Детски площадки в София - боклуци, мизерия, гнезда на оси

И още от Helpbook - неаконно сметище в Големо Бучино, нападение от куче
19 юли 2021 20:09, Анисия Иванова
24

Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info отново ни сигнализираха за детска площадка в район „Люлин“, която е в потресаващо състояние.

Порутени съоръжения, компрометирана настилка, фекалии и всякакви боклуци „красят“ мястото за игра, както е видно от изпратения видеоклип. „Моля, вземете спешни мерки! И децата са хора! Никой не заслужава да расте и играе в такава мизерия", така нашият потребител се обръща към контролните органи.

За друга детска площадка в кв. "Левски“- В ни сигнализира друг наш потребител. На същата в кошчетата за боклук гнездят оси, с което се застрашава здравето на играещите там деца. Молбата е за незабавно и адекватно действие.

Преди време беше решен проблем с нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в село Големо Бучино, но за съжаление нещата отново са извън контрол: „Здравейте, в землището на село Големо Бучино изникна поредното нерегламентирано сметище. Прилагам снимка, както и ГПС координати. При разходка в района лесно могат да се установят и други места, на които камиони необезпокоявано изхвърлят боклук, тъй като черният път е сравнително прикрит и това можеда става, без да бъдат забелязани. Очаквам Вашата бърза реакция“!

Получихме сигнал за недобросъвестен собственик на домашно куче: „За втори път бяхме нападнати от мъж с агресивно мъжко куче, което сдави моето. В опит да защитя кучето си, при замах с повода си ударих въпросното лице, при което беше ударен в главата. Мъжът ме удари и заплашва със съд затова, че защитавам себе си и кучето си от агресията на кучето му, което давеше моето“.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Не е само в София. Елате да видите Поморие след съботно - неделното нашествие. Целият град е заринат с ***.
19
2
 
1
 
! Отговори
loves2drive преди 2 години
Начи ние си хвърляме *** из детските площадки, после държавата ни е виновна, че ни е мръсно.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да каже където трябва, да спрат да слагат пясъчници, защото изискват ежедневна поддръжка, иначе се превръщат в развъдник на зарази, тоалетна за улични кучета и котки и като се засуши вдигат страхотна пушилка.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интерестно ми е тези площадки в София са същите като във Варна.Май една и съща фирма е усвоявала здраво.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВ някои държави, има специални кошчета за кучешки *** , има и торбички, ръкавици, но ако това е в България ,ще откраднат ръкавиците ,че и торбичките, дори да не им трябват.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВъв Варна има незаконно сметище, създадено пред последните години, тези, които е трябвало да изнасят сметта им плащат, а те не извозват сметта където трябва,защото не са от Варна,да не хабят курс,бензин, хвърляли са го в природата до Варна, има и строителни матерали,пластмаса, особно пластмасата е много вредна за природата! На същата фирма е платено и да залесят дръвчета, а те са взели парите и нищо не са засадили!
14
2
 
9
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
разплули се разни мамички на ПЕЙКИТЕ,ЛЮПАТ СЕМКИ,ПИЯТ КАФЕ,ПУШАТ ЦИГАРИ хвърлят всичко на ЗЕМЯТА и дрънкат глупости,но ХИЧ-АМА ХИЧ не им пука че децата им газят в отпадъците от майките им,същата картинка е в парка,същата картинка е в двора на училището където чакат децата си,САМО КАТО ГИ ГЛЕДА ЧОВЕК и му се повръща
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо бащите, докато гледат децата, пият алкохол. После си отиват, идват тинейджъри, льокат алкохол, наркотици. После и те си птиват и идват утайките от обществото. Те правят останалите мизерии. За справка - живея срещу детска площадка в София.
12
1
 
6
 
! Отговори
ss преди 2 години
Ами сигуро за мизерията и *** някой пак ни е виновен !
11
2
 
18
 
! Отговори
Силва преди 2 години
Нагло и невъзпитано поколение-чалгари,които смятат,че имат само права но никакви задължения.Близо до мястото където живея има игрище и детска площадка.Идват хора от общината косят тревата,подържат терена.на игрището,направиха красива ограда на детската площадка , пясъчник,люлки,пързалка и 15,16,17...годишни гумени, изпочупиха-люлките,опашката, скъсаха мрежата на игрището,големи водят кучета които.покаят в пясъчника,***,бутилки всякакви.Забележки не търпят-агресивни и винаги са прави.Това е
10
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При слави трифонов е така, пак гласувайте за ИТН!
9
2
 
11
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
В бонго Бонго столицата има между 15-16 млн и няма такова чудо. Казаните ни са за смяна. Какви са тия метални казани. Всичко е пластмаса и всяка къща има по три коша за разделни отпадъци. Ако не изпълнявал порядките, няма да ти вземат коша и ще се натрупа и понеже всеки се съобразява и няма такова нещо. На най- малкия сигнал идват и прибират. Да не говоря в Германия. Връщаш пластмасови бутилки и кенове едната е 25 цента. Няма да видиш една навън. Манталитета е проблема, не правилата.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1Екскрементът на четвъртата снимка не е на родител, а е кучешки. А дали стопанинът на кучето е родител, не е ясно. Гнездото на оси, което не е илюстрирано, също едва ли е вследствие пиене на алкохол от родителите, както пишеш.
7
2
 
16
 
! Отговори
Цанко преди 2 години
Ами ,братя и сестри то ....,като се построи трябва и да се поддържа.Заедно с местната община се иска и почистване периодично от самите жители.Иначе няма да се ,, ОООПРАИИМ...."
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пред моя блок винаги взимат бок лука, не зна за други квартали (Варна).... :) София си е столицата, нормално е да има некои спънки, нали са 2 милиона :))) В Божурище да ли имат проблеми с отпадъците, щото ме командироваха там за 1 седмица, когато бех в казармата :))
5
6
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
Така си ни харесва, затова така си го правим, айсиктир бе, те ще ми правят забележка на буклука.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми то га чи ли тсияла балгария гай такава ла
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
каквото ви оставя Бойко това ще остане, радев доган трифоноф само разграбват унищожават и опоскват всичко. вие ги искахте - получавайте сега
2
1
 
20
 
! Отговори
Badjoto преди 2 години
С родители *** е така. Но да свикват, всички ще живеем в ***, мисля че е видно около нас.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези *** и тази мизерия са в следствие на родителите, които са превърнали детските площадки в място за пиене на алкохол на открито. Децата не са виновни, а техните родители.