Мелник без банкомат, проблем и и за туристите

Така било от началото на годината
27 юли 2021 15:50, Петя Славова
35
Мелник без банкомат, проблем и и за туристите
Снимка: БГНЕС

Най-малкият град в България - Мелник няма банкомат от началото на годината. Градчето е сред една от посещаваните туристически дестинации целогодишно.

Туристите, които отиват до Рупите или Сандански, често се отбиват да опитат прочутото мелнишко вино. Но трябва да знаят, че в града няма банкомат и няма откъде да изтеглят пари в брой. А това е проблем и за местните хора.

Каквото зависи от общинското ръководство, е направено, има допитвания до 90% от всичките банки - твърди пред БНТ кметът Сашо Филипов.

"Тяхната теза е, че обслужване на един банкомат на месец струва от 1000 до 1200 лв., тук влизат застраховка, джи пи ес системи, зареждане и такива неща. И казват, че на тоя етап не им се връзва да сложат банкомат", каза още кметът.

По думите му в града е имало банкомат, но вероятно поради същата причина са го премахнали и вече от половин година банкомат в града няма.

Ресторантьори също се оплакаха, защото губят клиенти. Пенсионерка разказа, че трябва да ходи до Сандански да си изтегли пенсията, но пътят до там ѝ излиза 10 лв. Тя коментира, че дори аптека няма в Мелник.

Кметът уточни, че дават помещението без пари, но няма аптекари, които искат да идват да работят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Клиент на ДСК преди 2 години
,,,се банките за някоя хилядарка, но иначе таксите са високи.Абе ...на кой ли му пука?Новите са същите,като старите.Нашенска традиция.
25
1
 
3
 
! Отговори
Сифилисчо преди 2 години
Поддръжката на банкомат е доста скъпа. ПОС терминалите ще са по-евтиния вариант. Варианта е да сложат от "туристическите" банкомати, дето ти праскат по 3-5 кинта на теглене.
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кой му пука? Важното е изчегрътването да продължи
23
7
 
7
 
! Отговори
ПОС?!?!?! преди 2 години
За сладурите, които предлагат да се сложат ПОС терминали: Знаете ли, че като сложиш ПОС терминал - фирмата обслужваща го получава % от всяко плащане? Тоест тези хора които се опитват да изкарат някои лев и едновременно борещи се с така скъпата ни държавна администрация - ще трябва да отделят още пари за други кожодери. Тъй, че моля въздържайте се от "умни" предложения :)))
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
след управлението на герб така става
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са регламентирани нещата както обикновенно у нас Живея в село с над 4000 жители и има само един кьорав банкомат който през ден не работи.Кофти е да отидеш да изтеглиш пари и той да не работи.За мен е лесно да запаля колата,да отида до големият град и да изтегля.Ама баба Куна с бастуна как да отиде жената.Казал бил Някой че за да има втори банкомат трябва да има повече от 10000 жители.Дивотия.Отделно че копюрите ти ги дава само по 10 и 20 лв.така били решили.да ти пълнят портфейла..
20
2
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Пак бе разбирам как в малко население място няма такава възможност, като POS терминалите са толкова разпространена услуга, че може ти да имаш твой POS терминал вързан към твоята банкова сметка. Преносими са и влизат в джоба ти даже, не разбирам каква е корелацията между малко население място и това всеки търговец там да има ПОС терминал
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До азИма пенсионери които си вземат пенсиите от пощата или им ги носят по домовете.
18
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 2 години
А държавата иска заплатите и пенсиите да се превеждат само по банков път.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Minuva42Реално погледнато не е рентабилно да има каквито и да е банкови услуги в град с население под 200 човека, но не и често същите хора да бъдат таксувани на равно с останалите.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЗащоЗащото в малките населени места, няма такава възможост или ако я има то ще е в един магазин в града или нещо подобно.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеН 12Банкоматите обикновенно се слагат в големите магазини. Явно и магазина може да получава някакъв процент ако клиентите използват дадения банкомат.
14
2
 
3
 
! Отговори
Защо преди 2 години
Не можеш да си купиш бира с карта
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е проблема в банкомата. Проблема е че в такива малки населени места не можеш и една бира да купиш с карта пък какво остана за основното пазаруване.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там имаше банкомат на ***, но поради липса на туристи в пандемията, най вероятно са го махнали за голямо съжаление.
11
0
 
5
 
! Отговори
Qwerty преди 2 години
Сещам се за поне 2- 3 решения на прожлема, но то най-лесното е някой друг да ти е виновен.
10
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МЕЛНИК ИМА НАСЕЛЕНИЕ ОТ 200 ДУШИ ПО-МАЛКО ОТ ПОВЕЧЕТО СЕЛА В БЪЛГАРИЯ! БАНКОМАТИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА НА МЕСТА КЪДЕТО НЯМА ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ!
9
0
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Само дойде да измрънкаш за друго нещо, нали така :D просто да ревнеш с един коментар, темата е друга, напиши статия за аптеките и ще коментираме. И ОТКОГА се пише слято!
8
3
 
8
 
! Отговори
LOL преди 2 години
Ето ви идейка: правите си целия град акаунти в Револют, и бабите вече имат смартфони. Давате сметката там да ви превеждат пенсиите/парите и почвате да се разплащате през смартфона. И забележете - БЕЗ ТАКСИ! Хем може да си теглите от банкомат, хем можете с 2 клика на телефона да изпращате/получавате пари. Както някой написа за ПОС терминали...заведенията да си вземат по 1 такъв терминал.В 1 момент като почнат да се въртят парите помежду ви и банките не печелят от това ще има вой до небесата.
7
7
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
ОТ КОГА БАНКОМАТЪТ Е ПО ВАЖЕН ОТ АПТЕКАТА?!?