Мелник без банкомат, проблем и и за туристите

Така било от началото на годината
27 юли 2021 15:50, Петя Славова
35
Мелник без банкомат, проблем и и за туристите
Снимка: БГНЕС

Най-малкият град в България - Мелник няма банкомат от началото на годината. Градчето е сред една от посещаваните туристически дестинации целогодишно.

Туристите, които отиват до Рупите или Сандански, често се отбиват да опитат прочутото мелнишко вино. Но трябва да знаят, че в града няма банкомат и няма откъде да изтеглят пари в брой. А това е проблем и за местните хора.

Каквото зависи от общинското ръководство, е направено, има допитвания до 90% от всичките банки - твърди пред БНТ кметът Сашо Филипов.

"Тяхната теза е, че обслужване на един банкомат на месец струва от 1000 до 1200 лв., тук влизат застраховка, джи пи ес системи, зареждане и такива неща. И казват, че на тоя етап не им се връзва да сложат банкомат", каза още кметът.

По думите му в града е имало банкомат, но вероятно поради същата причина са го премахнали и вече от половин година банкомат в града няма.

Ресторантьори също се оплакаха, защото губят клиенти. Пенсионерка разказа, че трябва да ходи до Сандански да си изтегли пенсията, но пътят до там ѝ излиза 10 лв. Тя коментира, че дори аптека няма в Мелник.

Кметът уточни, че дават помещението без пари, но няма аптекари, които искат да идват да работят.


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Клиент на ДСК преди 2 месеца
,,,се банките за някоя хилядарка, но иначе таксите са високи.Абе ...на кой ли му пука?Новите са същите,като старите.Нашенска традиция.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
да благодарят на заврения зет, този за каквото и да заведат дело, все има защо
29
2
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 2 месеца
Заведенията и магазините да се снабдят с пос терминали .Незнам кво ревът за глупости .Даже ви отварям за бизнес възможност . Някой тарикат с пос терминал да тегли пари от туристите срещу % комисионна и да им дава левове
28
1
 
3
 
! Отговори
Сифилисчо преди 2 месеца
Поддръжката на банкомат е доста скъпа. ПОС терминалите ще са по-евтиния вариант. Варианта е да сложат от "туристическите" банкомати, дето ти праскат по 3-5 кинта на теглене.
27
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На кой му пука? Важното е изчегрътването да продължи
26
7
 
7
 
! Отговори
ПОС?!?!?! преди 2 месеца
За сладурите, които предлагат да се сложат ПОС терминали: Знаете ли, че като сложиш ПОС терминал - фирмата обслужваща го получава % от всяко плащане? Тоест тези хора които се опитват да изкарат някои лев и едновременно борещи се с така скъпата ни държавна администрация - ще трябва да отделят още пари за други кожодери. Тъй, че моля въздържайте се от "умни" предложения :)))
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Толкова са забатачени нещата, че не знам как още съществува тази държава.Тъпото е, че хората казаха "преди си имахме всичко, вече нямаме нищо".И преди да кажете, че хората искат да се върне комунизма и Тодор Живков - искам да ви напомня,че всеки човек преценява едно управление по това как се подобрява неговия живот! Живота ни отдавна е твърде скапан, нямаме нищо заради "управлението" ни 12 год. Можехме да имаме всичко, като в Гърция.Протестират и се оправят. С евро пари.Нашето евро е в друг
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
държавата подпомага туризма, но само в някои градове и хотели, явно Мелник не е от тях
23
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
след управлението на герб така става
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не са регламентирани нещата както обикновенно у нас Живея в село с над 4000 жители и има само един кьорав банкомат който през ден не работи.Кофти е да отидеш да изтеглиш пари и той да не работи.За мен е лесно да запаля колата,да отида до големият град и да изтегля.Ама баба Куна с бастуна как да отиде жената.Казал бил Някой че за да има втори банкомат трябва да има повече от 10000 жители.Дивотия.Отделно че копюрите ти ги дава само по 10 и 20 лв.така били решили.да ти пълнят портфейла..
21
2
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 2 месеца
Пак бе разбирам как в малко население място няма такава възможност, като POS терминалите са толкова разпространена услуга, че може ти да имаш твой POS терминал вързан към твоята банкова сметка. Преносими са и влизат в джоба ти даже, не разбирам каква е корелацията между малко население място и това всеки търговец там да има ПОС терминал
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До азИма пенсионери които си вземат пенсиите от пощата или им ги носят по домовете.
19
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 2 месеца
А държавата иска заплатите и пенсиите да се превеждат само по банков път.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Minuva42Реално погледнато не е рентабилно да има каквито и да е банкови услуги в град с население под 200 човека, но не и често същите хора да бъдат таксувани на равно с останалите.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ЗащоЗащото в малките населени места, няма такава възможост или ако я има то ще е в един магазин в града или нещо подобно.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонимеН 12Банкоматите обикновенно се слагат в големите магазини. Явно и магазина може да получава някакъв процент ако клиентите използват дадения банкомат.
15
2
 
3
 
! Отговори
Защо преди 2 месеца
Не можеш да си купиш бира с карта
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е проблема в банкомата. Проблема е че в такива малки населени места не можеш и една бира да купиш с карта пък какво остана за основното пазаруване.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Там имаше банкомат на ***, но поради липса на туристи в пандемията, най вероятно са го махнали за голямо съжаление.
12
0
 
5
 
! Отговори
Qwerty преди 2 месеца
Сещам се за поне 2- 3 решения на прожлема, но то най-лесното е някой друг да ти е виновен.