За мотористите: Кои са най-важните неща преди дълъг път?

Най-честите катастрофи - заради скорост и невнимание
20 юли 2021 16:08, Петя Славова
45
За мотористите: Кои са най-важните неща преди дълъг път?
Снимка: БГНЕС

През лятото трафикът е изключително интензивен, а по-голяма част от правоспособните водачи на моторни превозни средства избират именно мотоциклетите, за да пътуват към избраната дестинация. Но дългият път крие и рискове крие в топлото време.

Задължително е мотористът да е с каска и добра екипировка. Също така да има нови гуми, и моторът му да е поддържан добре: "Първото, което трябва да направи един моторист е да провери техническото състояние на мотора си.", коментира пред БНТ Мариела от клуб "Калашниците".

По думите й, е вжано да се види дали багажът е стегнат, дали са изрядни документите.

Гумите са от особено значение, защото спасяват живот. Дистанцията трябва да е по-голяма. "Трябва да мислиш с главата, а не с адреналина, който ти дава  самата скорост", обясни друг моторист.

Екипировката на моториста също е важна - каска, ръкавици. Екипът може да е текстилен или кожен. Ботушите трябва да са високи над глезените, тъй като предпазват крака при евентуално падане. Може да има и наколенки.

На пътя невинаги шофьорите на автомобили са толерантни. Добре е те да поглеждат поне два пъти в огледалото при преминаване в друга лента, да спазват дистанция и да правят по-плавни маневри.

По-честите почивки пък при мотористите са задължителни, тъй като по-лесно се изморяват.

Скоростта и невнимание са най-честите причини за пътно-транспортни произшествия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е важно да изберат мястото където ще катострофират и къде и за кого ще са донори.
39
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На сериозния въпрос повечето разумни мотоциклетисти не се качват на магистралата или се качват само за кратки разстояния. - Дитирамби, да бе да. Мога да ти кажа че с пистов на магистралата е най-удобно. Държиш средно 250, номера прибран, с една почивка си на морето от София за около три часа(с час почивка за ядене и зареждане). Само това лято два пъти го направих. Ако си с друг клас мотор - може и да ти е кофти, да.
38
1
 
4
 
! Отговори
До Автомобилистите преди 2 години
Драги колеги - защо наблягате на негативното, вместо да оцените позитивното.Знаете кои МПС-та образуват задръстванията - вместо да искате повече единични индивиди да се придвижват на 2 гуми, за да е по-лесно и на вас - вие ги подтиквате да допринасят и те за задръстването
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се обезапасят тях и тези които пътуват с тях
36
0
 
5
 
! Отговори
Иван Иванов преди 2 години
До Валерие ти кво правиш в 2 сутринта с бебешката количка навън е?тва бебе няма ли режими, отговорни родители?
35
0
 
1
 
! Отговори
Валери преди 2 години
До 33 Не сте тежкара. Дебело подчертавам форсират си скапаните мотори на 2 м от бебешка количка и същото го правят в 2 ч през ноща. Пожелавам ти един ден ако имаш деца някой подобен като вас да ти стори същото. Вие нямата превъзпитание само ако ви счупят ръцете и краката ще мирясате.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-важното е да не си забравят акъла у дома, както и толерантността. И едното, и другото е нужно не само но шофьорите на автомобили.
33
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 34 преди 2 години
На тебе няма какво да ти дадат за да ти помогнат
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазете донорите, може да потрябват!
31
0
 
1
 
! Отговори
До Валери преди 2 години
Ми щот сме тежкари и всички трябва да разберат, че сме три. Така ще ти отговорят тия, към които отправяш въпроса.
30
0
 
6
 
! Отговори
Валери преди 2 години
Въпрос към една част от мотористите, не към всички разбира се. Скъпи Тъпан-ари, ***-и Малки и Големи гъзари или там каквото сте да ви се и.... защо ви Пър-дят скапаните успуси защо за бога като минавате покрай бебешки колички и се форсирате защо бе защо. Защо в 2 през ноща трябва да се изрежете със скапаните си мотори и да събудите всички спящи деца. Защо правите този ненужен шум и стрес в града бе лентяи такива. Какви *** сте да видити седящи наблизо хора и да се напрашите всичко Защо бе?
29
0
 
2
 
! Отговори
До Весо Весо преди 2 години
На младите им кажи да си пазят моторите. Някак си по има шанс да се.замислят.
28
0
 
0
 
! Отговори
"задължително с преди 2 години
И най-важното е да има какво да пази каската. Нямам предвид черепната кутия.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-важното е да не качва на мотоциклета, ако иска да живее повече.
26
0
 
3
 
! Отговори
! преди 2 години
Черни овце има и при едните и другите. Не е нужно да се фиксираме само в моторите. Както 17 годишното момиче, което заби джипа на татко си в дърво с още 4 приятелки. Такива неща правят и по-възрастните водачи на превозни средства. Живот и здраве с порастването някои неща се променят.Няма нищо лошо да си моторист, освен това те управляват и коли и познават двете страни на монетата. Да не се мислим за специални и безгрешни.
25
0
 
3
 
! Отговори
До анонимен 25 преди 2 години
Съгласен съм с теб, но обръщаш внимание за тези неща само за мотористите, а те се правят и от автомобилите. Ако автомобил ти направи трионообразно изпреварване с 250км не само косата ще ти побелее но и бельото ще ти се нацапа. А това се случва.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всеки има място на пътя. Когато минават между лентите, за да се наредят на полпозишън на светофара се търпи, не ми пречат. Когато ми направят трионообразно изпреварване с 250 ми побелява косата, а когато навиват масуря посред нощ в квартала побеснявам. Във всяко стадо има и бели и черни овце.
23
0
 
1
 
! Отговори
do 23 преди 2 години
Явно никога не си виждал мотоциклет с двигател под 350 кубически сантиметра. Повечето от тях имат максимална скорост под 140 км/ч...
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък извън населено място не съм виждал мотоциклетист да кара с по-малко от 140 на магистралата летят с повече
21
0
 
2
 
! Отговори
има такъв народ преди 2 години
Тъпо е да съдиш някой за неща които правиш и ти :)