На плажа чадърите и шезлонгите били много, но туристите още повече

Половината били запазени още в 8 часа
48
На плажа чадърите и шезлонгите били много, но туристите още повече
Снимка: БГНЕС

Плажовете на юг са препълнени и заради това летовници стигат до конфликти за чадъри и шезлонги.
Наблюдава се и обратна тенденция в жалбите - ако досега туристите се оплакваха от липса на свободни зона, високи такси и "скъпа сянка", сега тенденцията е "искаме повече чадъри".

"Някъде в 8 часа започва работното ми време, обикновено идвам тук сутринта и половината плаж вече е зает, почти навсякъде има сложени хавлии, обясняваме се, че не може да си оставиш хавлията, да отидеш да си вършиш работата, пък после пак да се върнеш и да си легнеш", казва Димитър Калинов, който е спасител на плаж "Крайморие" пред bTV.
 
Хавлиите по шезлонгите са само част от хитрините на туристите, разказва той.

В "Крайморие" цените на плажните принадлежности са по 5 лева, а свободни места почти няма.

"Налага се сутрин да се идва по-рано, за да могат да се запазят шезлонги и чадъри, защото... Не знам защо се получава, но в сравнение с предишните години, тази година е пълно", обяснява летовникът Георги Божилов.
На бургаския плаж заради пандемията обявиха нулеви цени, заради което обаче чадърите и шезлонгите не стигат.

А туристите искат те отново да бъдат платени.

Още по темата

"Чадърите са доста, шезлонгите също са доста, единственият проблем е, че хората са много повече. Не пътуват толкова много, голяма част остават в България. В общи линии плажовете се пълнят много, всеки търси сянка, удобство на плажа", казва концесионерът на плаж "Бургас - север" Симеон Цветков.
 
Според изпълнителния директор на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова в момента наблюдаваме един кратък времеви прозорец на една нормализация на начина, по който пътуваме, почиваме и бизнесът работи.

"Имаме добра ситуация от гледна точка на бизнеса спрямо миналата година, която беше с близо 80% спад във всички измерения на туристическата индустрия, но ние все още продължаваме да бъдем с висока степен на тревога, че това е само за кратко", заяви тя.

Карастоянова добави, че най-големите струпвания, които виждаме в момента, са в откритите пространства на свободните зони, където отговорността е лична.
 
Според нея всички противоепидемични мерки се спазват във всички хотели, ресторанти и в платените зони по всички плажове вече повече от година.

Тя коментира и ситуацията с "резервирането" на шезлонги и чадъри "на първа линия".

"Няма нищо необичайно в този модел на запазване на шезлонги, няма как да спреш турист, който е станал по-рано, за да си запази място, ние не бихме могли да контролираме този свободен избор", добави Карастоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: морешезлонгплажчадър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бях десет дни на Дюни,върнах се вчера. Поне половината чадъри бяха незаети,места в свободните зони също имаше. Не произвеждайте сензации в стил "Бареков"!
40
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кои са тези дето са се прецакали да почиват на българското море при мутрите? Нормалните българи от години не ходят на нашето море, а почиват някъде в чужбина, за да имат почивка, а не ядове.
39
5
 
4
 
! Отговори
НЕ преди 2 години
Не разчитайте на мен. Мразя навалицата и мърсотията. А и не държа да се разболявам от кафявата морска вода боядисана от мутрочиствателните станции на хотелите.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютна лъжа,че няма свободни зони. Тебе трябяа прокуратурата да те привика да дадеш обяснения, ако знаеш такъв плаж.Аз където ходих на всякъде си има свободно зони между заведенията. Стига се напъвахте да плюете вече ставате комични.
37
7
 
3
 
! Отговори
Vako преди 2 години
Kемпер с зареден хладилник с органик храна, плажни чадъри и всички останали неща..Началото на юли или средата на септември.Аз от нашето Красиво черноморие няма да се откажа.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
valeri simeonov, ela da pluvame v lefkada.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СПОМНЯТЕ ЛИ СА "ПОЛИЦАЯТ ОТ СЕН ТРОПЕ" С ЛУИ ДЬО ФЮНЕС ОТ ПРЕДИ 50-ГОДИНИ. АКО НЕ ГЛЕДАЙТЕ ГО. НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО В SAINT TROPE (в добрият смисъл), С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА МОДЕЛИТЕ НА АВТОМОБИЛИТЕ, А СЛАДОЛЕДЪТ В Barbarac Е ПРЕВЪЗХОДЕН.И НЯМА МУТРОПОДОБНИ БИЛЕТОПРОДАВАЧИ ДА ИЗНУДВАТ ПЛАЖУВАЩИТЕ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО ЗА КЕФА НА АРЕНДАТОРА, ЗАЩОТО БЪРЗО ЩЕ ИМ СВИЕ СЪРМИТЕ ПОЛИЦАЯТ ОТ СЕН ТРОПЕ, А МОЖЕ БИ ИМАТ ВЪЗПИТАНИЕ И КУЛТУРА НА БИЗНЕСА. КОЙ ЩЕ МИ КАЖЕ, АЗ ВЪРВЯ И ПОДСВИРКВАМ СИ ДАЖЕ...
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото е презастроено. Ако легловата база се напълни, хората, ако искат да плажуват,а не да висят на бесейни, ще трябва да са един до друг на няколко ката. А сега *** Хотелиера, *** Концесионера и *** Ресторантьора вместо да се възползват от ситуацията с трудното летуване по гръцките плажове и да очароват българите с обслужване и отношение, за да ги привлекат и за следващите сезони, по стар ганьовки обичай ще гледат само на всяка цена да им измъкнат възможно най-много левчета тук и сега.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава да върнат субсидиите! А на ресторантите да се върне ДДС както беше. Щото сега с тези 9% само доят хората. Цените не са по-ниски.
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън, дрън, всеки може да си купи чадър, но няма свободни зони. Гадовете сега се опитват да се възползват да отрупат плажовете с чадъри и жезлонги и те да пълнят гуши.
31
1
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
2012-година бяхме на хотел "ЛУНА" в Златни.След 1 седмица се изнасяме,сгъваме и слизам да си платя на рецепция...Искат ни ДОПЪЛНИТЕЛНО по 5 лв. паркинг-хотел при условие че БЯХМЕ БЕЗ КОЛА!На тия мошенници нЕма да им стъпим.Гърция ей къде е!!
30
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 2 години
Аз нямам пари за и за джапанки Рънърс те на море ми тръгнали.
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Гърция беше тихо и спокойно. Времето чудесно, водата прозрачна, имаше място за всички...
28
8
 
3
 
! Отговори
да преди 2 години
*** българи
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ейде стига бургаски гевезелъци Плаж 2 м. на 2 метра... Няма ни един курорт към града, но иначе първи по мнение в страната
26
2
 
14
 
! Отговори
Hoqsan преди 2 години
Ненормални хора. Голям кеф да се изтипосаш на тоя пЕсък, дето е нагрят като колтона ми на първа степен, да седиш на някаква полу-сянка от някакви спарени рогозки...
25
4
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
От 20 г,почивам само посока Варна!-:) Така че!-:)))
24
4
 
6
 
! Отговори
Мюмюн преди 2 години
Аз нямам пукната лира за имамбаялдъ,вие за почивки мислите
23
6
 
15
 
! Отговори
Полуананимен преди 2 години
Когато по телевизията се дават тенденциозни репортажи и след тона сайтовете ги препечатват това не ги прави по правдиви. Крайморие - коахата на южното червоморие! В събота пристигат няколко стотин 20-30г изгнили коли с Ямболски,Сливенски или Хасковски номера носят си манджата къпят се в морето с дрехите спат на плажа или в колите а в неделя си тръгват.Да не казвам че полвината са с естествен тен т.е. от малцинството.В репортажа ставаше дума че с една бележка 10 души плажуват.Е и това са туристи
22
3
 
7
 
! Отговори
бай онзи преди 2 години
ако не си беше платил интернета щеше да имаш и за филе "Елена" пари, стига рева бе *** комунист...