След година: Близки на изчезналия Янек все още го търсят

Те протестират на мястото, където е видян за последно
31 юли 2021 21:47, Красимир Ангелов
31

Близки на изчезналия преди точно година Янек Миланов от Дупница се събират тази вечер на мястото, където той за последно е забелязан. Тогава Миланов се качва в джипа на бившия гард на братя Галеви Васил Капланов и оттогава от него няма следа. Близките му се надяват на резултати от продължаващото вече 12 месеца разследване.

Братът на Янек Миланов – Марио, една година чака новини от разследването.

Още по темата
"За огромно съжаление се проточи ужасно дълго. Очаквах наистина доста по-рано да настъпи някаква развръзка в решаването на случая, но за съжаление все още продължава да се работи по случая. И нямаме нямаме кой знае какъв видим резултата", коментира Марио Миланов.

Васил Капланов – човекът в чиито джип Янек се качва на 31 юли миналата година, в момента е на свобода срещу парична гаранция. Срещу него обаче обвинението не е за изчезването на Миланов, а за незаконно притежание на боеприпаси.

"За Капланов мога да кажа, че той е човекът, който знае отговора на въпроса, който всички искаме да научим. Продължавам да търся отговора на главния въпрос – къде е Янек и какво се е случило с него, за съжаление нямам отговора на най-важния въпрос", заяви Марио Миланов.

Според него разследването още няма резултат най-вече заради престъпното според него бездействие на полицията в първите дни след изчезването на брат му.

"Нехайство в първата една седмица от разследването след събитието точно преди година, на полицията в Дупница, за съжаление има много много много неприятни последствия и това продължава да възпрепятства много сериозно все още разследването", убеден е братът на Янек.

Месец след изчезването на Янек в Дупница, главният прокурор Иван Гешев обяви, че лично ще следи разследването, като тогава той намекна за възможни пропуски в действията на полицията.

За кратко в ареста беше задържан синът на Васил Капланов заради посегателство върху колата на Миланов месец преди той да изчезне.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
10
 
7
 
! Отговори
Джаба герб преди 2 години
Обичам кренвирши - герб с натурални сьставки
1
1
 
25
 
! Отговори
Асан преди 2 години
100 килс бой на Каплата и ше каже къде е заровил Янко :)))