Червен код: Отчетоха рекорди в Русе, Шумен, Силистра

На много места днес температурите стигнаха максимум
13
Червен код: Отчетоха рекорди в Русе, Шумен, Силистра
Снимка: БГНЕС

Температурен рекорд от 41,6 градуса на сянка бе отчетен днес в Русе, съобщиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град. Измерването е направено в късния следобед. В 15.15 часа термометрите са показвали с един градус по-ниска температура - 40,6. Досега най-горещо на 2 август е било през 1965 г. - 40 градуса, а най-ниска е била температурата през 1989 г. - 13,7 градуса.

Измереният температурен максимум днес в Силистра е 39 градуса, показва справка от метеорологичната обсерватория. Това е температурен рекорд за датата 2 август - втори за днешния ден. Първият бе регистриран в 15.45 часа - 38.6 градуса. Предишният рекорд за 2 август 36.4 градуса е регистриран през 1998 година.
Най-високата температура през август е измерена на 7 август 2012 година - 40.9 градуса.

Температурен рекорд отпреди 83 години бе подобрен днес в Шумен. Около 16.00 часа е регистрирана температура от 38,8 градуса. Това съобщиха за БТА от хидрометеорологичната обсерватория в града. На 2 август най-топло е било през 1938 година, когато са отчетени 36,2 градуса. В областния град вчера също е регистриран температурен рекорд от 36,4 градуса. На този ден пък най-топло е било през далечната 1946 година, когато са измерени 36 градуса.

В Ловеч днес са измерени рекордните за това лято 40,9 градуса на сянка, съобщиха от Хидрометеорологичната обсерватория в града. Тази максимална стойност термометрите са показвали към 16.30 ч.
Заради жегата по рано през деня от общината раздаваха на гражданите безплатно минерална вода.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: температурен рекорд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
Естер преди 2 години
Отворете библията си и четете... Левит 18:19-30, Второзаконие 5:6-33,Благославям България:Господ да ви благослови и опази! Господ да осияе с лицето си над България и да покаже милостта си! Амин! Благодаря Ти Господи!И когато ядеш и се наситиш, да благославяш Господа, твоя Бог, за добрата земя, която ти е дал. (Второзаконие 8:10)
11
0
 
0
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
А в Скандинавия пуснаха парното. Без майтап. Ама пък там си имат Грета Тумберг която се грижи за температурата им, дори през лятото.
10
1
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
При бай Тошо немаше червени кодове всички у ТКЗС -то
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо позволиха на Сименчо да изсече половин България. Всички секат, но не залесяват. Петрохан от бурите през зимата се е проскубал яко, но залесяване не се вижда и това е в цяла България. Сменят се правителства, но никое не направи дългосрочна програма за залесяване. Някога хората доброволно са ходили да садят дървета по разни чукари, сега всеки ламти за пари, фирми, обществени поръчки ЗОП, така ще се самоунищожиме.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега май управниците вече ще започнат да се сещат , че трябва незабавно да се ЗАБРАНИ , да именно ЗАБРАНИ всякаква сеч на горите !!!!!!........ алтернативата е тези екстремеални температури и наводнения да стават все по-екстремални!
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво излезе, че когато са се движили с каруци пак е имало жеги. Алчните капиталисти побъркват света с всякакви щуротии.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А едно време на тоя ужасен код му казвахме просто.. Лято
5
0
 
11
 
! Отговори
У преди 2 години
Смешно е за тези, които имат климатици и седят на хладно. Обаче за да работят им трябва ток и засега имаме късмет, че нямаме много индустрия. В Калифорния за бедняците всяко лято има полуРежим, защото всички имат техниката, но мрежата не издържа и им се молят да пестят, за да има за всички
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължавайте да сечета горите и скоро ще се радвате на пустиня и каманаци.
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До коментар 1,***, явно не си излизал скоро от прохладния си килер? Планетата гори, а ти си правиш майтап. И до теб ще стигне, драги ми Смехурко !
2
6
 
18
 
! Отговори
SS преди 2 години
Каквото и да говорим,глобалното затопляне е факт ! Чакайте от сега нататък последиците ! А те няма да са никак хубави за всички нас !
1
5
 
22
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
"Температурен рекорд отпреди 83 години бе подобрен днес в Шумен."--- Ха? Ама тогава преди 83 пак ли автомобили и индустрия са предизвикали жегите? Или просто тогава са нямали Грета? И това: "Досега най-горещо на 2 август е било през 1965 г. - 40 градуса, а най-ниска е била температурата през 1989 г. - 13,7 градуса" Ааа, значи и без Грета можело!