231 са новите случаи на коронавирус у нас, 3 области са чисти

12 222 ваксини са поставени през изминалото денонощие
30 юли 2021 06:20, Анисия Иванова
102
231 са новите случаи на коронавирус у нас, 3 области са чисти
Снимка: БГНЕС

231 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 15 092 теста. Положителни са процент и половина от взетите проби, показват данните в Единния информационен портал.

424 526 са общо потвърдените у нас случаи на новия коронавирус, от тях 7882 са активни.

В 3 области няма новорегистрирани случаи - Видин, Враца и Велико Търново.

Починали с Covid-19 са трима души, оздравели са 48.

764 са пациентите в болница, 79 от тях в интензивни отделения.

Най-много са новите случаите в София - 43 души, Пловдив - 38, Бургас - 26, Варна - 14, Стара Загора - 19.

Дозите от ваксините срещу COVID-19, поставени у нас до момента, са общо 2 013 988. През изминалото денонощие са поставени 12 222 от тях. Но хората със завършен ваксинационен цикъл продължават да са под 1 млн.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
11
 
! Отговори
до 53 преди 2 години
Обратно в средновековието. БезТВ, без радио, без интернет, без там някакви статистики. И само врачки и магии. Знанието ни пречи. Глупостта ни прави свободни, спокойни и щастливи.
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Информация от BBС с днешна дата- макар и ваксинирани, приетите в болница са 2 пъти повече от първата вълна. Властта в Англия не разбира какво става! Тълкувайте си го сами.
45
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До HOMO SAPIENSТе много от тези "антиваксъри" сами не си вярват, понеже много добре знаят, че пишат измислици. Нищо чудно да са се ваксинирали вече.
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между 15-20 на ден се покачват за сега. Уж говореха, че от топлото заразяването с ковид пада уж.
43
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А представяте ли си, колко щеше да е по-различно и спокойно, ако въобще не се водеше каквато и да е статистика?
42
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се състави правителство първия закон трябва да забрани ковид пропагандата и вестник пуснал ковид реклама да бъде закрит веднага а писалите в пандиза
41
4
 
17
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
Знаейки от къде взимат тон сегашните ни (че и бъдещите евентуални) - Козяк, и виждайки какво става във ФАЩ със бройките - 54%+ на седемдневна база , и как се говори за нови заключвания там, някой мисли ли , че ще го избегнем това?А днеска преди малко попаднах на Нова Леле-визия - викнали Мазнян Косанбегов - и ТОЗИ МАЗЕН РЕЗЛЯН МИ ГОВОРИ КАК ТРЯБВАЛО САМО ВАКСИНИРАНИ В ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И В МАГАЗИНИТЕ ... АКО НЕ ИЗЛЕЗEM, ЩЕ НИ ДОВЪРШАТ НАРОДЕ
40
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
79 болни са в интензивни отделения,те са важните и трябва да се следят.Колко нови заразени са открили е без никакво значение,поне още толкова не са открили и не се знае колко са.Всички ще се заразят неизбежно е,въпрос на време е.Ваксинацията върви бавно.Този вирус е направен в лаборатория от човек-ФАКТ!
39
4
 
3
 
! Отговори
До44 преди 2 години
Чпка бе смислов
38
10
 
5
 
! Отговори
ВАКСИНАТА преди 2 години
Е ПОКАЯНИЕ!Покайте се-наближава НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО!
37
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважаеми съграждани, някои от вас не са съгласни, но новата вълна вече започна. Като всяка вълна при започването изглежда по-малка отколкото е. Колко е голяма се разбира като залее. Засега в големите градове, после - навсякъде. Даже и до 15 септември няма да издържим на спокойствието ни от това лято.
36
5
 
11
 
! Отговори
CovidBET преди 2 години
Прогноза за Covid статии - минимум 15
35
4
 
13
 
! Отговори
А бе преди 2 години
"вълни", "цунами", "шок", "апокалипсис", пък временното правителство разхлабва за идващите от "червени" държави?!?!Как да ме убедят за ваксина, като самите те еХават майката на мерки и теглилки?Последно: За кого/какво може и за кого/какво не може? А разберете се и тогава ме агитирайте да се боцна.Иииии, къде са хладилниците с -70 градуса по мобилните ваксинационни центрове?Ако експерименталните коктейли са променени за по-лесно съхранение, не води ли това до промяна на състав, ефективност?
34
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наближава крайният срок на годност на ваксините и се качи рязко броят на заболелите.
33
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всекидневно четиво-наръчник за ваксарХаховците. Антиваксар съм и ще се смея последен но няма да ме чуете и видите защото няма да ви има на този свят. Чао
32
16
 
6
 
! Отговори
Нотариус преди 2 години
Яко ще се мре. Пишете завещание. Неваксинираните са с предимство и им даваме 10% намаление.
31
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според случващото се в Русия при малкия брой ваксинирани там, смъртността сред неваксинираните при новата вълна е около два пъти по-висока от смъртността при предишната вълна.
30
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лелеее утроихме случаите САМО за 16 дни. Шок и ужас. Бягайте крачета. Предлагам всеки, да се заключи вкъщи/в някое скривалище/бомбоубежище. Да носи скафандър/най-малко противогаз и задължително костюм срещу токсично, масово поразяване. Да си изгризе ноктите до дъно от страх/да ди скубе косите (който има налични такива, естествено) и да си плиска дезинфектант 100% белина в очите, че заразните капки и там ходят. Ето това е планът, мисля че е чудесен. Аз отивам на море между другото.
29
9
 
5
 
! Отговори
Чичко до човек преди 2 години
Явно ти не правиш разлика. Интубираните НЕ са в безсъзнание. Напротив вързани са за леглото, защото шока когато се събудят е огромен. Малко бъркаш с тия в изкуствена кома май?
28
14
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
В Русия при предишната вълна броя на починалите в пика им по смъртност беше 1,9% от броя в пика на новите случаи, а сега е 3,1%. Там също имат малко ваксинирани както в България и нас ни чака същото, което значи 5,5% починали при сравнение между двата пика, които предстоят.