Паркирането по Южното Черноморие ад, цените като за нощувка

Паркингът струва между 10 и 18 лева
206
Паркирането по Южното Черноморие ад, цените като за нощувка
Снимка: БГНЕС

Южното Черноморие е пълно, а експертите съветват да си намерите квартира или хотел преди да тръгнете. Защото на място може да се окаже, че няма свободни. Цените в различните курорти варират, но един проблем ще ви съпътства навсякъде - паркирането става все по-трудно, а цените на паркоместата стигна тези на нощувките в къщите за гости, съобщава "Телеграф".

18 лева на денонощие трябва да плащат туристите, за да държат колата си в закрит паркинг под земята в Созопол. С 4 лева по-евтино или по 14 лева на денонощие е таксата за място за колата под открито небе. Нощувката в къща за гости пък струва около 20 лева на човек в пика на сезона.

Същото е положението и на Каваци, където до миналата година плажуващите паркираха свободно на поляните близо до плажа, но от тази година местата са оградени с въженца, а на входовете има касиери, които събират по 7 лева на ден за ползване на паркоместа. Ако колата пък остане и през нощта таксата скача на 14 лева. Все още обаче има и по-евтини места, които са отдалечени от хотелите и плажовете на цени от 10 лева за денонощие.

Въпреки високите цени е доста трудно да се намери място на платените паркинги и ако се наложи колата да бъде изкарана от мястото по време на ваканцията има вероятност като се върне туриста да не намери място. Заради наплива на желаещи и цените на местата скачат. Така, ако в средата на юли таксата за колата е била 16 лева, то две седмици по-късно е вече 18 лева.

Местните в Созопол обясняват, че всяка година има проблем с местата за паркиране в града, но в пандемията той се е задълбочил, тъй като основно туристите, които посещават града са с лични автомобили. Особено неприятно е през уикендите, когато курортите се пълнят с уикенд туристи, посочват местните жители.

Имало е случаи, в които хората не могат да излязат от домовете си, тъй като посетители са паркирали директно до входната им врата. Не са рядкост и скандалите при такива ситуации. Основна причина за проблема е, че има хотели, които са с капацитет от 60 стаи, а паркоместата към тях са само 20 броя. Освен това има и много случаи при които инвеститори изкупиха стари къщи и на тяхно място построиха кооперации, но без паркоместа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
5
 
7
 
! Отговори
@@@ преди 2 години
И в България има читави хотели на които всичо им е решено, обикновено са 5 звездни и са по Северното.Ходил съм няколко пъти , пет дни за 2 + дете е около 2 точки.Но няма забележки нито в обслужване , храна , паркинги.В Гърция срещу 1000 евро е по - мизерно за пет дни и това съм го карал.
103
6
 
7
 
! Отговори
Сифилисчо преди 2 години
Не веднъж съм го казвал - ако трябваше да плащам не бих стъпил на БГ черноморието. Иначе ако искате паркоместа - Несебър. Има и супермаркети, има и ресторанти, има и паркоместа. Можеш да изкараш доста по-добре.
102
5
 
7
 
! Отговори
До Сашо преди 2 години
Догодина пак ще отида на черноморието. Мизерниците ще го гледат на картинка.
101
9
 
11
 
! Отговори
Илия преди 2 години
Започнахте отново платените антиреклами за българското море. Не е вярно....някои казал на друг, които е научил от Пешо а на Пешо му е казал Стоян който го знае от зет си....Хайде, идете в Гърция. в България има места които са много добри за почивка и не са малко....Да на Сл.Бряг е пълно но паркинг за такияа пари....а много от хотелите по морето предлагат безплатен паркинг...очаквам плюене. П.П. Идете в Гърция и си сложете БГ ЗНАМЕНЦЕ на терасата, после ми пишете.
100
1
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Така...Черноморието-ПЪЛНО,просто няма място за нови летуващи...ПРИХОДИТЕ на хотелиерите скачат до небето..Възниква въпроса:..-Къде останаха писъците им за "компенсации" заради.."проваления сезон"?..Ако са взели някакви пари-ДА ГИ ВРЪЩАТ!!..И друг път си помислете преди да се хванете на въдицата им !
99
3
 
1
 
! Отговори
умник преди 2 години
До Барбата-селяни, нема ги вече мъжкарите от Лозенец-измряха от пиене но беха мъжки момчета. А ти селянче ходи да ду....ш на Армандо ,той ги оправя местните.
98
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми, докато има хора които обичат да спонсорират подобен тип неща, все така ще е !
97
3
 
25
 
! Отговори
Еми грант преди 2 години
Не е лесно да си чужденец в собствената си държава.
96
3
 
17
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Честито.....Изберете да почивате пак на церномориету.
95
0
 
15
 
! Отговори
Бай Танас преди 2 години
Не трябва да се дава лиценз лиценз за хотел, ако няма собствен паркинг поне за 80% от броя на стаите.
94
0
 
16
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 2 години
Много просто е решението ... там където отиваш си искаш парко място, ако нямат търсиш друго и така ще си решат проблема с паркинга , за да имат гости. Не може да имаш 60 стаи и само 20 места на паркинга... Значи тези 40 места винаги ще си стоят празни и да се замисли лакомият собственик...
93
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоо НАП спи ли? Я да проверят колко декларирани туриста има в Созопол. Що не борите сивата икономика бре?
92
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА ГИ НАПРАВЯТ 1000 И КАТО СИ ЗАБРАВИ НЯКОЙ КОЛАТА ЗА ДВА ДНИ ДА Я КОНФИСКУВАТ. ХОДЕТЕ НА ЕГЕЯ - НЯМА ТАКСИ ПАРКИНГ, ШЕЗЛОНГ И ДРУГИ ПОДОБНИ, А МОРЕТО Е ЛАЗУРНО СИНЬО. АКО ИМАТЕ МАНГИЗИ ХОДЕТЕ НА ЛАЗУРА - LA MER DE CANNES - СПОКОЙСТНИЕ И ТИШИНА.
91
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Догодина само ваксинирани и през ден PCR тествани в Ресторанти и не само по Морето.
90
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 102Стадото си е стадо, ще вземе да изостане от другите иначе :))
89
9
 
19
 
! Отговори
Караибрахим преди 2 години
Преди десетина години си купих имот на Беломорието, а малко след това си оправих наследствената къща на черноморието...е за тези десетина години стигнах 2 пъти за по 3 дни до нашето море просто, за да се убедя колко по-хубаво е в Гърция. За съжаление се набутах с къщата тук и няма как сега да я продам без загуба та ще си я държа, но да ходя да ми издевателстват по нервите разни селчища е абЦелютно изключено. И не, не е до парите, просто кефа го няма в БГ-то.
88
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги съм си задавал въпроса как може и е възможно да се БЪХТИШ цяла година като РОБ за да може да идеш за 5 дни да се блъскаш като някакво г--до във тълпи с свръхзатлъстели да се печеш на 50"C жега като Скумрия на пясък и да вземеш да изхарчиш за 5 дни толкова пари с колкото обикновенно караш по 5-6 месеца и да наричаш това почивка.Българина за това е роб на чужди интереси! Защото е безмозъчно с-во без капчица здрав мозък там горе в главата.
87
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
почивката в германия и швейцария - трябва да съм мръднал да ходя по черноморието
86
1
 
45
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
После да не се чудите догодина,защо са Ви празни хотелите.....Черноморието ни е супер, но алчността на хората е безгранична.
85
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХотелиерИзгаври се леко....хахахаха :)) Те затова чакат с часове под жаркото слънце на Калотина, щото ги жулят много по Черноморието :))