Паркирането по Южното Черноморие ад, цените като за нощувка

Паркингът струва между 10 и 18 лева
206
Паркирането по Южното Черноморие ад, цените като за нощувка
Снимка: БГНЕС

Южното Черноморие е пълно, а експертите съветват да си намерите квартира или хотел преди да тръгнете. Защото на място може да се окаже, че няма свободни. Цените в различните курорти варират, но един проблем ще ви съпътства навсякъде - паркирането става все по-трудно, а цените на паркоместата стигна тези на нощувките в къщите за гости, съобщава "Телеграф".

18 лева на денонощие трябва да плащат туристите, за да държат колата си в закрит паркинг под земята в Созопол. С 4 лева по-евтино или по 14 лева на денонощие е таксата за място за колата под открито небе. Нощувката в къща за гости пък струва около 20 лева на човек в пика на сезона.

Същото е положението и на Каваци, където до миналата година плажуващите паркираха свободно на поляните близо до плажа, но от тази година местата са оградени с въженца, а на входовете има касиери, които събират по 7 лева на ден за ползване на паркоместа. Ако колата пък остане и през нощта таксата скача на 14 лева. Все още обаче има и по-евтини места, които са отдалечени от хотелите и плажовете на цени от 10 лева за денонощие.

Въпреки високите цени е доста трудно да се намери място на платените паркинги и ако се наложи колата да бъде изкарана от мястото по време на ваканцията има вероятност като се върне туриста да не намери място. Заради наплива на желаещи и цените на местата скачат. Така, ако в средата на юли таксата за колата е била 16 лева, то две седмици по-късно е вече 18 лева.

Местните в Созопол обясняват, че всяка година има проблем с местата за паркиране в града, но в пандемията той се е задълбочил, тъй като основно туристите, които посещават града са с лични автомобили. Особено неприятно е през уикендите, когато курортите се пълнят с уикенд туристи, посочват местните жители.

Имало е случаи, в които хората не могат да излязат от домовете си, тъй като посетители са паркирали директно до входната им врата. Не са рядкост и скандалите при такива ситуации. Основна причина за проблема е, че има хотели, които са с капацитет от 60 стаи, а паркоместата към тях са само 20 броя. Освен това има и много случаи при които инвеститори изкупиха стари къщи и на тяхно място построиха кооперации, но без паркоместа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 128До Катания в о-в Сицилия.
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До The PriestХодят там крадците и мошениците.
122
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бай -*** бизнесмен .. що не искате и такса сянка
121
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 133Дори и на родното по добре с багажник храна.По ресторантите е скъпа гнусотия от най ефтените продукти.
120
6
 
17
 
! Отговори
The Priest преди 2 години
Тук масово пишат тарикати дето искат да минат тънко с пакети от Грабо, които смятат, че след като са варили компоти на плажа в Аспровалта в България за 10 лева на вечер ще ги настанят в 5 звезден хотел с паркинг, СПА и свирчок за добро дошъл. Те тия същите си гласуват и за чалгарите, ама това е друга тема.Навират се по някакви квартири и долнопробни почасови хотели и после реват. Идете на Дюни например и няма да ревете чалгари, ама там не е за вас , забравих, там ходят интелигентни хора
119
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен Мъж преди 2 години
От както живея в чужбина някак си се отпуснах и като се върна в Родината Бг .Се чуствам като шаран в мътни води все от някъде някой ще ми закачи кукичката.
118
1
 
9
 
! Отговори
от Стария Несебър преди 2 години
Шопи тарикати, къде сте тръгнали с големите кучета в това много горещо време?!Един русенец остави псето в хотел за кучета.Ама вие се пазарите за нощувка като евреи.
117
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистикТочно така е-навсякъде е пълно с туристи по черноморието.Тук пишат няколко комплексари,които ходят по гръцките села с багажници пълни с храна от България.И после плюят по българските курорти.
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СифилискоСтига си лъгал-миналата седмица се върнах от Равда и още в 7 часа бяха пълни местата на платената зона.Навсякъде бе пълно-на плажа,по улиците,в заведенията.
115
3
 
3
 
! Отговори
Нямаш левче за WC ?! преди 2 години
Скъпо ти е на морето.Изчакай евтино ще е, щом приемем Евро.
114
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Еми грантТака излиза....хахахаха :)) Хотелиерите имат много пари, обаче по стар български обичай, постоянно реват че им е слаб сезона :) После се чудите що сервитьорките са намръщени, щото виждат безработни от Чужбина да се забавляват а те им слугуват за стинки :))
113
2
 
4
 
! Отговори
@@@ преди 2 години
До Сифилиско , всички все още не сме от София :) и ходя на море заради децата отделно повечето петзвездни са със собствен плаж + бар, зимата ходя на спа , просто тогава ми е по приятно на топла минерална вода.
112
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега почна и да обръща морето и водата вече е мътна. До оня ден беше добре.
111
3
 
6
 
! Отговори
Сифилиско преди 2 години
До пияница мистикМалко се препиняш в момента. Хората дойдоха масово след ковид мерките в Гърция. Основно има хора събота/неделя. Днес до 10 сутринта бях на плаж в Равда и почти нямаше никой. Събота още в 8 сутринта се пълни.
110
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние ходихме ол инклузив в хотел първа линия на Златни Пясъци. Много сме доволни. Всичко си беше както е описано в офертата. Нямаше никакви изненади. Храната беше супер. Само хвалби! На Златните е спокойно и без шум вечерно време. Починахме си прекрасно. Не беше евтино но си заслужаваше. Догодина пак мислим там да отидем.
109
0
 
7
 
! Отговори
Сифилиско преди 2 години
До @@@Вярно е, примерно хотел Емералд в Равда. Вътре има дори супермаркет. Въпроса е, ако не излизаш от хотела, чии го дириш на черноморието от София чак, а виждам много такива индивиди. Има СПА центрове доста по-наблизко - Костенец примерно, или хотел Никол в Долна Баня. На 1 час път са.
108
6
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Тук четях по 500 коментара и всички до един срещу черноморието и че никой с акъла си нямал да отиде, пък то кво стана? Няма места ни по хотели, ни по плажове :))) Това само доказва, че тук пише една много малка група хора и тяхното мнение няма никакво значение върху действителността :)))
107
3
 
6
 
! Отговори
Абе, преди 2 години
Ако Гърците не бяха толкова *** да си съсипват сами туризма, шанси нема да стъпя на бугарското ***, дека ден година храни и измислят 1001 долни трика да те скубят.
106
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Италия ходих за седмица, 100 пъти по-яко беше. Мани го тва нашето черноморие не става. Само тарикати които скубят хората. Който е балък да плаща.
105
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвам се,че след платените кампании *** да плюят България и да ни настройват един срещу друг ..... Все пак хората излязоха умни и си защитиха родното море и градове. Атаката срещу България започнала, още от Англия се включиха и съседни на нас държави с цел да пречат на нашия туризъм. Но рано или късно всеки,ще осъзнае това и ще предпочита родното.