Пандемия от катастрофи през последните два месеца и половина

Жертвите на войната по пътищата с 40 повече от миналата година
Обновена: 18 юли 2021 15:32 | 18 юли 2021 15:16, Камелия Цветанова
121
Пандемия от катастрофи през последните два месеца и половина
Снимка: БГНЕС

Това, което се случва през последните два месеца и половина, е пандемия от тежки пътнотранспортни произшествия. От началото на май има 125 загинали по пътищата, което е с 40 души повече спрямо същия период от миналата година. Това заяви пред bTV експертът Богдан Милчев, директор на Института за пътна безопасност и бивш директор на КАТ-София.

Още по темата

 
„АМ „Тракия“ е една изключително опасна магистрала и това се дължи, освен че е стара и още на проектно ниво има доста опуснати грешки, но и на това, че България продължава да бъде единствената страна в ЕС, в която максимално разрешената скорост по магистралите е 140 км/ч. По нашите магистрали масово се кара със 180 км/ч и въпреки това пътната полиция не контролира движението“, добави той.

Според Милчев друг сериозен проблем на АМ „Тракия“ е поддръжката ѝ. 

Анализ на Института за пътна безопасност показва, че политическата нестабилност също е един от факторите, защото „държавните експерти абдикират да работят в политическа нестабилност, те се снишават и изчакват да се преориентират“.

Експертът коментира и тежката катастрофа с непълнолетни край Сатовча. Автомобилът е шофиран от 17-годишно момиче с шофьорска книжка издадена в САЩ.
 
„Законът казва две неща: първо, в него е посочено на каква възраст каква категория автомобил можеш да управляваш. В случая такъв автомобил може да се управлява след 18-годишна възраст. Следващото нещо, което е посочено е, че български граждани могат да управляват с чуждестранно свидетелство, извън ЕС, до три месеца от влизането в страната“, обясни Милчев.

Той допълни, че в тази ситуация водачът няма 18 г. и не може да управлява автомобил от тази категория.


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
младен преди 5 месеца
Камери навсякъде и най вече за средна скорост биха намалии проблема
115
1
 
0
 
! Отговори
JJIvanov warnings преди 5 месеца
Новост е следене обемно озверяващо на полицейски коли вкл на МВР и КАТ чрез нови обемно обсебващи тежко терористични холограмни оръжия.Точност на следене до 3 микрона обемно повърхностно.Следят ги "ВИСОКООРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ " С ЦЕЛ РАЗПИЛЯВАНЕ на полицейски автомобили от пътя на престъпниците.Внушават им да глобяват зверски граждани с цел отклоняване на вниманието ..
114
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 5 месеца
Експерти да огледат внимателно убииството на дете на пешеходна пътека от полицай. Има данни за техника обсебване и тласкане на водача. Убииците ползват холограмни оръжия в лични документи .Всички автомобили на МВР И КАТ са включени на постоянно обемно терористично следене през нарочно инсталирана тежко терористична техника .За първи път съобщихме за това след убииство на афганистанец на границата с Турция.Даже посочихме техниката която трябва да се демонтира
113
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 5 месеца
Преди месец бях принуден да залепя на предно стъкло нагло престъпни холограмни оръжия Въпреки изричната забрана от ЗАКОНА/Забранява лепенето на отвличащи вниманието на водача лепенки вкл холограмни оръжия.След около 15 минути автомобила ми бе засечен през американски сателити и последва обемно убииствен пси блокаж цел тежка катастрофа. Наложи се да залепя жълта хартиена защитна лепенка през холограмите .Подобен пси блокаж блокирал водача убил Милен Цветков се вижда перфектно на видео репортаж
112
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov warnings преди 5 месеца
След закупуване на автомобил бях атакуван с обемно убииств3ен пси блокаж с цел катастрофа през малък талон на автомобила.Експерти да докладват какви мръсни оръжия са инсталирани на тези талони.Успях да неутрализирам малкия талон като го преместих и опаковах далеч от седалката на водача.
111
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 5 месеца
Опасни престъпници правят мръсни експерименти с използване на нагло престъпна техника . При тестове обемно проникващо обсебване с цел убииства на пътя правят през НАрочно инсталирани нагло престъпни оръжия в лични карти, свидетелство за правоуправление.Жестоки обсебвания сме наблюдавали по време на тестови проучвания. Убииците ползват тежко терористични холограмни оръжия залепени на предни стъкла.Обсебени водачи чрез холограмен пси блокаж се разпознават лесно по обемно обсебващ облак о
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Имам познати и приятели, които загинаха още на 17, естествено това беха годините на мутрите (не че сега не са), тъжно е :)) Когато осъзнаеш, че пътя се ползва и от други хора, не твой собствен, мейби ще бъдат по внимателни, мейби :)
109
1
 
12
 
! Отговори
Уважаеми мекотели преди 6 месеца
Убива малоумието и неосъзнаването на действията.Винаги едни и същи грешки от хора с цялото самочувствие на света че са повече от правилата и от останалите.Пресиране на магистралата.Някой си кара нормално според закона 120 изпреварва камиона с 80 и отзад идва някое мекотело което решава ,че цялата тази ситуация му пречи и той трябва да намали защото не може да потдържа 180-200 и почва и да мига.И какво се предполага да се направи да влезеш под камиона ли? Нагледал съм се на такива бавно развиващи
108
1
 
11
 
! Отговори
скоростта не убива преди 6 месеца
в германия се карат най бързите коли в европа инай бързо, но са с най ниски нива на смъртност. извадете статистика по възрст образование майчин език пътни участъци и възраст мпс. ще стане ясно ще се блъскат фъфлещи български с 20 г таралясници, неграмотни, пияни, по пътища по тесни и брадясали от хайдушка пътека, но са отчетени като несобразена скорост!!!
107
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
да направят статистика колко от катастрофите са с повече от 120кмч ;)
106
0
 
2
 
! Отговори
Delta преди 6 месеца
Нови симптоми! Заразените със Sars-CoV-2 Delta -хапят! Един ухапал полицай днес! Други губят координация и катастрофират, трети не могат да си поемат въздух и се давят! Никога не е имало толкова катастрофи и удавени само за месец!
105
0
 
3
 
! Отговори
Delta преди 6 месеца
Нови симптоми! Заразените със Sars-CoV-2 Delta -хапят! Един ухапал полицай днес! Други губят координация и катастрофират, трети не могат да си поемат въздух и се давят! Никога не е имало толкова катастрофи и удавени само за месец!
104
0
 
4
 
! Отговори
Георги Г. преди 6 месеца
Проблема е, че ограничението е 140, или че карат масово със 180? Ако е 120 ограничението, дали отново няма да се кара със 180? Или по точния въпрос е защо няма контрол по пътищата. Защо не глобяват джигитите и то не само тези каращи със 180, ами тези навиращи се по задните брони на останалите, изпреварващии от дясно, от аварийната лента и прочие...
103
3
 
2
 
! Отговори
Моля преди 6 месеца
А бе Богданов, още Милчев - как в щатите можеш да караш кола на 16, а у нас не можеш? Това евъпрос на норма, която е произведена в ДАИ, а там, както знаем не са с IQ повече от 50 - 60 точки. Шофирането е въпрос на опит. Този опит може да се придобие по много начини, най-вече с редовно ползване на автомобил и участие в движението. Това курсовете на ДАИ са само касичка за съществуването на определена провесия - учител по кормуване. А това за Тракия дълга тема.
102
0
 
17
 
! Отговори
.. преди 6 месеца
много зле се шофира по Тракия, но не е основната причина чак толкова състоянието й или полицай или не знам си какво, а неумението, незнанието и комплексите на шофьорите. Спазваите елементарно некомплексирано поведение на пътя и правилника и ще е ок.
101
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Фаровете нали щяха да спасяват, сега пък се разрази пандемия.
100
1
 
13
 
! Отговори
баба Пена преди 6 месеца
Карам от Варна до Пазарджик, една полицейска кола не виждам, а сега държата през седата. Е къде са тези полицай - ами под сянката, със сокче в ръка и спът в колите. За това им се плаща да дремят като стари баби. Излезте и си свършете работата а не се крийте като мишки
99
1
 
20
 
! Отговори
баба Пена преди 6 месеца
Катастрофите рязко ще намалеят като се въведе застахования да не бъде автомобила а шофьора - както е в германия. След катастрофа застраховката скача 10 пъти и после пада много много бавно защото вече се водиш рисков шофьор. Отделно КАТ трябва да работят а не да дремят на сянка и в храстите. За такава работа пари не трябва да се дават. Думата е работа а не дрямка.
98
3
 
7
 
! Отговори
Мммм преди 6 месеца
И в най-идеалният свят като има политици дето са меко казано неадекватни, то народо си щурее ... и мре като се самоизбива. Всичко сега е позволено за кухоглавия.
97
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пандемия от простотия по-скоро. Надценяват възможностите си или не контролират децата си, или не осъзнават, че може и да не те хванат куките, ама от законите на физиката спасение няма.