Семейства не могат да стигнат до домовете си заради разбита улица

При обилен дъжд по нея се стича вода, която блокира и колите
24 юли 2021 18:10, Красимир Ангелов
36

10 семейства в русенското село Две могили не могат да стигнат до домовете си заради лошото състояние на улицата, на която живеят.

Ангел Иванов казва, че улица "Чипровци" в Две могили не е ремонтирана от 80-те години на миналия век. Състоянието ѝ се влошава допълнително след ВиК ремонт от миналата година. Улицата била разкопана за смяна на тръби и все още е в този вид.

"Ако се наложи да излизаме до магазина да купуваме нещо, излизам с галоши от нас", уточни той.

При обилни дъждове по въпросната отсечка се стича вода от 3 улици и живеещите по нея не могат да стигнат до имотите си дори с автомобили. Хората казват, че многократно са подавали жалби и сигнали до общината, но без резултат.

"Колата на чистотата закъсва 2 пъти и ме предупредиха, че повече няма да минават по нашата улица да вземат сметта, защото не могат да минат", каза жителят на Две могили Стоянка Иванова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Кметът на селото Божидар Борисов обясни, че още през 2016 г. е изготвен проект за ремонт, но тази част на улицата не е включена в него, затова няма предвидени средства за ремонт.

"За този участък нямаме готов проект, тъй като веднага идва проблемът с дерето. Тоест, за да стане здрава тази част от улицата, е необходимо изграждането на подпорна стена, с което ще се оскъпи този проект", подчерта той.

Кметът добави, че общината няма пари да ремонтира отсечката. Едва в бюджета за догодина може да бъдат предвидени средства. Дотогава достъпът до къщите в дъждовно време остава блокиран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
7
 
! Отговори
Въобще преди 2 години
не му се оплаквайте крепостни селяни!! 12 години нали гласувате за Вожда си Чекмеджан Ефенди - той пълни шкафчета, вие нямате улица!! Катонпуя конгратчулейшънс повече не слушам!