Затрупани с боклук, питейна вода по улиците - сигналите от Helpbook

За какви нередности ни сигнализирахте?
16 юли 2021 22:00, Петя Славова
9
Затрупани с боклук, питейна вода по улиците - сигналите от Helpbook
Снимка: Helpbook

Възмутен наш потребител отново се обръща чрез платформата на Helpbook.info сигналите му към район „Триадица“ най-накрая да се вземат под внимание. Ще ви запознаем с част от тях: „На ул. Васил Стефанов, в продължението около комплекс „Мона“ и „Елизиум“, има постоянно множество паркирали коли в едната лента, включително и по завоите, което ежедневно създава предпоставки за ПТП (каквото вече имаше с моторист) и ежедневно задръстване, поради невъзможно разминаване, ескалиране на напрежението между шофьорите и саморазправи.

Минаването веднъж месечно и съставянето на няколко фиша не е трайно решение на проблема. Настояваме за урегулиране на пътя и кръстовищата, така че жителите на комплексите „Елизиум“ и „Мона“ да могат да излизат без да рискуват живота си всеки път. Настояваме за качествени и трайни мерки, преди още някой да е пострадал“.

Липса на отговор в законовия срок има и следния сигнал от същия потребител: „На ул. Васил Стефанов в района около комплекс „Елизиум“, вече 2 години тече строителна дейност на „Тобо Груп“, която не спира в почивни дни и празници, а от скоро има и друг строеж от северната страна на комплекса, който следва същия график без почивка. В резултат, на което, над 1000-та жители на „Елизиум“ няма да могат да почиват нито един ден от седмицата в продължение на 4 години.

Въпросните обекти имат ли разрешение да работят през почивни дни и ако имат, защо е издадено такова, без да се вземе под внимание правото на почивка и психическо здраве, особено в условия на пандемия и масов "home office" на над 1000 жители. Трябва ли да събираме подписка и да вдигаме медиен шум, за да ни се обърне внимание или ще вземете отношение само на база сигнал, както би трябвало да става“?

Повече от месец питейна вода се лее по улиците на град Костенец без компетентните органи да предприемат каквото и да било по въпроса. На уличното платно пред адрес улица „Морава“ №24 има пробит подземен водопровод, от който изтича питейна вода и поврежда уличната настилка и съседните имоти. Искането е максимално бързо аварията да бъде отстранена и водопроводът да бъде ремонтиран.

Завършваме днешния обзор с молба, адресирана към Столичен инспекторат, да бъдат взети мерки относно хигиената в квартал Орландовци, за да не се допуска регулярното трупане на отпадъци около кофите за смет в района и служителите, които се грижат за чистотата да бъдат по-акуратни.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Браво на Курни! преди 2 години
На тоя район кметицата не е ли от ДБ?
8
2
 
0
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Така е в студентски град.Но в холтела на кмета който е на морето.Всичко е опънато.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във софийските квартали фирмата която извозва разделните отпадъци минава от дъжд на вятър.Контейнерите им са препълнени,около тях се търкалят чували с пластмасови бутилки,хартия и стъкло.Клошарите ги разкъсват и разпиляват и става мазало.Гледката е повече от неприятна.
6
0
 
4
 
! Отговори
Държавник преди 2 години
В държавата Чалгария ще е така - мръсотия, отпадъци навсякъде , простотия и клошарски живот! Този "такъв народ" сам си избра съдбата ! Честито , мЪдурковци !
5
0
 
2
 
! Отговори
Ако преди 2 години
снимката е действителна илюстрация, малко странен е "сигналът"?!Кофите са празни, а до тях има камара ***. За строителни отпад - ъци, стари мебели и техника си има ред за събиране - или се обаждаш и ПЛАЩАЩ да ти извоят къртените плочки, или ти казват, кога да изнесеш старата техника, за да я вземат БЕЗПЛАТНО.Всъщност, такива кофи/"гюмове"/"казани" в София няма - поне в р-н "Триадица". Където има индивидуални, те са пластмасови и с по-голям обем, черни и зелени.
4
0
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
От около 30 години всичко,което идва от ЕС или от отделни държави като материална или финансова помощ се насочва към турски фирми. Обърнете внимание,че строителните фирми у нас са турски или чрезтрети лица држани от турци. На такива ограбващи народът ни и държавата ни фирми,които са абсолютно невежи и злонамерени към нас, се връчват включително за засрояване обекти от военно стратегическо значение. Сега ще троят и най-големият за Балканите тунел в България. Разбира се,че и той ще се срути.
3
4
 
2
 
! Отговори
Тероризъм в България преди 2 години
Терористична организация близка до Борисов убива хора, членовете явно са от МВР, ГДБОП и ДАНС!
2
13
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Вижте навсякъде около нас, какви кошове за *** имаме, пълен ужас....как тия хора в чужбина могат да си подредят дори и кошовете, а ние с тия от комунизма......не е ли време за пластмасови кошове да имаме както на запад всички имат?Радев, за затвора си..
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е виновен. Той от 2 месеца е и кмет на София.