Блъснато дете почина в Пазарджишко: Закъсняла ли е линейката?

8-годишната Моника е ударена, докато с по-малкия ѝ брат пресичали на зебра
19 юли 2021 18:39, Красимир Ангелов
75

Трагедия на пътя. Служител на областната дирекция на МВР в Пазарджик блъсна 8-годишно дете на пешеходна пътека в село Братаница. По-късно момичето почина в болница. Шофьорът е задържан за 24 часа.

8-годишната Моника е блъсната, докато с по-малкия ѝ брат пресичали на пешеходна пътека главния път в пазарджишкото село Братаница.

Още по темата
"Понеже имаше много движение, колоната назад спря и те тръгнаха да пресичат и вече в другата лента той тръгна да ги изпреварва и я удари. Детето изхвърча от пешеходната до аптеката. Чу се много силен шум, караше поне с над 90 км", посочи свидетел на трагичния инцидент пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Въпреки че автомобилът не е обозначен, се оказва служебен и е управляван от служител на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. След като блъснал детето, шофьорът ударил и пътен знак и се качил на тротоара, спирайки на метри от аптека. Сред първите озовали се на произшествието е Десислава.

"Детето имаше много добър пулс. Беше започнало да посинява. Започнахме изкуственото дишане, върна се цвета на устата, порозовя и устата, но линейката отне толкова дълго време. Накрая започнахме сърдечния масаж, защото пулсът ѝ намаляваше и намаляваше...", разказа Десислава Колева.

Според местните хора медицинският екип се е забавил повече от 30 минути. От Спешна помощ отговориха, че не е имало забавяне.

"На десетата минута е започнала реанимация на детето от нашия екип", заяви директорът на ЦСМП Пазарджик д-р Борис Манев.  

Детето е било все още живо, когато е прието в МБАЛ Пазарджик, където по-късно е починало. Окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова лично направи оглед на мястото на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство.

Шофьорът е задържан за 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
Това л.айно преди 2 години
полицейското с колко промила алкохол е било в кръвта, с колко вида наркотици е било назобено?! - нещо ни ги спестявате тия подробности май...
64
0
 
5
 
! Отговори
Ицо преди 2 години
До Анонименне съм съгласен,ако това което казват е истина а именно че полицая е тръгнал да изпреварва спрели автомобили които са спряли ИМЕННО на пеш.пътека за да пропуснат децата то той няма никакво оправдание,не споменавам това че точно те са хората които трябва най много да спазват правилата за да са пример а тук е точно обратното
63
1
 
10
 
! Отговори
34г стаж преди 2 години
Няма нужда от да философствате много-много, има убито дете. Освен това всеки е на мушка на какви ли не откачени с книжка. Знаете ли примерно, че в Швейцария е било подобна анархия, а сега може да те тикнат в дранголника за превишена скорост в населено място по-вече от 50км/ч над ограничението, даже без да направиш нищо друго-само защото караш бързо. И тук трябва да е така, иначе утре може вашите деца да блъснат
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и ако за всеки църввуулл в мвр ще сменяме министъра, по добре без министерство. Рашков ли го е назначил тоз джигит със синя лампа
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами от кол центъра докато прехвърлят сигнала на бърза помощ много се мотат. Що не си възстановят 150 деро си звънеше в най близката бърза помощ?
60
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чекистът Бойко Рашков, да подаде оставка. Вметто, да си върши работата, да следи подчинените си, как работят, той ще сваля главния прокурор. Това ли, е най-важно в държавата? Да овладеят цялата власт? Назначил е хулигани, които убиват дадена на пътя?!
59
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министърът подаде ли оставка вече? Ако не, какво чака?
58
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е умишлено убийство подобно на Милен Цветков.Кара с 90 км. В населено място с разрешена скорост от 40 км.Изпреварва в насрещното ,където е забранено изпреварване,не спира на пешоходна пътека.България е дом на престъпници и имтелектуално дефицитни хора.Този е от ГЕРБ и се мисли за недосегаем.Не смятам,че ще направят нещо детето е на бедни хора,не е на някой известен или политик или журналист.Както Местан уби едно бебе и не го осъдиха и сега ще е същото.
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престанете бе ей,и да е закъсняла кво?Къде сте вие бе,като няма кадри,знаете само да плювате.Вместо да подкрепите спешните да взимат едни от най големите заплати за да има екипи сеете глупости.Спешната я превърнаха в слуга за всички ромели и кой за кво се сети.Ама като сте на зор всеки реве и гледа часовника.Овце!
56
0
 
19
 
! Отговори
от люлин преди 2 години
всички които пишете луди ли сте бе!Като влизаш в населено място очите трябва да ти бъдат не на 4 а на 6!!!ако този е спазвал нормална скорост от 50 км час дори и да му изкочи внезапно дете, няма да го убие!!!Има нещо друго което се крие!!!
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека да обясня нещо от юридическа гледна точка. Ако колата е спряла другаде, номера с не знаех можеше и да мине. Но заобиколената от полицая кола е спряла пред пешеходна пътека. По закон това е позволено само ако е заради пешеходец или заради светофар. Никой не може да спира пред пътека ей така без причина. По ЗДП това е престъпление. Полицая е длъжен да го знае, защото е полицай. От което следва, че полицая е длъжен да предвиди минаващ пешеходец. Това моментално го прави виновен.
54
2
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
бе какво да ви кажа,пусти манталитет български...Преди много години,когато за пръв път прочетох "Едноетажна Америка" на Илф и Петроф,в паметта ми се заби един случай:..Двамата "***" са метнали на колата на "гида им"-американец,и запрашили към некакво ранчо в Прерията..Като отбили от главния път,шофера намалил драстично скоростта..Нашите го попитали:-"Защо намали?"..-Оня:-Ами има знак за ограничение!..Нашите пак:-Че тук е пустош,кой ще знае,че караш непозволено?..Оня:..-АМИ НАЛИ АЗ ЗНАМ?!
53
2
 
20
 
! Отговори
Чичо Любо преди 2 години
Манталитетът на полицаите, които се смятат за хора над закона много трудно се промена. А той е такъв останал още от комунистически време. Исам да се отговори този полицай, не казвам л ьохман или т ъпак, или друго, колко закона и разпоредби е нарушил при убийдството на това дете! Бил ли е пия, дрогиран , за къде е бързал и т.н. и т.н. Не е ли време и в това министерство да се настани европеизма и човешките норми на поведение. Ще ми опонирате, знам.Започнало е да се променя нещо, но мноого бавно
52
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам един познат който работи АПИ. Следят за коли без винетки по пътищата и ми разказва как полицаите са най-наглите типове и масово си карат без винетки. Като ги спират почват да си размахват документите и да се правят на голямата работа. Изчегъртанего трябва да започне масово на всички държавни нива.
51
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 51 Така де. Това е често явление у нас. Едни спират, а тия отзад се дразнят, че трябва да чакат и не само заобикалят спрелия, но и дават газ. Както казах, само тотален *** не осъзнава, че щом една кола е спряла, значи пред нея има нещо. В повечето случаи това е дете. Мислете бе хора. Карането на кола не е само да въртите волана и да сте газ спирачка. А пък в населено място да изпреварваш спряла кола на пешеходна пътека си е 100 % беля.
50
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не е минавал през това село и съседните села не знае за какво става въпрос. По тротоарите бабички продават плодове и зеленчуци,има и магазини до пътя и колите често спират.Ако спре по-голям автомобил или камион отпред нищо не се вижда и не се знае дали е спрял или изчаква сй мине пешеходец.Това не оправдава шофьора,но наистина на всеки може да се случи.
49
15
 
5
 
! Отговори
Рашков в затвора преди 2 години
Полицая не е виновен, бързал е да изпълнява неотложни арести по заповед на Бойко Рашков.Ако ще се търси отговорен, това е Рашков дето измисля дейности да симулира, че нещо върши и после да баламосва хората.
48
15
 
6
 
! Отговори
ВИНОВЕН Е РАШКОВ..!! преди 2 години
РАШКОВ СТРЕСИРА ЦЯЛАТА СИСТЕМА НА МВР... САМО И САМО ДА ОСВОБОДИ ОТ СЪДЕБНО ПРЕСЛЕДВАНЕ ЧЕРЕПА, БОБОКОВИ, БАНЕВИ, АРАБАДЖИЕВИ, СТАЙКОВИ,..... ПОЛИЦАИТЕ ВЕЧЕ НЕ ЗНАЯТ, КАКВО ПРАВЯТ, НА КОЙ СВЯТ СА..
47
15
 
7
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Рашков подаде ли си вече оставката?
46
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ...Това не е ни в София, ни в Ню Йорк, а на село където децата все още играят навън. И са знаели да пресичат на зебра. За разлика от онзи, който се е смятал за шофьор, но явно нищо не е знаел. Можем да запитаме защо такъв го оставят сам да кара като няма елементарни знания?