Плажовете ни - малко за туристите, бой за шезлонги

Това била и една от причините българите да почиват в Гърция
95
Плажовете ни - малко за туристите, бой за шезлонги
Снимка: БГНЕС

Летният сезон е по-добър от миналия, но можеше да е далеч по-добър. Много от мерките за помощ закъсняха времево. Противоепидемичните мерки също са объркващи, коментира пред БНР Димитър Попов от Асоциацията на туроператорите и туристическите агенти.

Според него притеснителен е фактът, че въпреки Covid ограниченията в Гърция, българите все пак предпочитат южната ни съседка за лятната си ваканция.

"У нас и при 30% затворени хотели, пак има бой по плажа, хората спят по шезлонгите, защото няма място на плажа. Може би трябва да се пренасочим към пазари, при които хората не търсят плажове. Затова се разви и алкохолният туризъм. В по-далечна перспектива ще трябва да се връщаме към туристи от Близкия изток, от арабския пазар, които търсят не плаж, а забавление, хазарт", коментира Попов.

Той посочи, че на северното ни Черноморие основно туристите са от Румъния.

"В чисто икономически план се реализират много малко нощувки. Имаме 4,6 млн. реализирани нощувки в хотелите, което е нищо. Включително българите реализират малко нощувки", обясни Попов.

Той прогнозира фалити в бранша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: плаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
4
 
! Отговори
Подай сигнал колежке преди 2 години
(69) за неиздаване на касов бон.Има телефони официално обявени от всяка Община.
65
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трябва изцяло да се преориентират към алкохолен и нарко туризъм и проституция, море не е нужно само заема мястото - нека го бетонират и навътре да се строи до 5 км навътре да излеят бетон. тогава ще тръгне бизнеса яко ще върви
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
garcia predlaga vsichko nai-dobro s usmivka, bez boi.
63
1
 
40
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Никога,ама никога не ходете в Китен , Приморско и Царево.Направихме си екскурзия в Странджа-беше супер,но е решихме за край да минем през морето-УЖАС!!!! Такава мръсотия, шум,чалгия и високи цени,че просто не вярвах на очите си.Шезлонгите наблъскани, цени над21лв,без касов бон и като капак някаква мутра ни изгони-били техни местата, а наоколо свободни други нямаше.Просто си тръгнахме.Последните 10год не бях ходила на нашето море,сега със сигурност няма никога да повторя-това е ад!!!
62
3
 
16
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 2 години
Нема такава държава . С такова алчно население .Българите са най-старият народ след евреите и китайците
61
2
 
34
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
А защо има бой по плажа?За какво се бият така и не разбрах!
60
1
 
42
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
Там е така. Хотелите на Диневи и на мутрите около тях директно заустват отходните води в морето. Имат и канализация но не я ползват щото се плаща. Положението е особено трагично рано сутрин и при безветрие. Мирише на фекалии и миещи препарати по всичките им плажчета. Местните са свикнали но на тия от вътрешността им се бава мам от мърсотията и разстройството, а наглостта на обсл персонал е надмината само от тази на рускоговорящите *** Ил и.
59
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
еее, що не искат хората да си дават парите на нагли мутри със свински физиономии в републиката на наглите чалгясали рушветчии приятели на великия вожд тиква и приятеля му дерибеевски и другите мутри?
58
7
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента съм на златна рибка, хора има доста, бой за шезлонги определено няма. Чадър с 2 шезлонга е 30 кинта, може би затова няма :). Паркинг 10 лв. 10 кебапчета 30 кинта. Обслужването е т**ак. Само цените ги бива. Не бях идвал тук от около 25г, следващите 25г пак ще пропусна. Хубаво си ходя по гръцко, що се занимавам с глупости
57
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бетонирайте и остатъка от плажовете и после пак се оплаквайте И да не забравите, при следващия локдаун, пак да се наредите първи за компенсации.
56
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Легловата база на Слънчака е много над 120 хил. А и освен, че плажовете в Гърция са повече, по-чисти и по заведенията храната е по-добра в пъти. Цената не е много по-различна от нашето море. Преди две седмици бях в Гърция, а миналия уикенд в Поморие. Разлика почти никаква в цената, за качество да не говорим. Ще видим по-другата седмица на Созопол как ще е.
55
0
 
37
 
! Отговори
Инспектор преди 2 години
Авторката на публикацията Камелия Цветанова с очите си ли видя бой за шезлонги?Пълни глупости.Всичко относно шезлонгите е много спокойно,повечето стоят празни.Има свободни зони на който хората са с собствени такива,Информация прясна от Созопол.
54
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ураааааа ще фалират най-после тези велики бизнесмени. И то след като държавата наля толкова пари в уж туризъм.Бой за шезлонги никога не е имало и няма и да има. Между другото има доста румънци по морето, все са с нови коли и се държат към всички българи като с роби, от продавачи, до персонала в хотелите. Паднали сме доста ниско щом румънците започват да се подиграват с нас. Беден народ, проста държава
53
7
 
26
 
! Отговори
Еми грант преди 2 години
Бил съм и продължавам да ходя на различни места да плажувам.В Европа само в Португалия не съм бил.Кариби само в Ямайка още не съм.На българското също ходя но признавам че като условия е най зле но не спирам да го посещавам.Дори в Кнаун не ме хвана разстройство а по нашето всеки път но това не може да ме спре.
52
10
 
37
 
! Отговори
Сашка преди 2 години
За мен Гърция има най хубавите условия за лятна почивка в Европа, природа, плажове и отношение към туристи. Предлага и разнообразие. Нашето море е в класи надолу по всички показатели освен в един - патриотичния.
51
7
 
4
 
! Отговори
Инспектор преди 2 години
До СатираНа сянка ли си? Много посредствено мислене.Наздраве от Пунта Кана.Морето не стига само до Гърция всъщност.
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до: Qwerty ---- Това ли успя да измисли тролската глава? И не беше Лопедиум, а Адирекс!
49
1
 
31
 
! Отговори
До Сатира преди 2 години
Когато плащаш искаш да почиваш добре, а не да си късаш нервите. Колкото тези, които ходят в чужбина се правят на европейци, толкова и собствениците на хотели и заведения по морето се правят на големи предприемачи. Плащаш пък ти се карат и ти се мръщят.
48
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чадърите и шезлонгите са точно толкова скъпи колкото си и бяха и да плажовете са пълни всичко е заето дори резерве и то през работните дни на седмицата Обаче душове и кабини за преобличане няма защото това е допълнителен разход за печалбарите които реват за 60/40
47
2
 
3
 
! Отговори
123 преди 2 години
Тогава защо пишете по форумите? Кога ви остава време от многото работа?