Щетите от градушката в Червен бряг възлизат на около 1 млн. лв.

Повече от 700 са подадените заявления за помощ
7 юли 2021 08:23, Петя Славова
9
Щетите от градушката в Червен бряг възлизат на около 1 млн. лв.
Снимка: Bulgaria ON AIR

Повече от 700 жители на Червен бряг са подали заявления за помощ след опустошителната градушка на 1 юли. Огледите на щетите продължават. Първоначално те бяха оценени на близо 1 милион лева. Посетени са 198 пострадали.

Още по темата


"Продължават да идват сигнали за поражения от пострадали граждани на град Червен бряг и селата около Червен бряг. Към момента са установени поражения на сградния фонд в обществени сгради. Това са училища, детски градини, социални услуги, спортни бази и общински имоти - говорим за общински жилища и заведения за обществено хранене", съобщи областният управител Марио Тодоров пред БНР.

Продължава и проверката по линия на фонд "Земеделие" за нанесени щети върху земеделските култури.

Хората имат още около седмица да си остойностят нанесените щети. Данните ще бъдат изпратени към  Комисията за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Червен брягградушка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
от бедствието преди 2 години
До До 6- Абсолютно сте прав ,хора с добри приходи и натруфени къщи не застраховали имотите си без помощи .Достатъчно възрастни и самотно живеещи хора са пострадали ,за тях да съгласен съм за отпускане на помощи .
7
1
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
"Крайно време е Бай *** да се научи да се застрахова! Стига с тези помощи! Помощи на неграмотни и неуки хора НЕ желая да плащам!" - Те неграмотните и неуките и без твоето желание си получават помощи предоволно. Не смесвай бедните Бай ***, особено тези, които карат на минимална пенсия или заплата, с неграмотните и неуките, дето живеят от помощи и кражби и по цял ден друсат кючеци.
6
0
 
2
 
! Отговори
Канибал преди 2 години
Значи Борисов и за градушките е виновен.Аман от простотии.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е Бай *** да се научи да се застрахова! Стига с тези помощи! Помощи на неграмотни и неуки хора НЕ желая да плащам! Това не е трагедия, като в Чехия да се включва държавата. Това е някаква проста едгра градушка. Вече ежедневие при тези климатични промени.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви помощи? Стига с тази просия от държавата!Има застраховки. Който си е направил, ще получи обезщетение.
3
0
 
11
 
! Отговори
Hex преди 2 години
А защо не платят застрахователите?
2
11
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Гледах ги по телевизията. Некви хора без застраховки искат да им се даде за ремонт. Ако гласувате за ГЕРБ ще има, ако гласувате за Слави - ще се оправяте сами. Умната на 11 ти.
1
7
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ИЗБРАХА СИ КМЕТ ОТ ГЕРБ И ТЕЗИ БЕДИ СА ИМ МАЛКО!