Оживление има по Черноморието, но от бранша твърдят: Не е максимумът

Липсват туристите от Великобритания, Германия
81
Оживление има по Черноморието, но от бранша твърдят: Не е максимумът
Снимка: БГНЕС

На фона на лятото през 2020 г. туристическите обекти по българското Черноморие сега са отворени, но оживлението, което се забелязва, не може да ни кара да мислим, че е стигнат максимумът.

Това заяви Еньо Енев, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), пред Радио София.

По думите му на юг от Бургас сезонът се очертава много добър. Курортите там са предпочитани от българите. На север от Бургас хотелите от първа и втора линия са добре заети. Мит е, че ако българите летуват на Черноморието, ще напълнят курортите и туризмът ще е в подем.

Легловата ни база е много голяма, но липсват западните туристи. Дошли са чехи, словаци, украинци, румънци и поляци, но англичаните ги няма, липсват летовници от Германия, от Скандинавието, каза той.

Браншът продължава да чувства недостиг на работна ръка, подчерта още Еньо Енев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: бургастуризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
6
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Фалит на мутрите! Само празни хотели, още 10 години ковид и всички българи на море в Гърция!!!
57
1
 
9
 
! Отговори
ACAB преди 2 години
Значи на бетономорието е пълно, а ние плащаме помощи, с парите от нашите данъци на хотелиерите заради COVID... болен здрав носи стана нашата работа!
56
2
 
14
 
! Отговори
113DM преди 2 години
Пълни глупости!!! Искат да печелят и от туристите, и от държавни помощи!!! Алчността им е ОГРОМНА!!! Нека им са празни хотелите!!! Всичко направиха само за чужденците, а българите - изгонени от собствената им държава!!! Да се сърдят на самите себе си, защото в близките години не се очаква положението да се оправи !!!
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам какво разбира този под максимум... Сигурно да се напълни легловата база и в селата на "втора линия" които са на 5-10 км от морето. Колкото и голяма да е легловата база, плажовете няма да станат по големи. Преди два дни се върнах от Слънчев бряг, и за мое учудване много добра едноседмична почивка си изкарах. Но плажа беше пълен на макс, крайбрежната алея също, вечер не можеш да се разминеш. Съдейки по свободните места в букинга сезона е по добър дори от този през 2019
54
0
 
5
 
! Отговори
От София преди 2 години
Оправяйте се. На нас ни е по-близо и по-евтино ни излиза почивка в Гърция
53
0
 
10
 
! Отговори
... преди 2 години
няма да ви стъпя. пишман тарикати със заведения надули цените като в монако, а ти предлагат *** с украса. да не говорим за паркинги бетон и ... на лозенец. ще ходя в ихтиман на почивка на водопада и около него, но на лайнолозенец никогаш повече
52
2
 
6
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 години
Цените до небето, щото не се изплаща висок наем с ниски цени.Елате вие да покажете как става, нали сте шопи тарикати?!В моя обект цените са най-ниските, защото така разбирам аз търговията.Има и таксита на ниски цени.Много се чака, докато дойде таксито.Има и ресторанти с разумни цени.Пълни са.Изключително малко са.Успех морски гости!
51
3
 
23
 
! Отговори
глупости преди 2 години
Неблаодарници, само ревете и ламтите за пари. Кое не му е добре на сезона бе? Кое? Миналия уикенд бях в Несебър... беше нещо страшно, на плажа няма места, хората си опъват хавлиите по камъните и по алеите. Надвечер в стария град не можеш да направиш 3 крачки в права линия. Паркините пълни. Цените до небето... Айде стига с тия циркове и тоя рев, че наистина ставате жалки и смешни.
50
18
 
4
 
! Отговори
Хотелиер преди 2 години
След българин стаята мирише на пор, па ко ще да е бил софиянец с граждански претенции.
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименСмешнъо,кой си ти че ще казваш кой къде ще ходи и какво ще яде бе? Марш !
48
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На който не му харесва на Черно Море да не идва. Дори хората тука предпочитат да няма българи щото с тях и без тях икономическата изгода е една и съща. Кой иска да пуска българи в хотела си като ония всичко о*сират и всяка вечер се прибират с две чанти от супермаркета и захващат с битовия си алкохолизъм.
47
11
 
11
 
! Отговори
яаожгтнвм преди 2 години
Боцкайте се и ходете в гръцко и оставете нашето Черноморие на нахалните руснаци и поляци- пълно е с тях, превзели са всичко- виее без бой се дайте,мрънкачи нещастни
46
5
 
14
 
! Отговори
245 преди 2 години
Какъв жалък опит да се рекламират експерименталните ваксини-"отидете да ви боцнат два пъти и бЕгайте в гръцко- там няма хитрецир,евтинджос,само вас чакат".Жалка история
45
2
 
15
 
! Отговори
хахах преди 2 години
О,чудо- през зимата вали сняг,през лятото е горещо,а хората ползва отпуски.Нямам логично обяснение защо всичко живо се излива на морето ама точно 1- рви август до около 15- ти. Преди два де на се върнахме от морето- затворен комплекс на скъп курорт достъпен за простосмъртни българи.Отворете известния сайт за онлайн резервации и проверете-пълно е с оферти.Беше разкош- нямаше тълпи и не беше жега.Какъв е този зор точно за 1-15.08 в гмежта и жегата всяка година нямам представа.
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A браншът на хотелиерите как ще коментира поведението на концесионерите, а? Елате повече нали, помогнете на българското ... ама не си носете шатри и чадъри, нали.Смешници, ще ви съжалявам, когато се разберете с концесионерчето и започнете да си плащате осигуровките.
43
0
 
26
 
! Отговори
Еньо се обърка преди 2 години
"Браншът продължава да чувства недостиг на работна ръка, подчерта още Еньо Енев."При 500 милиона души пазар на труда , "браншът ви" чуства недостиг на роби, а не на работна ръка.
42
1
 
31
 
! Отговори
Педро от Каракас преди 2 години
Ненаситните измамници надуха цените и пак реват ! Дано поне да ги озаптят с данъците
41
1
 
24
 
! Отговори
Vako преди 2 години
Всички ресторанти за да наваксат от ковид зяна.Сега с най ефтените продукти и слаби готвачи печелят от заблудените( туристи).
40
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен Пич преди 2 години
Само хора които не са видяли хубавото могат да харесат кафяво море.
39
2
 
5
 
! Отговори
До 45ти-уу преди 2 години
Варненски гагаузи има около и над Виница , а Варна в момента е дом на целия Североизток, защото там по трудно намират работа. Аз вече не познавам сериозни хора да работят в ресторант или в хотел и да чакат да вземат някой лев от туристите, както е в Несебър. Мислех, че сте малко по космополитни в Несебър-а, а то расисти били