Денонощни антигенни тестове на влизане в България през Дунав мост

Резултатът е готов само за 30 минути
23 юли 2021 22:21, Петя Славова
6

Денонощна лаборатория за антигенни тестове заработи на граничния пункт "Дунав мост", при Русе. Тя е разположена на трасетата за вход в България, в помещение, предоставено на Регионалната здравна инспекция от Агенция "Митници".

Нурсен се връща от Англия със семейството си. На всички граници до България на 6-годишната дъщеря не е искан тест, но пристигайки на Дунав мост искат да поставят детето под карантина. Успява обаче да му направи антигенен тест на пункта.

"За мен е по-добре така, тук да се направи, тя вече е изморена, защо предварително да га правим", казва пред Bulgaria ON AIR майката Нурсен.

Тестовете на място улесняват както пътуващите, така и Здравната инспекция. Много от българите, които се връщат у дома, предпочитат да се изследват тук, а не в чужбина. За да не са под карантина, трябва да се тестват до 24 часа, а на границата това става веднага и резултатът е готов за 30 минути.

"Оказа се, че няма никакъв смисъл да правя тест във Франция, който също струва пари, защото тестът важи 48 часа. Аз съм сам шофьор, за 48 часа няма как да мина пътя от Франция, това са 3000 км", споделя Росица Гоцева.

Отварянето на лабораторията е по инициатива на Областната управа в Русе.

"Това е много полезно и необходимо, това липсваше на този пункт и затова беше създадено", заяви областният управител на Русе Борислав Българинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
7
 
! Отговори
Simeonov преди 2 години
До Stoyanov Хубав бизнес е наистина ковид за някои,за други не.....обаяе който е бил болен,знае.Хич не беше приятно.Не го пожелавам никому.
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще си плащате и за въздуха който дишате. Иначе маски до живот. Че и по три наведнъж. И ще ви дадат свободата сами да избирате как да постъпите. Само васиниранираните ще имат партийна книжка и привилегии да дищат кислород и да пътуват в чужбина. А на границите ще се стреля на месо по реакционерите врагове на народа. До пълна победа.
4
8
 
7
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Eх колко далаверка има в този ковид. Всеки трябва да плаща за нещо. Затуй всеки хитрец се опитва да изцица от ситуацията. А възможности много. И нашите не се дават по изобретателност. Туй корумпирани политици, журналисти, лекари, мафия.... Само тъй наречените ваксини са безплатни, защото са платени с години напред. Познайте от кого!? Само да не си помислите че е от политиците на държавите. Те не ги плащат, а им плащат.
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива с извинение глупости извън България няма, Полицейска и бандидска държава от 45 г. насам! Вече можете, пътувайте за да усетите разликата!
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и на летището е същата измама, не им пука, че ще ви пропадне полет и кви пари сте платил за билет, важно е те да ви вземат за пср, бг е абсолютна измамна държава с схеми за милиони, съд няма защото и те са част от тази мафия
1
7
 
18
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Денонщни лабораттории за тестове, денонощни пунктове за ваксинация, денонощно облъчване за ваксиниране.... Промиването на мозъци тече с пълна сила! Кой има интерес от това?