Румънците повече от българите по родното ни Черноморие

След нас са поляци, чехи и германци
22 юли 2021 10:28, Петя Славова
31
Румънците повече от българите по родното ни Черноморие
Снимка: БГНЕС

Ако се говори за структура на туристопотока по националности, основно преобладават румънците. На второ място трябва да споменем вътрешния пазар. Това заяви проф. Стоян Маринов - ръководител на факултет "Управление" в Икономическия университет във Варна и преподавател по туризъм.

Още по темата

По думите му на трето място се нареждат поляците, следвани от чехите и германците, които обаче са далеч по-малко от обикновено, предава "Монитор".

"За съжаление липсват английските туристи, тук на север не се усеща толкова, защото те са малко на брой по принцип, но липсата им по Южното Черноморие е осезаема, тъй като основната маса от тях посещава Слънчев бряг. Липсват и скандинавските туристи", поясни  проф. Маринов.

Според него макар сезонът да е особен и труден, ако бъде сравнен с миналогодишния - резултатите ще бъдат обнадеждаващи. Последните данни от хотелите в курортите по Северното Черноморие сочат, че повечето обекти са постигнали  заетост от порядъка 70-80%. Не липсват и такива, които са заети на 100%.

"Ако нещата продължават така, през август, а при хубаво време и до края на септември, предполагаме, че ще се постигнат по-добри резултати от 2020 г., но те ще бъдат далеч под добрата предкризисна 2019 г.", обобщи Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нормален българин, който да почива на българското море. То това не е почивка, а мъчение.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам защо Българите плюят всичко ...чуждото винаги е по хубаво.По цял свят има и хубаво и лошо.Цените са на кантар и при нас и на вън зависи кой какво търси.На който не му харесва да не ходи и после да пише глупости.
24
2
 
6
 
! Отговори
Док преди 2 години
Румънците по северното ни Черноморие не са ония с новите коли с регистрация В(Букурещ), те летят надолу към Гърция, а са едни мааалко по-скъсани дори от редовия ганьовец. Тия дни бях на северното, управителя на хотела ми разправя - страшна напаст са тия, влачат наред кърпи, възглавници, меки връзки и кранчета от тоалетните и баните, носят манджите от вкъщи, не стъпват на ресторанта, след тях всичко е лом....ужас!!!, викам на глас....и халал да са ви си викам наум! Само се докарахте до тоя хал.
23
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Докъде я докарахме ...
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 23 Пълни глупости. Навсякъде можеш да отидеш до магазинчето и да си вземеш сладолед, кафе, сувенири и т.н. на редовни цени.
21
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12: жалко ме не мога да сложа снимка са видиш продавача на сладолед на нашето бетономорие - скъсан потник, избелял от слънцето, седнал на едно столче модел 80-те години, не бръснат и с корем който леко се подава от потника. Заповядайте, малък сладолед е 8лв, магнити по 6лв, миди 25лв, няма смисъл да изброявам. По добре да дам 4 евро за сладолед и да ми го сервират с усмивка а не космати и мръсни ръце.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 17 Приятелю , не те карам да ми вярваш. С най -добри намерения споделих , кое , къде и колко ми е струвало . Ще поровя в компютъра да видя дали съм запазил телефона на вилата и ще го постна . Градчето се казва Скала Сотирос . Просто отвори и разгледай оферти . Има разбира се и по 100 евро но те са директно на пясъка , ние бяхме на около 50 метра..Пак казвам , не се заяждам , не си длъжен да ми вярваш..........
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19: от години ходя в Гърция и аз хора да носят домати не съм видял. Явно е само около обкражението ти. Кои заведения са пълни че не разбрах? Защото и аз съм на морето вече втора седмица, но в заведение повече от 2-3 маси няма.
18
1
 
13
 
! Отговори
карти марти преди 2 години
Румънците качват снимки на малки плажове в гуугле мапс и техните хора после ги правят на бардак с колите си. Пълен шит.
17
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз на очите ли си да вярвам или на глупостите,че туризмът западал?Сега съм на плажа и още от 9 часа сутринта са пълни всички места в платената зона,а в неплатената са един до друг. Заведенията са пълни. Пък който иска да ходи по гръцките села с пълен багажник с домати и сирене от България,прав му път.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонинем преди 2 години
Защо се оплакват, като няма къде да се настаниш - дефакто навсякъде е пълно
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19 Да бе да. И Ферари кабрио с пълен резервоар в гаража си получил за тези 40е.
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До номер 11 40 евро са 80 лева -съгласен съм , само че на Тасос тези 80 лв получих студио с всички екстри , две тераси , климатик , хладилник , кухн.кът , една голяма спалня и една отделна стая (детска) , парко място , барбекю в двора на вилата , градина с голяма сянка и шезлонги и на тръгване собственика на вилата ми подари една бутилка зехтин негово производство
13
0
 
7
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
TNT AS/DS Само един човек, който си спечели с ум милионите, преди 20 г каза, идват годините, когато, ще събарят всичко и отказа да строй, въпреки, че беше купил, много готин парцел. Една мутра, го купи и сега сигурно, се хапе по ***.
12
1
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Тази година се очакват над 1 млн. румънски туристи. Бреговата ни линия е много по-малка от тези на Турция, Гърция, Хърватия и туризмът тук е от чатърен тип. Чужденците летят, почиват, летят обратно. С румънската навалица *** и безогледието стават тотални.
11
2
 
13
 
! Отговори
Даа преди 2 години
Нашият летен туризъм отива бавно и славно към бездната . Ако не се промени цялостно стратегията за туризма ни сме обречени . Преди 10 години беше различно тъй като дори презастроено поне базата беше мн нова и модерна . Сега базата остаря здраво , но нищо не се облагороди - пример крайбрежната на Сл. Бряг пълна със сергии от 15 год не е мръднала . Освен това другите си обновиха мн яко базите , появиха се и нови играчи - Албания , Черна Гора и т.н . Нито сме екзотична дестинация .
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2 Така и ме каза колко е сладоледа на Тасос.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 9 40Е са 80лв. на доста места в БГ можеш да се вместиш в тая цена.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 9 Отиваш на Карадере и цял месец спиш безплатно.
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За българи не трябва да има нощувка по скъпа от 20-30 лева На Тасос ми взеха 40 евро за трима души общо , за една седмица 280 евро(560лева) къде у нас ще нощуваме за толкова ?