Паркирането по Южното Черноморие ад, цените като за нощувка

Паркингът струва между 10 и 18 лева
206
Паркирането по Южното Черноморие ад, цените като за нощувка
Снимка: БГНЕС

Южното Черноморие е пълно, а експертите съветват да си намерите квартира или хотел преди да тръгнете. Защото на място може да се окаже, че няма свободни. Цените в различните курорти варират, но един проблем ще ви съпътства навсякъде - паркирането става все по-трудно, а цените на паркоместата стигна тези на нощувките в къщите за гости, съобщава "Телеграф".

18 лева на денонощие трябва да плащат туристите, за да държат колата си в закрит паркинг под земята в Созопол. С 4 лева по-евтино или по 14 лева на денонощие е таксата за място за колата под открито небе. Нощувката в къща за гости пък струва около 20 лева на човек в пика на сезона.

Същото е положението и на Каваци, където до миналата година плажуващите паркираха свободно на поляните близо до плажа, но от тази година местата са оградени с въженца, а на входовете има касиери, които събират по 7 лева на ден за ползване на паркоместа. Ако колата пък остане и през нощта таксата скача на 14 лева. Все още обаче има и по-евтини места, които са отдалечени от хотелите и плажовете на цени от 10 лева за денонощие.

Въпреки високите цени е доста трудно да се намери място на платените паркинги и ако се наложи колата да бъде изкарана от мястото по време на ваканцията има вероятност като се върне туриста да не намери място. Заради наплива на желаещи и цените на местата скачат. Така, ако в средата на юли таксата за колата е била 16 лева, то две седмици по-късно е вече 18 лева.

Местните в Созопол обясняват, че всяка година има проблем с местата за паркиране в града, но в пандемията той се е задълбочил, тъй като основно туристите, които посещават града са с лични автомобили. Особено неприятно е през уикендите, когато курортите се пълнят с уикенд туристи, посочват местните жители.

Имало е случаи, в които хората не могат да излязат от домовете си, тъй като посетители са паркирали директно до входната им врата. Не са рядкост и скандалите при такива ситуации. Основна причина за проблема е, че има хотели, които са с капацитет от 60 стаи, а паркоместата към тях са само 20 броя. Освен това има и много случаи при които инвеститори изкупиха стари къщи и на тяхно място построиха кооперации, но без паркоместа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
3
 
12
 
! Отговори
asd преди 2 години
Малките курортни селища просто не са за такъв трафик и човекопоток. Бях една седмица по Бяла и Обзор. В Обзор е абсурд! Няма начин да паркираш където и да е, има 2-3 паркинга с по няколко места и навсякъде по улиците е пълно с табели Платен Абонамент. Дори и да искаш да спреш за да се разходиш и похарчиш пари, не можеш, просто няма къде да се спре. А за къщите не мога да го коментирам, още не мога да проумея как в къща на два етажа могат да се дадат стаи за 10 коли паркирани отпред.
163
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам що пишете че в чужбина е по евтино. Бил съм в Италия Испания и Гърция и знам , че не е .
162
3
 
5
 
! Отговори
DJ ДАМЯН преди 2 години
Джеф Безос като Гръцки Американец, подпомага яко Гърция..Купил е парцел до старото летище ''ХЕЛЛЕНИКОН'' до Атина, и строй огромен ултра модерен Затворен Резорт до морския бряг на Атинските предградия на юго-изток .''. !...Това се казва ПАТРИОТ НА РОДИНАТА НА БАЩА МУ !
161
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 167 И? Вкусни ли са ти грЪцките подметки? Най-добре замини да живееш там. За постоянно.
160
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До При расистите грЪци?Точно защото се ужажавам ходя в Гърция
159
28
 
8
 
! Отговори
При расистите грЪци? преди 2 години
Харесва ли ви че в Гърция ви гледат като че сте някакви пълни изпадняци? Харесва ли ви да виждате тук там някой обърнат Български флаг?Хора без самочувствие и без воля ходят към гърция и лижет чуждите подметки. Един горд човек това го дразни. Ще отиде до гърция най-много - веднъж!
158
9
 
15
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Бай Тошово време беше истинско добро време имаше ред който сега има само в развитите страни.А храната беше органична .Дори лелките в столовата по лагери и станции готвеха да си оближеш пръстите.А сега най ниско качество продукти използват дори ресторантите за да могат да печелят.Паркинга е ясен но какво слагме в организма си е по опасно.
157
1
 
4
 
! Отговори
До 154 преди 2 години
Да, нищо не се е променило, дори и полицейското е в същия цвят, интересно е, има прекрасни велоалеи, много е зелено и дърветата са много високи, най-много ми харесва мини Венеция на Сен Тропе, но всяка година там омръзва.
156
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забелязвате ли че повечето фенове на гърция основно са заети да пишат негативни коментари за нашето черноморие, вместо да се наслаждават на почивката си в така жадуваната от тях гърция? Защо?
155
3
 
13
 
! Отговори
Хотелиер преди 2 години
Вярно че ми е пълно хотелчето, ама това какво пречи да ползвам схемата за подпомагане на туристическия сектор за преодоляване икономическите последици от КОВИД кризата? Вие знаете ли колко рушвети съм дал, за да си построя хотелчто на брега?!! И с 10 схеми на министерството на туризма не мога да го избия. А иначе няма къде да си пера парите от мръсния бизнес... благодаря на българския турист че дойде на бетономорието да ми спаси сезона ;)
154
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 20 години почивам на море в чужбина, най-често в Испания, но преди няколко години пробвах как е на българското море и си тръгнах вбесен на другия ден. То не се издържа бе хора. Защо говорите само за пари? Парите са последното нещо. Има куп други неща, които правят почивката ти приятна или неприятна, а целта е да си прекараш приятно, а не да се хвалиш, че си бил на море.
153
2
 
7
 
! Отговори
До Бисерчо преди 2 години
Бисерчо, моето момче, не се изказвай като последна инстанция на истината за места, които никога не си виждал.
152
14
 
3
 
! Отговори
Бисер Великов преди 2 години
ТО всички БЪЛГАРИ Милеем за гърция да исепем една шапка пари и да пътувме девет дена осем часа с камили за един плаж ЧЕ кой знай с какво са повече от нашето море само дрън дрън ДА НИ ВИДЯТ ЧЕ СМЕ В ЧУЖБИНА ....КОМПЛЕКСАРИ...........
151
6
 
14
 
! Отговори
??? преди 2 години
Няма нормален българин, който да почива на българското море. Какво ни интересува има ли или няма места за паркиране или нощуваме?!
150
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 156 То може при желание и с колелото ве братчед , колко му е ей го къде е морето дет са вика. Опъваш чергата на поляната и те ти почивка посред лято , при това без да плащаш 15 лв за паркинг.
149
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При желание човек може и с нощния влак да пътува. От повечето читави хотели ще могат да ти уредят трансвер. Едно обаждане на рецепцията стига. Не е необходимо да караш до морето, плащаш за паркинг, или да се притесняваш за колата си.
148
2
 
7
 
! Отговори
Ееее преди 2 години
До Анонимен 151 но там си нямат онези необръснати черни мутри с избелял потник непран кой знае откога , с мръсотия между пръстите на краката , по джапанки ,преметнал чантичка през рамо и щом спреш някъде идва за 10 лв и като го питаш ,, защо но това не е пакинг,, ти отговаря шефа така каза. Все пак тази картинка си има своята герберобалканска екзотика , която е част от ,,почивката,, и която Сен Тропе не може да предложи.
147
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СПОМНЯТЕ ЛИ СА "ПОЛИЦАЯТ ОТ СЕН ТРОПЕ" С ЛУИ ДЬО ФЮНЕС ОТ ПРЕДИ 50-ГОДИНИ. АКО НЕ ГЛЕДАЙТЕ ГО. НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО В SAINT TROPEZ (в добрият смисъл), С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА МОДЕЛИТЕ НА АВТОМОБИЛИТЕ, А СЛАДОЛЕДЪТ В Barbarac Е ПРЕВЪЗХОДЕН.И НЯМА МУТРОПОДОБНИ БИЛЕТОПРОДАВАЧИ ДА ИЗНУДВАТ ПЛАЖУВАЩИТЕ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО ЗА КЕФА НА АРЕНДАТОРА, ЗАЩОТО БЪРЗО ЩЕ ИМ СВИЕ СЪРМИТЕ ПОЛИЦАЯТ ОТ СЕН ТРОПЕ, А МОЖЕ БИ ИМАТ ВЪЗПИТАНИЕ И КУЛТУРА НА БИЗНЕСА. КОЙ ЩЕ МИ КАЖЕ, АЗ ВЪРВЯ И ПОДСВИРКВАМ СИ ДАЖЕ...
146
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хора се свидят на дребно. Знам така е и всеки си брои парите. Но ако много пестиш накрая човек се пита дали щеше да е по-добре ако си бях отишал за отпуската на село.Без пари не става.
145
4
 
5
 
! Отговори
Е ако беше преди 2 години
До Анонимен 141 Баце на който страшно му пука щеше да нареди най - щателна инспекция и от НАП и откъде ли не, след което всичко е отработено до най-малък детайл,като накрая завършва в чекмеджето на нощното шкафче.