АПИ: Маркировката в ремонтирания участък на “Тракия” гарантира безопасността

Движението по отсечката беше пуснато на 16 юли
23 юли 2021 16:08, Ния Христова
6
АПИ: Маркировката в ремонтирания участък на “Тракия” гарантира безопасността
Снимка: БГНЕС
Хоризонталната маркировка, положена в ремонтирания участък на автомагистрала “Тракия” между Чирпан и Стара Загора, към момента гарантира безопасността на движението. 
 
Това установи проверка на представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството чрез Агенция “Пътна инфраструктура” и Института по пътища и мостове /ИПМ/, които се отзоваха на покана от Европейския център за транспортни политики /ЕЦТП/ за измерване на дневната и нощната видимост на маркировката при 208-ми км на магистралата в дясното платно за Бургас. 
 
Движението по отсечката беше пуснато на 16 юли, съобщиха още от АПИ, предаде БГНЕС.
 
След проверка на сертификата за калибриране на ретрорефлектометъра на ЕЦТП беше установено, че апаратът е надлежно калибриран и измерените стойности са съгласно дадените в сертификата. При измерванията на характеристиките на маркировката беше констатирано, че дневната видимост отговаря на изискванията в началото на експлоатацията, каза н.с. Дафинка Пангарова от Института по пътища и мостове. 
 
"Нощната видимост при влажни условия е над изискванията, а нощната видимост за суха настилка е под изискванията за начална експлоатация, но над изискванията за безопасна експлоатация, над 150 миликандела за лукс на кв. м, което е мерната единица за коефициент на яркост при обратно отражение", подчерта Дафинка Пангарова.
 
"Тъй като маркировката е пусната в експлоатация на 16 юли, трябва да се изчака до 10-14 дни за актуално измерване, съгласно стандарта БДС EN1436 и да се направи измерване на достатъчен брой представителни участъци с необходимата статистическа обработка и неопределеност на измерванията", обясни експертът от ИПМ.
 
"След анализ на получените резултати и при установяване на несъответствия с нормативните изисквания изпълнителят на полагането на маркировката ще извърши премаркиране, съгласно гаранционните условия на договора", заяви директорът на дирекция “Поддържане на пътната инфраструктура” в АПИ инж. Даниел Иваничков. 

6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Маркировката навсякъде в България е изтрита. София е като Афганистан специално в това отношение.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хахаха, една маркировка не могат дори да направят а какво говорим за магистрала. Абсолютен цирк.
4
1
 
8
 
! Отговори
Асенчо от маалата преди 5 месеца
Маркировката на южната дъга вече се е изтрила почерняла е до неузнаваемост,а е само на две седмици.Все едно с тебешир ги правят нарочно за да имат повод да крадат и от това.
3
2
 
9
 
! Отговори
браво преди 5 месеца
Друго си е като свалят Борисов магистралите са "супер". ако махнат и Гешев ще са перфектни.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мда, не могат да боядисат магистралата даже
1
2
 
12
 
! Отговори
Най-махленската преди 5 месеца
държава -една отсечка асфалт и е новина номер едно месеци и години наред!! Просто дори и нямам думи да го опиша това а и не само това! Ама как няма и да е новина 5 години нимаше ограничение 90 и камери да глобяват ***, доят го, но той навежда глава!!