Оживление има по Черноморието, но от бранша твърдят: Не е максимумът

Липсват туристите от Великобритания, Германия
81
Оживление има по Черноморието, но от бранша твърдят: Не е максимумът
Снимка: БГНЕС

На фона на лятото през 2020 г. туристическите обекти по българското Черноморие сега са отворени, но оживлението, което се забелязва, не може да ни кара да мислим, че е стигнат максимумът.

Това заяви Еньо Енев, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), пред Радио София.

По думите му на юг от Бургас сезонът се очертава много добър. Курортите там са предпочитани от българите. На север от Бургас хотелите от първа и втора линия са добре заети. Мит е, че ако българите летуват на Черноморието, ще напълнят курортите и туризмът ще е в подем.

Легловата ни база е много голяма, но липсват западните туристи. Дошли са чехи, словаци, украинци, румънци и поляци, но англичаните ги няма, липсват летовници от Германия, от Скандинавието, каза той.

Браншът продължава да чувства недостиг на работна ръка, подчерта още Еньо Енев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Бургастуризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
15
 
! Отговори
Турист преди 2 години
Пожелавам всеки ден да е така, като на снимката. От десет години не съм им стъпвал.
37
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недей рева бе, лакомник. Тази Събота минах през Несебър, града не помни толкова туристи, това всеки го казват. Паркингите са на 0 капацитет, гъмжило от хора, цените до небето. В момента се дерат кожи. Представям си какво ще е в Созопол. Места на плажа ще има само един върху друг.
36
5
 
19
 
! Отговори
несебърец преди 2 години
Заради *Ден година храни* много летовници са отвратени от Туризма като цяло на брега.Но варненския гагауз не може да ги упреква, че не се хранят само в ресторанти.Идва време разделно и който предлага най-ниски цени, той ще има сигурна печалба.При това презастрояване и голямо предлагане на стоки - времето на печалбите от наивници го забравете.
35
3
 
25
 
! Отговори
от Варна преди 2 години
Големи отворковци са всички, обаче освен софиянците не знам колко други са в Гърция или на Лазурния бряг. Нашенците са със сандвичите на плажа. Вчера забравихме да купим хляб и слязох до еднаБила-след 2030ч имаше опашка поне 50човека и освен 4-5 баби от квартала, всички бяха българи, не от нашия квартал. Явно е, че спят някъде, не в хотелите и са намерили начин да направят почивката евтинко, щом пазарят в магазина. Има да чакат хотелите максимуми...Тази вечер у нас ще спи момче от Хасково-гост
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво става като се смесят ковид и ешерихия коли на Черно море?
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Легловата база в Слънчев бряг е 400 000 легла+ 70 000 за обслужващ персонал. Преди няколко години правиха изчисление, че ако всички легла са пълни и туристите решат да идат на плаж в едно и също време няма да има място за всички и трябва да стоят прави.Добре е ,че повечето са алкохолни туристи, тях морето и плажа не ги интересуват.Презастрояване, гмеж, мръсотия, скъхотия и никакви шансове да си починеш. Това е днешното ни Черноморие. Има 2 прозореца за 10 дена - в края на юни и септември.
32
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата ,трябва да си върне стопанистването на плажовете !!!!Престанете да ги давате на комплексари !!!
31
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Максимума е да натъпчеш всичко живо един до друг и да го дереш с високи цени за некачествен продукт
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не почнете да следите и качеството и да си направите рейтингова компатия или приложение!Клиентите да кажат дали са доволни от услугите и снимки да се качват. Торкова изненади дебнат на черноморието ни че с каквите и ниски очаквания да си пак ще бъдеш изненадан неприятно.Евала за спокойствието, ачаквайте максимума!
29
6
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
По черноморието има и места за настаняване с доста високо качество на обслужване, храна, алкохол. Но и цените не са за всеки.
28
2
 
33
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Този "бранш" е под всякаква критика. Първо сме в условия на пандемия, какви туристи очакват. Второ обслужването, качеството на храната и т.н. не са на нужното ниво. За сравнение курортите в Гърция са пълни. Задайте си въпроса защо. Като цяло собствениците на хотели по черноморието са от една стара, известна престъпна група, която просто пере пари. Как да очакваме високо ниво?
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз нямам пари за катък "Веселина", а пък за вас - не знам.
26
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бранша наяждане няма така че, ми е все тая точно за тия, никоя година не дадоха свесни заплати на хората, само гуши правят
25
2
 
12
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Леле какви румънки са плъзнали по-морето
24
1
 
42
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 2 години
Браншът продължава да чувства недостиг на работна ръка, подчерта още Еньо Енев!!! А заплати пробвахте ли да давате или сте само работодатели, без да сте заплатодатели???
23
2
 
24
 
! Отговори
ХаХа преди 2 години
А кой да ви направи максимума? Търсете си го вие, не ние потребителите. Търсенето се определя от предлагането. По-добре да продадеш някаква стока дори и само с 5% печалба отколкото 0% печалба, ама не искате да работите за "без пари". Турците и Гърците владеят тази тактика, а след короната тотално ще забравите за БГ турист.
22
19
 
9
 
! Отговори
Доволен преди 2 години
Нашето море си е супер. Има за всеки по нещо. Както за къмпингарите и палаткаджиите, така и за хората, предпочитащи лукс. А цените са по-ниски от Гърция, няма и ковид глупости по граници.
21
4
 
16
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Бях се зарекли да не стъпваме с жена ми .Дадохме още един шанс обаче.Ходихме за 4 ден мислехме за 5 но се отказхме от последния.с две думи ГОЛЯМ Та.....кКрай . Даже още по зле е станало.Добре ,че пообиколихме Стрнаджа поне.
20
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премиера тиква нали им даваше пари да си известяват бизнеса , изсветлиха ли го приятелите му мутри? И няма ли кой да му каже на миризливеца нагъл че бизнес който не е на светло е незаконен и миризливиъе му приятели мутри са за затвора а не племето 4овекоподобни да ги нарича бизнесмени защото са просто едни нагли български криминални типове
19
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямало е един път да отида на нашето море и хубавите моменти да са повече от лошите. От там нататък кой каквото иска да говори. Спрях да ходя. Що да ходя? Да давам пари да ми е зле ли? Вече ходя лятото на хотели с басейни във вътрешността *** страната. Хем по-хубаво, хем по-евтино.