Свободна зона? Без шатри на "Смокиня", махат забранителна табела

Семейство с три деца подаде сигнала срещу концесионера
28 юли 2021 14:43, Ния Христова
58
Концесионерът на плаж "Смокиня" трябва да премахне табелата, която забранява в свободната зона да се поставят шатри и чадъри над метър и половина. Това съобщиха от Министерството на туризма след проверка по сигнал на семейство с деца, на които е била направена забележка за разпъването на шатра на пясъка, предаде Bulgaria ON AIR.
 
Петя Ангелова два пъти се е опитала да разпъне шатрата си в свободната зона на плажа за трите си деца, но й е попречено. 
 
"Обясниха ни, че заради ковид мерките не можем да разпъваме шатри, имало указателни табели, но ако искаме да си разпънем 5 чадъра - нямало проблем. Шатрата била проблем, защото се събирали големи компании и заради заведенията редовно им правили проверки. Вторият път обаче казаха, че ще извикат полиция да ни състави акт", казва Петя.
 
Концесионерът на плаж "Смокиня" обясни, че шатрата се възприема като палатка, а тяхното поставяне е забранено.
 
"Палатката изрично е забранено да се поставя на пясъка. Нашият чадър да е на 20 кв. м., а госпожата може да си сложи 40 метра плажна шатра, палатка или каквото и да е", обясни отказа си концесионерът Иван Алексиев.
 
Плажуващите обаче твърдят, че за децата малките палатки са много по-добро решение от чадърите. 
 
"Много по-добре е палатка да се постави, защото децата трябва да се предпазват от слънцето, което не е толкова полезно. Табелата е абсурдна", възмущава се Анастасия от Русия.
 
Сянката в шатра в съседното луксозно заведение струва 99 лева, а комплект чадър и шезлонг - 40 лв. От Министерството на туризма не откриха нарушения по отношение на обявените цени, но табелата ще бъде премахната. 
 
"Забранено е поставянето на чадъри и шатри над метър и половина, не мога да разбера на какво основание е въведено това ограничение", коментира инспекторът към Министерството на туризма Емил Чолаков.
 
Ограниченията отблъскват част от туристите, които са категорични, че повече няма да почиват по родното Черноморие.  
 
Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
4
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 години
Пътят от София до Слънчев бряг е 4 часа. Толкова е и до Халкидики. Имате право на избор. В Гърция наистина имате право на избор.
49
4
 
0
 
! Отговори
Alex преди 2 години
И там съм *** :)Въобще навсякъде.Вий си стойте пред писитата :)
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже не иззглежда добре да се премахнат всички концесии , реше нието е глоби до дупка и на макс, докато концесионера сам не се предаде.
47
2
 
16
 
! Отговори
Pepe преди 2 години
Аман от мутряги. Затова нормалните хора ходим поне в Гърция. Не е възможно това да се случи там. И за тези с доматите, не не си нося и никога не съм си носил. То да седнеш на таверна там е по-евтино от Хепи примерно. Добре, че е короната, малко да се видят с клиенти тези пишман бизнесмени. Като приключи и вие сте приключили!
46
8
 
4
 
! Отговори
концесиоер преди 2 години
аве ей, аз съм направил инвестиция. Идват гъзетата оставят по 200-300 кинта, само за плажа. а някви тука сополанчета, ще дигат шум. и 20 лева за свободната зона да им зема са малко, те шатри искат. като искат вадат едно 100 и готово.
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това не са ограничения, а концесионерски своеволия. Ко стана бе Майо, нали щеше да гониш мутрите? Оказа се, че те гонят нас.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И двамата имат право- в Испания преди години можеше свободно да влезеш в тоалетната на който и да е бар, но после туристите се изучиха и като нахълтат две семейства с шезлонги, чадъри и всичко полагаемо , изцвъкат се на метеното и си бият шута без да платят едно евро и вече е само за клиенти и то след като се види що за поръчка ще направят.
43
3
 
4
 
! Отговори
Бай Хуауей(о) преди 2 години
Е нали съм на море сега - в най-хубавия хотел на Съни (жълт), all inclusive. Недостигат чадърите и на плажа, и на басейна. За да запазиш място, ставаш в 6 ч. да метнеш хавлия на шезлонга. Егати! Купих си един голям чадър с ветробран и и свредел - сега съм ОК в свободната зона и не рева. Въпросът е какво избираш - да си прав или да си щастлив.
42
6
 
9
 
! Отговори
Коки преди 2 години
Концесионер=Бивш/настоящ милиционер. Никога повече на море в България, Гърция, Турция, Тунис и Египет не са по-скъпи, а обслужването и морето са несравними! Да си ядат фекалиите сами!!!
41
4
 
24
 
! Отговори
Златист Пясък преди 2 години
ТОЯ КОНЦЕСИОНЕР Е НАГЪЛ И НЕДОСИГАЕМ,ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА,А СМЕНЕНИЯ ПЯСЪК Е КОЩУНСТВО ,АРОГАНТНОСТ,ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.ЯСНО СЕ ВИЖДА БЕЗОБРАЗИИТЕ ПО ПЯСЪКА И ОТЗАД ДЮНАТА,НО ВСИЧКИ ПРОВЕРЯВАЩИ ОСЛЕПЯВАТ ,ЗАЩО ЛИ.?
40
3
 
22
 
! Отговори
anon преди 2 години
какво става във свободната зона какво го бърка концесионера? този концесионер ако веднъж дойде ще го сиктирдосам, втория път викам полиция- да се разправя алчния селски бек... не че нещо ще се промени, но поне ще му разваля рахатлъка на селянина.
39
2
 
0
 
! Отговори
пп преди 2 години
До 30 Анонименкак ко прайм, разгъваш)
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И хладилни чанти било забранено да се внасят, да може да им пълним джобовете на тея мазни ***
37
0
 
7
 
! Отговори
плаж преди 2 години
До ТервелТОЯ КОНЦЕСИОНЕР Е НЕДОСИГАЕМ,ПРАЕИ КАКВОТО СИ ИСКА,А СМЕНЕНИЯ ПЯСЪК Е КОЩУНСТВО И АРОГАНТНОСТ
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива правила може да са само пожелателни Според конституцията - ''Гражданите са длъжни да спазват Конституцията и законите на страната и да не нарушават законните права на другите граждани '' Не пише нищо за правилата на някой си алчен търговец Не се оставяйте да ви заблуждава всеки както си иска Запознайте се малко със законите
35
12
 
6
 
! Отговори
do 37 преди 2 години
забраби и да кажеш, че след нея ще трябва да се чистят торбички от сандвичи, чашки, фасове, кори от диня и т.н.
34
4
 
30
 
! Отговори
aaa преди 2 години
Концесионера е там за да направи възможно най-много пари за възможно най-кратко време. Въобще не му дреме за скапаните туристи, това е ясно. Госпожата заема място за 10 човека, а най-вероятно си носи храна и вода и нищо няма да консумира. Тоест концесионера няма да спечели и 1 стотинка от нея, за какво му е да му заема място на плажа?
33
4
 
28
 
! Отговори
Гларус преди 2 години
Не се научихте... В Гърция и Турция на море докато тея смешници не се върнат там откъдето са дошли...
32
1
 
18
 
! Отговори
Сержант преди 2 години
Ама този инспектор е в невидение, защо са тези забрани, измислени от концесионера. Тези инспектората не знаят какво се случва изобщо. Те работят само по сигнал. Кой знай кове мама или татко, някои стари кадри в администрацията. То там длъжностите са наследствени.
31
0
 
17
 
! Отговори
Невен преди 2 години
То и табела забранено за кучета имаше в репортажа, но и куче видяхме :).