Потоп като този в Германия е възможен и в България

Леко захлаждане в следващите дни, задават се и градушки
63
Потоп като този в Германия е възможен и в България
Снимка: БГНЕС

Катастрофални наводнения като тези в Германия са възможни и у нас, предупреди климатологът Симеон Матев пред Нова телевизия.

„През следващите дни времето в Западна Европа ще бъде спокойно и засегнатите държави ще могат да се възстановят от бедствието, което ги връхлетя”, каза той.

Още по темата

Матев направи краткосрочна прогноза за времето в България.

„Със сигурност ни очакват още градушки тази седмица. Това е обичайно явление за нашите ширини”, поясни климатологът.

Градусите ще се понижат слабо до сряда, като след четвъртък отново ни очаква сух период. Максималните температури няма да падат под 25 градуса. Захлаждането в следващите три дни ще е по-скоро освежаване, увери климатологът.

Слаби валежи ще има в сряда и по морето.

„Необичайното това лято е, че на запад е по-топло от изток. По принцип е обратното. В следващите 10 дни няма да има екстремни горещини. През последните 30 години август се е затоплил с повече от градус”, каза Симеон Матев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 34 "Германецът е дисциплиниран и трудолюбив и бързо ще се оправи, но ако това дойде при нас, не ми се мисли. Преди време една бара заля две села и голям проблем се заформи."Германеца беше такъв както го пишеш! Няма да видиш германец да рине ла++а по улиците! Отдавна чакат на гастарбайтерите за такава работа!
34
1
 
10
 
! Отговори
да,да ама не преди 2 години
До Сандански А наводнението от яз."Тополница" в с.Гелеменово и с.Три водици Пазарджишко през 2005г.; в цар Калоян през 2007г.; военния язовир дето не си знаеше собственика в с.Бисер Хасковско...!? Навсякъде където управлява безхаберието може да стане! Ами ако и германците са имали няколко такива зае++ни от всички и отвсякъде микроязовира като в Мизия, цар Калоян... с един силен дъжд може да капне капката дето прелива и къса бентове! И става белята! И то каква беля!?
33
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано не става, щото нито фигуранта нито слави няма да си мръднат и пръста за хората. Ще ви оставят да се издавите, ама нищо нека поне се види какво избрахте.
32
1
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
300 евро заплата ше изпукат швабите от тоз потоп .... но тиквистан още мърда :)))
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германецът е дисциплиниран и трудолюбив и бързо ще се оправи, но ако това дойде при нас, не ми се мисли. Преди време една бара заля две села и голям проблем се заформи.
30
1
 
5
 
! Отговори
та така преди 2 години
възможен е ама на нас няма да ни отпуснат 300 милиона .
29
3
 
15
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Спрете изсичането на горите. Забранете фирмите с джуганите. Ще бъде сериозен писък, защото тоя бизнес е най-доходоносния - просто си берат пари от гората. Ще има включително въоръжено неподчинение. Но като застреляте няколко дърварски боса, останалите ще разберат правилата на играта. Населението трябва да разбере, че не може да топли 200-300 квадрата зимата. Ще топли 70 и ще живеят малко по-нагъсто.
28
1
 
13
 
! Отговори
Пазете горите преди 2 години
Потопът е последица от изсичането на горите, така че разбира се е възможно и тук да се случи: изсякоха горите, тези кални маси няма какво да ги държи да тръгнат към населените места вече
27
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя климатолог плаче за съд за всяване на паника и ужас. ТО може такива наводнения навсякъде, с изключение на пустините райони
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До mgsНАСА нали отиде до Луната, даже втората мисия уж щеше да снима как са го направили, той пък челяка-астронавт обърнал камерата надолу, просто по "невнимание", тогава американците изгубиха интерес и взеха да се съмняват :)))
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потопа е знак че трябва да се спре ковид ваксинацията в германия и също и мерките.
24
2
 
6
 
! Отговори
Сандански преди 2 години
Питайте Аспарухово и Мизия за наводнения. Вече си имахме, няма нужда от нови.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - ако имаше нормална канализация и реките бяха почистени нямапе да има такива наводнение, не става въпрос да се спре водата, а да изтече без да нанася щети. Германия няма каналицация извън големите градове.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До mgs - кои по-точно са тези по-ефективни начини за производство на електроенергия които ги имало, къде ги има?
21
6
 
0
 
! Отговори
mgs преди 2 години
Анонимен 18А бе хора, стига сте страдали за нещо, което е било смислено преди 50-60 години, огледайте се, вижте че има по-ефективни начини за производство на електроенергия.
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След бурята казаха,ще за паднали 600 литра на квадрат. Нали разбирате, ще никоя държава няма технология да спре толкова вода. Това е.адски много вода . Можеш само да се молиш да те подмине нищо друго.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си отидат по дома "омразните" им черноработници от БГ и РО и ще видят какво е катаклизъм :))) Ще требва арабелите и чернокожите да им работят, това вече е трагедия :)))
18
2
 
11
 
! Отговори
Св. Сатанаил преди 2 години
Пандемии, потопи, пожари... Вселената определено иска да ни каже нещо!...
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че нас малко ли ни залива постоянно. Час два силен дъжд и големите градове стават като Венеция за селата да не говорим даже
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да затворят всички заводи на цялата индустрия, и всички тецова на въглища, и да останат само на вятърни перки и на соларни панели - това означава да намалят консумацията на енергия с 90%, с след като се отказаха от атомната енергия. Ама какво ще ядат тогава? Урсула ще ги храни със зелена политика!