Огнеборците гасят 9 активни пожара в страната

За изминалите 24 часа ГДПБЗН е реагирала на 266 сигнала
3
Огнеборците гасят 9 активни пожара в страната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Девет активни пожара има днес в България, като през деня ще продължи тяхното погасяване. Два от тях са по-сложни - в област Кюстендил и в землището на село Беренде, каза пред БТА главен инспектор Стефан Стефанов от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" /ГДПБЗН/.

Той добави, че за изминалите 24 часа оперативните звена на ГДПБЗН са реагирали на 266 сигнала за произшествия, от тях 216 пожара. От началото на месеца около 6000 инцидента са възникнали на територията на страната, като от тях 4500 са пожари.

Във връзка с огнените стихии, бушуващи в съседни на България държави, главен инспектор Стефанов заяви, че няма огнища близо до границата ни, които има опасност да се прехвърлят на нашата територия.

"Ние разполагаме със сертифициран, добре оборудван и подготвен модул от над 100 души за наземно гасене на пожари, който е участвал вече в няколко международни мисии. Той е покрил всички изисквания на ЕС и е в постоянна готовност до 24 часа да бъде дислоциран", каза още Стефанов. Той отбеляза, че България е част от механизма на ЕС за гражданска защита и по него имаме възможност, ако ни се наложи, да поискаме съдействие от европейските държави, които разполагат със специализирана въздушна техника за гасене.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: огнищепожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди няколко дена обещахме да помагаме при пожари в С. Македония на Зайков . ... ТЕ ДАЛИ ПОМАГАТ ЗА НАШИТЕ ПОЖАРИ ? ... Или обещание има само НИЕ да помагаме за техните ? Не че нещо, за един пожарникар Радев питам ...
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 активни пожара из страната, а Бойко Рашков чегърта и репресира. Дали изобщо е разбрал, че в неговото министерство наред с полицията е и пожарната? Радев и Янев също безотговорно и презрително мълчат.
1
3
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Запали бежански център, угаси пожар !