Слънчев, сух и горещ август – градусите ще стигнат до 43

Много по-високи от обичайните температури през първите 10 дни
30 юли 2021 15:52, Елка Василева
12
Слънчев, сух и горещ август – градусите ще стигнат до 43
Снимка: архив, БГНЕС

Най-ниските температури у нас през август ще бъдат между 13 и 18 градуса, а най-високите - между 38 и 43 градуса. Това съобщи за БТА Марияна Попова от НИМХ.

Тази година през август се очаква средните температури да бъдат над нормата, която за равнините е между 21 и 24 градуса, за високите полета - между 18 и 20 градуса, а за планините - между 13 и 17 градуса.

В по-голямата част от страната месечната сума на валежите през август ще е под нормата, която за равнините и високите полета е между 30 и 50 литра на квадратен метър, за Черноморието - между 20 и 35 литра на квадратен метър, а за планинските райони - от 50 до 80 литра на квадратен метър.

През повечето дни от месеца времето ще бъде предимно слънчево, сухо и горещо. В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност, но валежи ще има на малко места, ще бъдат с петнист характер и краткотрайни.

По-голяма е вероятността за такъв тип валежи да има около 5 август, към 7-8 август, 10 август, 12 август, към 14-15 август, към 19-20 август, към 25-26 август и в края на месеца.

Много по-високи от обичайните ще бъдат температурите през първото десетдневие на август, особено през първите дни, когато дневните на места в низините ще надхвърлят 40 градуса, а и минималните ще са над 20 градуса.

Впоследствие ще се понижат, но с голяма вероятност до края на месеца ще останат над климатичните норми, прогнозира синоптикът Марияна Попова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е откраднал хапчетата на Анонимен -1 , да си му ги върне !
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко и Славун са виновни за жегите. Те и само те.
8
2
 
1
 
! Отговори
Ама що си мислите преди 2 години
Че се крия ... Аз видях че ми се краде цивилната работа и с невидими крадци се не разправям, да видя к'во ще крадеш сега .... Те затова ми е много добре от три години без фейсбук и работя без кабел....
7
0
 
1
 
! Отговори
Кукумберг ко речи?! преди 2 години
Затоплистите са виновни??
6
3
 
2
 
! Отговори
Не само... преди 2 години
Не само че репресиите са явни - мародерството е явно - дадоха ти средно развита държава ти я превърна в неоколониално бананово гето ...
5
2
 
1
 
! Отговори
Кво бе Симо? преди 2 години
По време на Студената война американците ще повярват на всеки дето е "против комунистите и проСАЩ" те ти поверяваха, че родът ти се е разкаял от колониалните сфери, че няма да се повтори на Фердинанд и Борис 3 и братята ти гоненията и казаха :Хубаво ще те пласираме там, обаче има едно условие, мое кви ще да сме ама пред Хага сме равни, те ти казаха не си искай имотите и не прави репресии - ти к'во напрай бе *** и срам за човечеството
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това новина ли е? Пишете като падне сняг през август,или е 10-12 градуса през деня,и през нощта.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
грета тунберг е виновна
2
3
 
16
 
! Отговори
Еми грант преди 2 години
И как вире грип при такива темеперетури питам???
1
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е част от мракобесната Промяна на президент румен радев, която със свирепа ярост ни донесе криза, мизерия, глад, нищета, безработица, безпаричие, безпътица, метежи, грабежи, кражби, убийства, самоубийства, наркомани, алкохолици, кибици, проституция, морален срив, ментална разруха, пълна деградация на моралните и семейно патриархалните ценности, *** идеология, корупция, суша, жега, урагани, измами, инфлация! Оставка на тиранина и криптокомуне румен радев ветото ВЕДНАГА!