Задържаха 25 бежанци за ден, настаниха ги в Любимец

Засилва ли се мигрантският натиск по границата?
Обновена: 2 авг 2021 20:38 | 2 авг 2021 20:37, Веселина Йорданова
38
Задържаха 25 бежанци за ден, настаниха ги в Любимец
Снимка: БГНЕС

Гранични полицаи от ГПУ-Елхово задържаха каналджия с 12 нелегални мигранти в района на Тополовград. На 31 юли граничните полицаи и служители на жандармерията спрели за проверка в землището на с. Княжево, общ. Тополовград, товарен микробус “Ивеко” с водач 60-годишен мъж от Любимец. 

В автомобила са установени 12 незаконни мигранти - мъже, без документи, които заявили, че са от Афганистан. Те са задържани заедно с шофьора в ГПУ-Елхово. Образувано е досъдебно производство за каналджийство и бързи производства за незаконно преминаване на границата, под наблюдението на Районна прокуратура - Ямбол.

Същия ден, на главен път I - 9 между бургаските села Крушевец и Маринка, гранични полицаи от ГПУ-Малко Търново и служители на жандармерията извършили проверка на товарен автомобил „Мерцедес“ с 53-годишен водач от София. В товарния отсек са установени 13 нелегални мигранти без документи за самоличност, по техни данни граждани на Ирак и Сирия. Те са задържани заедно с шофьора. С постановление на Районна прокуратура – Бургас 53-годишният водач е привлечен като обвиняем за подпомагане на мигрантите.

Всичките 25 нелегални мигранти са предадени в специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Любимец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: границабежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Немците ги посрещаха на гарата, а тук тихичко ще ги пуснат в София без да ни кажат. По улиците е пълно. Предполагам, че не са паднали от небето.
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продажникът Боеко Тиквун точно това се разбра с Ердоган .. Ужас, Няма по-долно племе от герберастите, ще затрият родината заради мизериите си ..
3
1
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
Това е вследствие реформиране на Гранични войски преобразувайки ги в Гранична полиция .Предавайки им чисто полуцейски функци .Изоставяйки охранителните функции като ги изтеглиха от линията на Държавната граница .
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков къде е?? Сигнали няма ли или само по поръчка му ги пускат,сигурно дава интервю при Диков!!!!
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като няма граничари така ще е. Ех едно каква граница имахме, птиче не можеше да прехвръкне. Сега няма нищо, окрадаха всичко което можеше да се краде.