Протест в с. Братаница след смъртта на 8-годишно момиченце

От Спешна помощ все още отричат линейката да е закъсняла
20 юли 2021 16:22, Ния Христова
16
Протест и напрежение в пазарджишкото село Братаница заради убитото на пешеходна пътека 8-годишно момиченце. 
 
Хората се събраха на мирен протест и настояват за незабавни действия от страна на отговорните институции и за справедлива присъда.
 
Протестиращите искат да бъдат предприети незабавни действия от държавата. Те твръдят, че по главния път никой не спазва правилата за движение и всеки ден са на крачка от нова трагедия. 
 
"Една кола мина със 130 км/ч. Бяхме потресени, не видяхме номера, но беше ужасно", споделят пред Bulgaria ON AIR жители на селото.
 
"Тук изобщо дистанция не се спазва, карат все едно е магистрала. Защо трябва да чакаме да се случи нещо както вчера, някаква голяма загуба?", възмущават се хората. 
 
Протестиращите искат да се сложи и "легнал полицай" на пешеходната пътека. 
 
"Трябва някакви мерки да се вземат, защото се кара безобразно. С такива скорости тук ще се изтрепем всички", коментират протестиращи.
 
Хората бяха изненадани от засиленото полицейско присъствие в Братаница и спряното движение тази сутрин. 
 
С ужас и днес очевидците на трагичния инцидент си спомнят за блъснатото дете и продължават да търсят виновните. И днес се обсъждаше закъснението на линейката. 
 
"Сестра ми звъня на на 112 поне 3-4 пъти. Всички, които бяха наоколо, казват, че е дошла 30 минути след като се обадихме", казва Десислава Колева.
 
От Спешна помощ отново отрекоха обвиненията за закъснение на екипа.
 
"Сигналът е получен в 11:40 часа. Екипът пристига на място в 11:51 часа. Детето е в клинична смърт, извършена е реанимация в пълен обем. И тръгва да се кара към Спешно приемно отделение на МБАЛ - Пазарджик", обясни хронологията д-р Борис Манев - директор на ЦСМП - Пазарджик. 
 
"Екипът буквално е излетял, защото всички са разбрали, че става въпрос за катастрофа и за пострадало дете", добави гл. сестра Петя Дишкова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Все повече и повече,се убеждавам,челинейката е виновна!От друга страна,си мисля:Ако бастуна от БОП,не беше ударил детето,линейката,шеше,ли,да закъснее...Лека му пръст,на детето!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма значение етносът на детето, можеше да е всяко дете. Децата бягат, отскубват се, правят глупости. Затова има ограничения в населените места и те обикновено са около 50км/ч. Ако полицаят е карал с 090км/ч на пешеходна пътека, няма абсолютно никакво оправдание. Освен чист р.сизъм.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ушевия клесавец и убиец на площада, те хората ще преценят колко е виновен.
10
1
 
12
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Работата е ясна ... милиционер ... престъпник .... убиец. Жалко за малкото дете, то е пресичало на указаното място ... мен понякога заради такива убийци ме е страх да спра на пешеходна пътека.
9
1
 
19
 
! Отговори
Както и вчера... преди 2 години
...на преден план в заглавието е предполагаемото закъснение на линейката, а не престъпното поведение на убиеца. Жалки опити за отклоняване на вниманието, при това на база инфо от агенция ЕЖК...Най-жалкото е, че пак загина невинно дете! Нека почива в мир ангелчето! Съболезнования на близките му за огромната загуба!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези линейки не са ли оборудвани с GPS. Силно се съмнявам да не са...
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убиецът на Милен Цветков повече от година лежи и чака присъда . Да видим колко ще лежи убиецът на момиченцето (осакатил и братчето й).
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ей тая умраза към лекарите няма да спре ей, ами виновника? да не би линейката да е блъснала детето? айде вземете се в ръце вече и не говорете глупости
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко не досегаем трябва да се чувстваш, да караш в населено място с 90-100 км?
4
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Защо отново ми изтрихте коментара? Какво лошо има в това, да се изслуша и другата страна?
3
1
 
35
 
! Отговори
Абсурдистан преди 2 години
Да прелетиш през населено място, да изпреварваш при непрекъсната линия, да не намалиш при пешеходна пътека и да убиеш невинно дете, пресичащо на зебрата и после никой да не те споменава, а да обвиняват линейката ...Бог да дава сили на родителите...
2
3
 
25
 
! Отговори
Лидерооов преди 2 години
Ще го покрият Ушев ясно е. Националната сигурност зависи от него. Бързал е към бопа да спасява света. Те са такива супермени, а и според мен е някой роднина, те в мврто почти всички са такива. Дано да има затвор.
1
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължаваме с обвинението към лекарите, а?А нещо за шофьорчето? Имал ли е предишни нарушения? На колко години е? С колко е карал? Задържан ли е? Чий роднина е? Такива неща....