80 сигнала са постъпили до пожарната заради дъждовете

20 от тях са само от София
20 юли 2021 13:03, Ния Христова
0
80 сигнала са постъпили до пожарната заради дъждовете
Снимка: БГНЕС
Българските пожарникари днес отбелязват деня на Св. пророк Илия – техен небесен закрилник и покровител. На церемонията в столичната пожарна бе отслужен водосвет и бяха поднесени цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения служители на ГДПБЗН.
 
"От началото на годината нашите колеги са реагирали на повече от 24 800 произшествия, от тях почти 15 000 са пожари. Пожари, които нанесоха тежки материални щети".
 
Това каза директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов пред БГНЕС.
 
Само за миналата нощ екипите са се отзовали на около 80 сигнала. В момента ситуацията в страната е напълно спокойна.
 
По думите на комисар Николов в последно време обстановката в България се характеризира в южната част и на изток с пожари в горски и полски масиви, в западната част – с наводнения.
Още по темата
 
"За радост не такива, каквито се случиха в Западна Европа – Белгия, Германия, където взеха стотици жертви. При нас нещата са по-добре към момента. Миналата нощ са реагирали на около 80 сигнала за паднали дървета, високи води, застрашени домове. За радост загинали и пострадали при тези произшествия няма. В момента ситуацията в страната е напълно спокойна. Разбира се, предвид прогнозите за времето очакваме следобед значителни валежи най-вече в западната част. Уверявам ви, че нашите колеги са готови, знаят какво да направят, ако дойде такова бедствие", посочи той.
 
От тези 80 сигнала от София са около двайсетина, както каза Николова преди всичко за паднали дървета, в районите Красна поляна, Красно село, Люлин. 
 
"Не е имало тежка бедствена ситуация, която да налага мобилизиране на абсолютно всички екипи на столичната пожарна", каза той. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари