Щъркел, претърпял пътен инцидент, се възстановява

Инцидентът е предизвикан от невнимателен водач на автомобил
5

Щъркел, който претърпя пътнотранспортно произшествие късно снощи, е в добро общо здравословно състояние, но все още под наблюдение в клиниката към Столичния зоопарк.

Късно снощи в дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община постъпва сигнал за пострадал щъркел. Екипът на Красимир Димитров има опит в спасяването на животни, сред които са няколко сърни и сръндак.

"Получихме сигнал от притеснени хора, които са намерили в близост до София в населено място щъркел, който е претърпял пътнотранспортно произшествие, в което ударът е засегнал крайниците", каза директорът на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община Красимир Димитров.

Инцидентът е предизвикан от невнимателен водач на автомобил. 10 минути след получаване на сигнала екипът пристига на място, а 15 минути по-късно щъркелът е успешно транспортиран и настанен в клиниката към Столичния зоопарк.

"Раните, които установих, са много леки и повърхностни. Той е в много добро здравословно състояние. Обработила съм механично раните, дезинфекцирала съм ги", сподели лекуващият доктор на пострадалия щъркел Д-р Събка Милчева.

В петък се очаква младият щъркел да отпътува за спасителния център в Стара Загора, където на базата на здравословното му състояние ще бъде взето решение дали той може да се завърне сред природата. А екипът ни предложи на спасителите му да го нарекат Хораций.

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова и телевизия Bulgaria ON AIR


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
браво на щтръка....кога чегарене
4
3
 
0
 
! Отговори
Тя има лош дъх преди 1 месец
местя
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спасил съм много животни с риск да катастрофирам. Но животно никога няма да убия. Животното е много по добро от човека. То не е двуличник нее измамник неможе да ти погоди номер какъвто може да ти погоди най лошото животно човека. Животните живеят по инстинкт който при тях е свръх развит. Докато човешкото животно вижда че ще се убие когато кара с висока скорост но няма истинкт за самосъхранение. Чак когато катастрофира и случайно оцелее се сеща че е смъртен.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е да се създаде служба за закрила на животните, която да се грижи и координира действията свързани с тях. Както и собствениците на домашни любимци да си плащат данък, а не да имат само претенции. Уличните животни също трябва да се контролират популациите им, не само на хартия, или в сегашния и3вратен вид.
1
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ай стига бе вече започват съвсем да откачат! Значи водачите вече трябва да се оглеждаме и за ниско летящи и разхождащи се пернати сега остава и акт да му съставят