете ги в село Бродиловотам ги лекуват кучетата има специален обичай.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да идва да взима едни от тук че не мога да спя вечер то злобно лаяне.че да не ги отнеса аз
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 22 Има значение, защото държавата е лоша когато бездейства за неща дето ни дразнят, и е добра, когато бездейства за неща, които са в наша ползва и облага. Ченгета са лоши, като вземат от някой бос, но са добри като ти им бутне 50лв да не ти пишат акт.Така че хората са прави - има незаконен приют, който или трябва да се махне, или да се приведе в нормите и да се регистрира. И сега е момента, тия ЮЛНЦ-та за защита на животните, да ѝ помогнат с регистрацията и привеждането на приюта в норми.
22
8
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
бабата да внимава,защото и тайния агент Бретшнайер беше завъдил кучета в апартамента си,но после бе изяден от тях..Да ги не държи гладни!..Да им фърля от време на време некое палаво детище от квартала..
21
4
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 2 години
на теб кой ти плаща да пишеш такива коментари, неверни и злостни
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19. Има, или няма регистриран приют е без значение. Фактите са ясни: жената прибира бездомни кучета, дава им дом, храна, вода, хуманно отношение, медицински грижи и са чипирани. Кому пречи това? Кучетата са здрави, гледани, дружелюбни и не са по улиците... Дали жената получава пари за това - не разбрах. Но, кучетата изглеждат много по-добре от повечето деца на оня етнос, който редовно получава помощи и майчински, а децата им са вечно мръсни, просят и се мотаят по улицата с цел кражби
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Shark - Не съм казал да ги пусне. Казах общината да ги прибере от нея, а ако тя е съвестна - ще си извади разрешителни и ще спази изискванията. Както казах и преди, много от тези изисквания са там с цел защита на самите животни, не просто някой да си начеше крастата, да се прави на добър и да има приют с бездомни животни.
18
4
 
10
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До 19. Чудесно, много съвестен и буден гражданин сте. Както казах, най-добре жената да ги пусне. Нали така!!! *** народ, заслужавате си всичко, което ви се случва! Даже ви е малко!
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Shar - Няма регистриран приют за кучета в БАБХ към 29.06.2021г който да се намира в село с такова име. Не погледнах в списъка с развъдниците, но там има доста по-строги правила, включително и такива за нивата на шум.
16
5
 
8
 
! Отговори
до Запозната преди 2 години
Тогава, без да злословя, би ли ми обяснила, защо приюта на тази толкова добра жена не съществува в списъка на регистрираните приюти към БАБХ? Където трябва да е ако е легален и е изпълнил всички изисквания, за да са добре животните.
15
3
 
7
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До 13. Ами ако наистина е изпълнила изискванията? Какво значи "не ми се вярва", има документи, не може така да се говори в какво вярваш и в какво не. И да, точно работата на държавата върши. Като ги прибере държавата къде ще ги сложи? Да ти кажа ли къде - с една ушна марка и по улиците, там ще ги сложи! Да хапят и нападат хора! Неблагодарен народ! Аз ако съм на нея ще ги пусна да ходят из селото,щом са недоволни, че са прибрани, добре, нека са пуснати.
14
8
 
9
 
! Отговори
Вейхайвей преди 2 години
До ОНЗИ"Свестните у нас считат за луди". Браво на жената.
13
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление не ми се вярва жената да е изпълнила всички изисквания за наличие на приют за животни или развъдник и след това да е получила разрешение от общината. А това да обвинява държавата, че не си върши работата, а в същото време същата държава я оставя спокойно с приют без разрешително, е доста нагло. Нека държавата си свърши работа, да я глоби и да прибере кучетата. А, да голяма част от изискванията в наредбата са искани и заложени там от организации за защита на животните.
12
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросната госпожа, който я познава-знае ,че не я слуша много главата.А гледа кучетата за пари..италиано мафиозо...
11
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може би ще им е по-приятно тези кучета да са свободно щъкащи, гладни и кой знае от какви болести болни, та да ги хапят,а те после да се жалват по телевизиите. Жената помага и н животните и на глупавите си съселяни.
10
20
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Състрадателна към животните и безсърдечна към хората.