Местата за гонки са известни, всяка вечер има акции на КАТ

Лятото има скок на нерегламентираните състезания с мотори
26 юли 2021 12:00, Анисия Иванова
7
Местата за гонки са известни, всяка вечер има акции на КАТ
Снимка: БГНЕС

Местата за гонки са известни и са обект на целенасочен контрол, каза инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция Национална полиция.

"Лятото традиционно те се увеличават, но целенасочени операции правим всяка вечер - през нощта до ранните часове се извършват операциите. Сборните пунктове са ни много добре известни в цялата страна, в големите градове, но те и мотористите знаят за това нещо, и се въздържат повече от такива действия", обясни той пред БНР.

И тази година от Пътната полиция отчитат увеличаване на случаите на нерегламентираните състезания с мотори през лятото.

От началото на годината досега са станали 233 произшествия, в които са участвали мотопеди и мотоциклети, каза още Близнаков. Загинали са 16 души и са ранени 195.

От направените проверки на водачи на мотори при 9 от случаите е установена и употреба на алкохол и наркотици.

При концентрация на алкохол в кръвта над 1,2  промила водачът се задържа на място и се образува досъдебно производство. Възможно е и да бъде осъден, съобщават още от Пътната полиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
13
 
! Отговори
гоМкаджия преди 2 години
За да няма нелегални гонки, не са нужни акции, а някой да се сети, че пустеещите летища около София са идеален терен за изкарването на този адреналин без да бъдат застрашени хора в градската среда и без да се пречи със шума.Да де ама кой да ги даде след като община, министерство или държава нехае за своите терени и вместо да генерира приходи с отдаването им под наем- хем не ги отдава, хем не ги поддържа, хем ги оставя на произвола и саморазрушението.... Абе Държава !!!!
3
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
между 1 и 2 микрораион в люлин всяка вечер е шум и трясък чува се в целияраион сега е топло и прозорците са отворени
2
1
 
16
 
! Отговори
az преди 2 години
истината е ,че полицията знае всичко , колкото и да не ни се вярва , но просто я мързи да се занимава.Знае се къде са гонките и кои са участници , ама трябва работа. Знае се от кои кръчми излизат пияни с коли , ама не им се виси да ги прикачват. Знае се (особено по малките села и градчета) , кой шофира коли без документи , подминават неправилно спрели и пречещи на движението автомобили , затварят си очите за дребни нарушения. Обаче могат да причакват на знак 40 и да търсят 20лв
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И после защо ми става гот, когато някой моторист се претрепе