Влизат в сила новите екостикери на автомобилите

Промяната важи за автомобили до 3,5 тона
12 юли 2021 09:43, Ния Христова
57
Влизат в сила новите екостикери на автомобилите
Снимка: БГНЕС
От днес започва поставянето на новите екостикери на автомобилите до 3,5 тона. Това ще се получава след преминаване на технически преглед, предаде БГНЕС.
 
Стикерът е с вграден чип и ще се поставя от вътрешната страна на предното стъкло на автомобили - зад огледалото за задно виждане.
 
В електронния чип ще се съдържа цялата информация за самия автомобил - марка, модел, регистрационен номер, шаси и километраж. На екостикера ще се отбелязва еко-категорията на автомобила.
 
Най-високата 5-а група ще включва електрически, хибридни автомобили, които не замърсяват околната среда.
 
Останалите ще бъдат групирани от първа до четвърта - в зависимост от датата на първата регистрация, екологичната норма, определена от завода производител. Категория Евро-6 попада в четвърта екологична група. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мойта е 1998 година, дизел. Пуши само когато я запаля студена и това е. Има дизели които наистина трябва а се забранят, защото пушат и в движение. Оставят диря от дим 20 метра след тях. Моята е карана нормално, обслужвана редовно с всичко както трябва. Тя и затова е още жива :) В пункт за ГТП всичко си е в нормите от производителя. Ама сега къде и как ще ми кажат че не мога да ходя с нея, ще видим. Няма и как да купя друга, аз също не искам да карам стара кола, ама... с 750 лв. заплата - това е.
9
1
 
29
 
! Отговори
zeus преди 2 години
Следващата стъпка е на базата на стикерите да вдигнат данъците ;)
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В района между Лъвов мост и Централна Гара в София минават различни автомобили собственост на общината, чийто кмет е другарката по руски, Фандъкова.Та един от тези товарни автомобили, на който пише "АВАРИЕН", бълва такива пушеци, че чак се задушавам като карам зад него с моята нямаща никакви евро категории кола, и която изобщо няма видима следа от ауспуха.Този същият "АВАРИЕН" автомобил съм го виждал да влиза в трамвайните линии и явно нещо там ремонтира.Това е безумие!
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Електрокарите замърсяват повече от ДВГ. На кого ги дрънкате тия неща че електричката не замърсявала? хаха
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
шит, колата ми е 2010 ама е евро 4, попада в трета група и живея в центъра на София, ако кажат че трета група няма да се допуска до центъра на столицата :D ще е смях, тряба да се местя в покрайнините
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А няма ли да е по-добре колите направо да се ваксинират?
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам защо не я спряха тая измишльотина с еко стикерите. Нищо, до медец ще й се намери цаката.
3
1
 
22
 
! Отговори
Лудост! преди 2 години
Определено нашите специалисти са по-добри от тези в европейския съюз. За тях няма значение каква категория е автомобила, затова решиха да си направят нови... Безумние, изобщо неразбирам кой ги мисли тези работи и как, защото определено не е с главата си.
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега въздуха ще стане по-чист, нали?
1
3
 
38
 
! Отговори
Koko преди 2 години
Електрическите автомобли ЗАМЪРСЯВАТ околната среда, защото енергията за тях се получава предимно от въглища! Аман!