Жълт код за дъжд и гръмотевици за пет области

Над източната половина от страната ще е предимно слънчево
Обновена: 19 юли 2021 07:37 | 19 юли 2021 07:26, Елка Василева
4

Жълт код за дъжд и гръмотевици е в сила за 5 области в страната за 19 юли. Това показва справка в сайта на НИМХ.

Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, София област, Перник и Кюстендил. В тези райони се очакват краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки.

Минималните температури за днешния ден са от 17 до 22 градуса. Преди обед от запад ще се заоблачава, а над централните и над източните райони ще бъде предимно слънчево, с повече облаци по северното крайбрежие. Около обяд в западните части от страната ще превали. Следобед над западната половина от страната ще превалява и прегърмява, по-интензивни ще бъдат валежите в северозападните райони.

По Черноморското ни крайбрежие облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде умерен от изток-североизток, със скорости до 30 км/ч, по планините - умерен от югоизток.

Максималните температури ще бъдат от 31 до 36 градуса, а над западните райони до 30, по Черноморието 29-31, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Във вторник валежите ще достигат и до Черноморието. Ще прегърмява в Северна България. В сряда ще бъде ветровито. Повече облаци ще има над източните райони, а температурите в населените места ще достигат 29-34 градуса, по Черноморието - до 28,29.

В четвъртък и петък западните райони ще бъдат притегателен център за валежите и гръмотевиците, а по Черноморието ще бъде прохладно с повече облаци в петък. Дневните температури в населените места ще бъдат от 27 до 33 градуса, по Черноморието - до 27.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
хах преди 2 години
Аз прогнозите ги гледам единствено заради Николчето и онова русичкото по БТВ. А дали ще вали или пече-все тая. Като е студено се обличам, като е топло се събличам. Като вали дъжд, нося чадър или дъждобран, или пък въобще не излизам. Като е топло на изток край морето, що ходим на море бре. А там на плажа има какво да се види, дам....ха-ха.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жълтият код е за седем области, а не за 5. За пореден път - Научете се да си проверявате щателно информацията, преди да я публикувате!!!
1
0
 
11
 
! Отговори
Ало преди 2 години
Извън населените места каква ще бъде температурата, ало?